Ona nosí od začátku, k tomu dost joguje teda. Na bolava zada jsem se ji ptala xkrat, ale prisaha, ze ji nebolí. Precijen člověk nejaky ten měsíc tahá břicho, tak už je trochu zvyklej. Kdyz se pak nosí pravidelně, tak ta váha narůstá průběžně, takže věřím, ze tělo si zvykne. Věci nosí v městském batohu, velké nákupy myslím autem + on-line. Když jdu s ni nebo s kamoskou, co má klasicky kočár, tak je to velkej rozdíl. Jasné, s kočárem si člověk vykracuje na lehko, na druhou stranu se furt někde zasekavame, tady vyšší obrubnik, tady hledáme výtah do metra, na hřišťi se musí hlídat kočár s věcma i dítě ... proto to chci aspoň zkoušet, když to nepůjde, tak se taky hroutit nebudu, mám peknej kočár ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Ja mam kibi, na brise ok, umim v nositku i nakojit. Nicmene jak pise @zlutasek, na zada si to skvrne dat sama neumim. Jeste ji obcas poponasim na boku, mam Ring Sling, ale tam by se ty strany mely stridat...kocar mam super, dikybohu to dite zvlada oba zpusoby dopravy, ale s nositkem jsem ve meste pohyblivejsi. Na horach a ve skalach nosi casto muz, radsi nesu krosnu s vecma nez toho strasliveho barboucha;)
Dneska jsem fakt pěkně naštvaná na biomateřskou lobby... Potkala jsem svojí známou, mladá holka v šestinedělí, asi tak pět minut před sebevraždou. Naprosto se jí zhroutil svět, protože neporodila normálně, ale císařem, nemá mlíko, takže dítě na sunaru, dala mu dudlík, a v tomhle šíleném stresu, kdy se snaží aspoň něco odsát, nemá čas prát látkové pleny, tak její manžel přinesl ty jednorázové z DM... Cítí se z toho naprosto neschopná, jenom brečí... A lesanovité okolí ji blbejma kecama vůbec nepomáhá.
Řekla jsem jí, že jí budu vozit, ať se jde projít a dá si někde Aperol.
999 Aperol
Jakýkoli alkohol
Nejlepší věc na nekojeni, správnou cestu jste ji ukázala ![]()
999 ty jsi zlatá
No coment, nejvic se tesim na kafe, vecerni vino, pondelni melouchy a po 8 letech solovikend s manzelem(s mym stestim onemocni nektere robe). V posledni dobe to se Satanem fakt nedavam. Je vzpurny, tvrdohlavy, vztekly a ja to s nim proste neumim.
Poznamka k noseni. Je to super, dle meho nazoru a zkusenosti,jako varianta ke kocarku. V mekterych situacich tak a v nekterych tak. Satek je prima na nuchani, ale stejne mi vic k srdci prirostlo nositko Kibi. Na zimu jsem si usila vsadku do oblibene bundy. Nechtelo se mi davat tolik penez do nosiciho obleceni,ktere si myslim zbytecne predrazene. Letos v zime ma Satan smulu, nosim ho na zadech a diru do bundy si delat nebudu.
MP Meri dnes som bola s poisťováčkou prehodnocovať poistky. Povedala mi, že matky na materskej patria do rizikovej skupiny. Na otázku, že prečo mi odpovedala, že veľa pijú a potom majú blbé nápady ![]()
999 To je děsný, ale tvůj návrh
Jsem ráda, že ke kojení máme mnohem víc informací než naše mámy, ale něco už je fakt kojofanatismus. A vzbuzování pocitu viny kvůli císaři je úplně na facku. Pamatuju si, jak mi ještě na MP někdo napsal, že důvody, které mi lékaři uvedli jako hrající ve prospěch císaře, ve skutečnosti žádnými důvody nejsou, a kdybych byla poučená, mohla jsem o normální porod bojovat ![]()
Je to hrozný, jak se lidi daj zblbnout, místo aby byli rádi, že maj zdravý dítě a tolik možností, a radovali se. Mám kamarádku, která litovala, že jí udělali císaře, tak jsem jí vylíčila, jaký to bylo, když mi císaře už udělat nemohli a dítě nešlo ven. Přehodnotila to. Doufám, že se z toho maminka vyhrabe, ten oddech jí určitě pomůže, i když úplně vidím sebe - vím, že mám hodinu volna, tak co dřív? Dobře, kašlu na všechno, jdu si lehnout. A pak jsem tu hodinu usilovně hlavou honila myšlenky, co všechno musím udělat. Kdybych nekojila, sklenička něčeho dobrýho je pěkná volba.
Pinot Noir Jo, tohle ,,bojovani,, me uplne dostava:-D:-D. Si to nejak neumim v realu predstavit, jak rikam doktorovi ,,ale kdepak, cisar neni vubec potreba"....
Karja Já si to osobně taky neumím představit, ale jedna z mých známých to udělala. Měla nějaký blok vůči té operaci a odmítala to v průběhu porodu vytrvale.
999 Aperol je nejlepší!
999 bože, to je strašné, na facku celé takéto okolie, chúďa dievča...toto keby sa v šestonedelí zosypalo na mňa aniekto si dovolil kecnúť, že niečo nezvládam alebo že mi po cisárskom pomáha muž, tak by som ho zrejme napadla. Bez srandy...A vôbec nechápem ako môže niekto žene vyčítať, že rodila cisárskym (ja by som tu bez cisárskeho nebola, ani malý, proste by som ho v deň pôrodu neporodila...) a že jej nejde kojenie, veď je to dosť strašné samo o sebe, keď žene plače doma hladné dieťa a ona nie je schopná ho nakŕmiť, mňa to strašne deptalo a čím som bola nervóznejšia a zdeptanejšia, tak tým viac dieťa odmietalo sa prisať...Že držím palce, veď ono sa to ukľudní všetko, pre mňa prvé tri týždne po príchode domov boli neskutočné peklo, žiadne užívanie si chvíľok s bábätkom, teraz je to už neporovnateľne lepšie.
dynda vzpomnela jsem si na knizku jedne americanky zijici v parizi,jak byla pred porodem natesena na ten jedinecny spiritualni a hlavne prirozeny zazitek,a kdyz prisla prvni kontrakce,mela chut mavat doktorovi pred nosem svazkem dolaru a zadonit o vsechen epidural na svete.prislo mi to docela vystizne.
DrowRanger Me se treba neustale pta tchyne jestli kojim, a taky myho pritele. Predbaska jak kojene deti nebyvaji nemocne vcetne. Ale posledni rozhovor byl taky jak prepis absurdniho dramatu. Rikala, ze je mala pekna, ja ji reknu, joo ona ted je spokojena, ja vzdycky nakojim a pak ji nabidnu jeste sunar a v noci ji kojim tak trikrat, za dve minuty zminim znacku sunaru a ona na to... ale kojis ji jeste? Jako neni divu, ze se s ni spis nebavim.
Karja mne sa svokra nestará, zato mama neskutočne. Malý má detskú seboroickú dermatitídu (potvrdené u doktorky), stále sa mu vyhadzujú na rôznych miestach na tvári a krku vyrážtičky + sa mu vo vláskoch robia také hrubé šupiny, mastíme nejakými masťami, používam špeciálny šampón a vždy keď mame spomeniem, že sa mu to zas vyhodilo, začne sa ma pýtať čo som jedla, lebo to má isto alergiu na jedlo alebo mi opakovane hovorí, že mám zmeniť prášok a prestať prať miesto s avivážou s octom (periem v ňom 7 týždňov, malý má tie vyrážky posledné 3 týždne). Mňa to tak strašne vytáča...
Ale zas svokra je expert v tom, že nepočúva moje rady, čo s malým robiť/nerobiť aby neplakal a vždy mi ho spoľahlivo rozhádže tak, že dieťa mi do polnoci nespí a budí sa každú hodinu. Tu by mi aj bolo celkom jedno, že jej malý plače a je nespokojný, kebyže jej ostane aj na noc. Miesto toho vyzerám ako mama kvočka, čo nechce dopriať babke radosť z prvého vnúčatka a večer ho už sebecky nedá z rúk...No nedá, lebo potom uspávam miesto 2 hodín 6...
Karja a inak to s tým kojením, po príchode z nemocnice sa malý večer nechcel asi 2,5 týždňa večer kojiť, bolo to sprevádzané ukrutným revom, jeho aj mojím a do toho tie reči mojej mamy o tom, že to má to dieťa isto z toho čo som zjedla
. Ja som si fakt písala do zošita čo presne som v ten ktorý deň a kedy zjedla, vylučovala som všetky potencionálne alergény až mi tam ostal hádam len chleba a ryža, potom som sa na to vyprdla (resp. teda muž), začal malému večer dávať sunar a voilá, zrazu to večerné kojenie išlo ako nič, keď som vedela ja aj malý, že ak nebude chcieť piť, proste dostane fľašu a pôjde s plným bruškom spať...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.