Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 09. října 2018 22:09

DrowRanger Tu sebonickoi dermatitidu mela mala taky, ve vlaskach hlavne. Umyvala jsem jen vodou, kdyz toho bylo potreba dat pryc vetsi mnozstvi, tak jsem pred koupanim natrela mandlovym olejem a pak strhla. Myslim, ze se mi osvedcilo neomyvat tak casto. Mala ma strasne moc vlasu a kdyz bylo chladbeji, tak se mi ta jeji hlavicka nechtela machat a nakonec to na tu dermatitidu bylo to prave.Ale nevim, tohle je podle me typicka vec, na kterou zabere cas;-).

Mne rady nevadi, ale ty dotazy na kojeni jsou protivny.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 09. října 2018 22:32

Karja a po pár měsících se z "a kojíš? To je dobře, to je potřeba" stane "cože, ty ještě furt kojíš?" 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 10. října 2018 07:56

Syn ukazuje na ulici a v MHD na chlapy a volá TÁTA, TÁTA! 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 10. října 2018 07:57

999 dobrý nápad,  si jej pomohla.

Mne to pripomenulo, ked dcera porodila a nemohla kojiť, tak jej prišla jedna známa na návštevu a húdla do nej že sa MUSÍ rozkojiť, že je to nutné a tak, až ju rozplakala. A ja som ju uplne kludne vyrazila od nás von. Presne tie typy fanatické su mi z duše protivné. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. října 2018 08:12

Pinot Noir To obdobi melo snad kazdy dite co znam :)

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 10. října 2018 08:28

Solathis On teda i na ženské volá máma, ale protože to vyslovuje jako bába, taky to moc nadšení nevzbuzuje 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 10. října 2018 08:50

Pinot Noir syn me vloni dojal,kdyz listoval elle a pri pohledu na nedostizne krasne modelky nadsene volal mama! mama!

No,nevyvracela jsem mu to;)

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 10. října 2018 09:43
Reakce na Gatita:

Pinot Noir syn me vloni dojal,kdyz listoval elle a pri pohledu na nedostizne krasne modelky nadsene volal mama! mama!

No,nevyvracela jsem mu to;)

​Super!

Ja som stále mama kakaná, s tým vstáva, aj ide večer spať :(

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. října 2018 10:10
Reakce na Karja:

Pinot Noir Jo, tohle ,,bojovani,, me uplne dostava:-D:-D. Si to nejak neumim v realu predstavit, jak rika doktorovi ,,ale kdepak, cisar neni vubec potreba"....

Tak pokud je to neakutní, vždy máš možnost nesouhlasit a zákrok odmítnout, jen musíš být poučena o rizicích....

​Jako nikdy bych nevyčítala ženské císaře, naopak jsem proto, ať je to klidně normální možnost volby (po informování o všech negativech), stejně by těch císařů na přání tolik nebylo. Nicméně podle statistik je sekce v ČR častější, než by asi mohla být (pokud teda nemáme o tolik menší pánve než teba Švédky) a zejména u některých porodnic je to číslo docela velké. Například moje kamarádka chtěla po první sekci rodit pirozeně, v Podolí jí řekli, že ale nejpozději v den prvního termínu musí nastoupit na plánovaného císaře. Měla porodní asistentku, která ji podpořila a vše vysvětlila, šla do Rakovníka, kde s tím nebyl problém no a nakonec porodila krásně přirozeně (druhý porod za odměnu). Kdyby zůstala v Podolí, byla už 10 dní po sekci (a ne, nijak extrémně nepřenášela, mezi termíny dle MS a UTZ měla týden).

Zajímavé je, že na rozdíl od jiných zemí evropy, v ČR roste výskyt polohy dítěte koncem pánevním v době porodu, což je dost divné (hlavně se až do nedávna ten trend držel podobně jako jinde). Statistička z toho vyvozovala, že buď se za tím schovávají císaře na přání, anebo by se ty děti, které se plánovaně vyoperují teba v 38.tdnu nakonec otočily...... Kdo ví, ale je to dost zajímavý fenomén......

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 10. října 2018 10:42

žluťásek Tak dlouha doba u me nehrozi, ale jako ten tlak z jeji strany byl dost znacnej, proste furt stresovala, proto jsem podle me stresovala taky. Nektery lidi jsou proste mimo, asi tak bych to shrnula.

A666 At je to tak ci tak, stejne rikat nekomu, ze to mel udelat jinak je porad na presdrzku, I v jinych tematech teda:-D:-D

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 10. října 2018 10:59

Janulik03 To jsou přesně tyhle typy. Poslat je někam...

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 10. října 2018 11:22

999 no bola som hodne rozzurená, ona mala z toho aj tak výčitky sama ale ked nejde, tak nejde a netreba k tomu ešte blbé kecy. To isté platí aj ked može , ale akosi nechce. Každej vec

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. října 2018 17:59
Reakce na Karja:

žluťásek Tak dlouha doba u me nehrozi, ale jako ten tlak z jeji strany byl dost znacnej, proste furt stresovala, proto jsem podle me stresovala taky. Nektery lidi jsou proste mimo, asi tak bych to shrnula.

A666 At je to tak ci tak, stejne rikat nekomu, ze to mel udelat jinak je porad na presdrzku, I v jinych tematech teda:-D:-D

​Jo, s tím souhlasím I s tím, že by to mělo platit i pro další témata....

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 10. října 2018 18:23

Ja som bola svedkom ako kamaratka kojila takmer 2 rocneho stylom zapit pomaly kazde susto hocijakeho pokrmu. Jej to asi vyhovuje a mna by z toho porazilo. Samozrejme som jej nic nehovorila ved je to jej rozhodnutie. 

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 10. října 2018 19:38

eless Jedna moje kamoska koji rocniho skoro nonstop, kluk si tak jako pocucava behem dne tak ve 20timinutovych intervalech, pocucne si a jde si po svym, pak zas pocucne a tak. Me by z toho porazilo taky, taky jsem ji nic nerikala, copak ja vim, jak to funguje nebo co je dobre. ale ona to bere spis I jako zjednoduseni jako reseni na vsechno, hned se sklidni, pocucne si a spolupracuje. Ale neumim si to nejak predstavit. Ale treba je to tak spravne.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 10. října 2018 19:42

Karja neni, je to cesta do pekel. Ale taky do toho druhym nekecam, nejpozdeji za pul roku k tomu kamaradka dojde sama.

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 10. října 2018 19:53

continuity Asejc jo, hlavne on ji moc nepribira, protoze je zvyklej si tak jako porad pocucavat a nechce jist zadne jidlo. No hele, me treba do toho v porodnici ty spolulezici taky nechtely kecat, ale urcite by mi poradily dobre! Jestli to nebude tak, ze nejvic kecaj ti, co maj ty rady blby, ale kdo by prispel necim vhodnym drzi pusu!

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 10. října 2018 19:57

continuity co myslíš tou cestou do pekel? Že si po dvaceti minutách bude chodit cucat ještě za rok? Za dva?

Taky do toho nikomu nekecám, ale podle mě je zas kojení na požádání ta správná cesta. A nechci se hádat, jen aby tu zazněla i ta druhá strana :)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 10. října 2018 20:32

žluťásek tak ono je kojení na požádání něco jiného u mimina (do půl roku) a skoro batolete. V tom případě od Karja to vypadá na náhradu dudlíku nebo palce. Což může a nemusí být problém, až mu budou "potřebovat" dudlík vzít. Ale samozřejmě se může stát, že si přijde cucnout ještě když mu budou čtyři. Když to mamince nevadí, není co řešit.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 10. října 2018 20:54

žluťásek ucucavani co 20 minut je kojeni na pozadani? A ano, videla jsem dite, co si k tomu doneslo zidli, protoze maminka zrovna stala. Navic ty starsi deti se svych domnelych prav dokazou domahat dost neodbytne a prat se 18 mesicnim ditetem, ktere se v hospode cloveku rve pod triko je zazitek k nezaplaceni  a to jsem rozhodne nekojila po 20 minutach, ale 3x denne. V tu ranu sla pres den od valu.