MPLee Ten domaci je nejak narocnejsi? Mame dva klasicke hospodarske, akorat nejsou na maso. Maji kralicarnu, krmim senem, zeleninou, zrnim a obcas treba burak. V lete zelene a stridam je venku na pastve.
Vše o těhotenství a dětech
Já sem zase jdu s přiblblým dotazem na téma výbavička. Dělám objednávku v lékárně a chci koupit digitální teploměr. Nemáte tip na něco, co měří rychle, spolehlivě a je to vhodný pro novorozence? Trochu mě děsí údaj měření teploty v konečníku za 40-60s
. Bezdotykový nechci vůbec, ten jsem používala v práci a vím, že dětem naměří během pěti minut tři různé teploty o několik stupňů jinde.
A abych nebyla úplně OT: morčata jsou nejlepší chlupaté brambory na světě, pavouk - hustý a potom, co teď meju po každém venčení psa, hlasuju za tu kočičku s vodítkem na baterky
.
Vari moje sestra je mladší skoro o 5 let a na hlášky "jsi starší..." jsem byla úplně alergická. A taky na "jste sestry, máte se mít rády".
Kokoska Prave, ja jsem taky ten starsi sourozenec, mam o necely dva roky mladsiho brachu a taky jsme se rvali jako kone a tuhle vetu jsem nesnasela. Navic v pripade mejch deti je to uplne mimo, ta jedna minuta zase takovej rozdil neni :-D.
GChK my máme nejakej thermoval (myslím), meri rychle. Na ty novorozence se doporučuje s měkkou gumovou špičkou, měli jsme obyč
Vari mne se taky směje, někdy to prudeni nejde zastavit ani fyzickým nasilim (drobným), v porodnici ji říkali temperamentni Italka, to mi teda úplně zatím nepřijde, mám ji spis za klidny dite (po mne, samozrejme), ale geny na to má
GChK ja pouzivala teplomer za 120kc z DMka, melai jsem v ruznejch zavazadlech a domacnostech celkem nekolik kusu a byla jsem spokojena s presnosti i rychlosti.
Evaeva uzs to psala několikrát, ale naše oba teploměry to asi nedelaj, po zapípani už jsou mrtvý a nic neměří
Potrefenáhusa Vari podle mě to těm menším dětem fakt přijde legrační, takové divadlo prostě. Moji se mi taky smáli. Je hrozný, jak pak narůstá ta rodičovská frustrace, co?
Hláška o věku je u dvojčat dobrá ![]()
Tak Betty To platí pro hodně hlodavců, ale pro křečky zrovna ne, ti jsou schopni se zabít, i když jsou to třeba matka a dcera nebo jsou z jednoho vrhu.
MPLee Potrefenáhusa Děkuju za tipy <3
Potrefenáhusa fakt? A měří stejně dlouho, když máš horečku i normální teplotu? U prvního digitálního teploměru, co jsme kdy měli, si horečku poznala už podle délky měření. Jinak jsem to zkoumala u dvou a oba to měly v návodu. Za tu minutu dávají orientační výsledek+- něco a za další čas je teprve přesná teplota.
Evaeva jo, batolata maj rada velký reakce...
akorat kolikrat fakt nevim, jak se zachovat (jednak roste moje frustrace a tím i sklon k agresi) a hlavně potrebuju nějaký chování zastavit a ono to nejde a ještě se tlemí
Evaeva nevim, naše dite mívá rovnou ty 40 a tam to měří rychle
Karja já zasahuju, co nejmíň, až když se bijí nebo fakt hodně hádají a spíš se snažím uklidnit situaci než to nějak řešit. To se podle mě nedá spravedlivě udělat. Ale moji spolu vychází dobře.
Potrefenáhusa jojo, chápu tu frustraci. Když to nejde zastavit odnesením dítěte nebo té věci, je to fakt těžké. Ale v těch třech letech už poznají, že se zlobím. Tak jen to přežít do té doby:)
No, dcera jestli bude hodně chtít, tak dostane to morče. Ty maj taky trable se zuby, ale aspoň ne tak citlivé trávení. Pískomil a křeček je podle mě moc akční a křehký do dětských rukou. Já bych chtěla činčilu, ale to taky neni zvíře do naší domácnosti.
Taky bych hlasovala pro morče k dětem. Každé zvíře může mít potíže, ale morče je takové festovní a nemá tak vysoký věk dožití, tudíž zákroky typu pravidelného broušení zubů nebude případně třeba provozovat tolik let... (omlouvám se za příliš praktickou poznámku, pokud se někoho dotkla)
My máme činčily a mají vlastní pokoj, jinak by našeho mrňouse asi nedaly. Jsou takové nadýchané a křehké, ty naše bohužel i zdravotně. Je třeba s nimi zacházet opatrněji, než jsou děti většinou schopné.
Potrefenáhusa Sahat se na ně smí, záleží na povaze a míře ochočení. Koupou se jen v písku, do vody vůbec nesmí (neuschla by jim srst a prochladly by). Ale nesmrdí ani trochu.
gtea Jj, já prave vim, ze se jim musí dopřát ta písečná koupel, kamarád měl pisek pod posteli v takovým tom vysuvnym šuplíku :-)) prave mi někdo říkal, ze ty srsti nedělá dobře to umasteni rukama, když se na ne moc sahá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí