Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 10:52

Vari ja vim, ze mas dvojcata, je to vtipny ohanet se vekovym rozdilem

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 10:54

711990 Evaeva a Potrefenáhusa díky moc! Mám pocit, že už všechno máme a nic už nepotřebujeme a ono vždycky něco vyleze. Musím ale naznat, že jak jsem v 34. týdnu, tak jsem se poprvé za celé těhotenství uklidnila, že už teď to teda vypadá, že si fakt domů donesem dítě. 

Online Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:00

GChK určitě jo

Offline dzizisketa
9014 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:02

Rosťa včera okolkoval s večerním úklidem, takže nešel spát s námi, ale o něco později s tatínkem a po nějaké době k sobě do pokojíčku. Takže spal jak mrtvola 13 hodin? A miminko šest do prvního kojení? Očividně jak se po sobě navzájem neválí, spí se jim líp.

Offline gtea
120 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:06

Potrefenáhusa My máme písek přímo v kleci, bince je z toho hodně, ale dá se to. Nesahat na srst je asi nutné hlavně když je máš výstavní, na to je pak i speciální písek a tak. Estetická záležitost. Ale normálně se to tolik hrotit nemusí, jedna samička mi klidně spala půl dne v rukávu . Pak vylezla a jak měla tu srst připláclou, o půlku se zmenšila. Vlezla do písku a za chvíli zase měla původní rozměr .

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:06

GChK urcite to vsechno dobre dopadne! Ja se cely tehotenstvi hrozne bala, do prvniho screeningu jsem si vubec nepripoustela, ze jsem tehotna, prvni veci jsem zacala kupovat, az kdyz se dostali za hranici, kdy by je zachranovali. A od 30 tt jsem uz byla uplne v klidu a rikala jsem si, ze jsme to dotahli fakt daleko.

Offline Aranel
6670 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:13
Reakce na MP Meri:

Potrebuju si postezovat, jsem trochu ulitla na podpisy různých dokumentů (deformace z práce). A strašně mě dere ta praxe, ze mám dopředu podepsat informovaný souhlas, kde jsou formulace jako "dnešního dne mě lékař osobně poučil, že ...", "měla jsem možnost klást mu dotazy ..." apod. 
Ja vím, ze jde o formalitu, ale me podobně věci principiálně vadí, obzvlášť když to probíhá tak, ze na přední návštěvě poradny to sestra vybere ještě pomalu v čekárně. 
Takze při prvním porodu jsem to nepodepsali, řekla jsem, ze to podepíšu až ve chvíli, kdy to bude pravda a toho dotyčných doktora aspoň minimálně uvidím  Teď už mi to přišlo do mejlu taky, tak jsem zvědavá, jak se s tím popasujou na Bulovce

​Dost hrozný. To by mi taky vadilo.

Offline Tabea
8210 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:41
Reakce na rasaNori:

Prosím vás, co máte děti ve věku jako já, jsou taky imrvere v sobě? Já je brzo asi ubezdusimMuž včera vytahl těžký kalibr, nejdřív dostaly obě po zadku, když se servaly tak ze se rvaly za vlasy, pak na ně vytahl že půjdou za trest klecet do kouta (to jsem se šla vysmat za roh, protoze jejich odpověď zněla no to v žádném pripade:D) a pak jsem mu říkala, kde na tohle přišel? Prý jak jsme teď byli v muzeu kde byla stará školní třída,  kde jsme si všichni vyzkoušeli kleceni na hrachu, tak že se inspiroval, a pak už na ně taky křičel. On, stoik...furt se navzájem stenkrujou!

​Jo, pořád něco. A když ne fyzicky, tak si aspoň vybraně nadávají. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:58

rysamona Porodu se asi nevyhnu  Jak říkám, já nemam problem to podepsat, ale proste až teda budu opravdu náležitě poucena, ne za to vybere sestra buhvijakou dobu predtim. Teď na to ještě pro jistotu koukám a doslova "prohlášuji svým podpisem, že lékař mi dnešního dne osobně vysvětlil vše o zdravotním výkonu ..." to proste sorry dopředu podepisovat nebudu, no.

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 12:56

rasaNori U nás si už většinou jen hrozně sprostě nadávají, dlaždič hadr. Ale jednu dobu se mydlili fakt fest a docela tvrdě (pěstí do hlavy, atd.) a tam jsme teda zasahovali.

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 13:00

MPLee Máme dvě půlroční morčata, nesmrdí, ale žerou jak prokopnutá. Co to jde, dáváme je ven do ohrádky, ať se napasou, ale díky tomu jsou docela plachá. Hladit se nechají, ale je problém je předtím chytit. Měli jsme křečka a jak píše Kokoska dělal v noci pěkný čurbes. Pro menší děti mi ty morčata připadají lepší na mazlení, jak jsou větší.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 13:11

MP Meri porodu asi ne

A přesně, mě to taky vadí. Nic mi neřeknou a mám podepisovat že znám komplikace

Ale to je prostě styl našeho zdravotnictví, doktor je bůh a ty nekecej a poslouchej.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 15:08

gtea Já bych taky hlasovala za morče, respektive za morčata, o samotě se trápí, a jestli se nepletu, tak v některých zemích je chov jednoho už braný jako týrání zvířat. Akortá teda se zubama jsme jezdili na broušení 8 let.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 16:17
Reakce na Zina:

Mohučanka MP Meri Topíme na 20, ale nemáme nikde koberce, a když má jen tepláky, ta má studený ruce i nohy. 

​No. Možná proto syn začal tak rychle chodit  Hrál si teda na hracím koberecku, zas nejsem zadnej Herodes

Online Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 16:23

MP Meri v tom domě je to jiný, taky máme ledovou podlahu, nevydrzim bosa, v Praze backory ani nemám. Naše dite teda nemotivovala ani zima...

Zina mozna bych zvazila nejakej docasnej koberec, i jak mu to nebude klouzat, my nakonec pořídili do kuchyně i do obejvaku 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 16:38

Potrefenáhusa Nevím hele, v tomhle případě bych se  i hádala. Ono fakt ten starej zizkovskej cinzak se silnejma zdma i stropama s dlažbou všude ... brrr. Docela sem si musela zvykat. Zlatej barák u našich

Offline gtea
120 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:41

Zina Ano, je to tak, u spousty hlodavců je chov samotného jedince přinejmenším nedoporučený. A u těch zubů si člověk teda asi nevybere .

Offline gtea
120 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:45

Potrefenáhusa My jsme dočasný koberec za tímto účelem pořídili, protože se k tomu lezení mrňous neměl fakt dlouho. Takže se po koberci vesele dál plazil a koulel a nakonec první výlet po čtyřech podnikl hned vedle něj po klouzavé prkenné podlaze... čímž nechci říct, že u jiného dítěte to fungovat nemůže, ale spolehnout se na to určitě nedá. Záleží, jak moc velká úprava interiéru je kvůli koberci potřeba, jestli to stojí za pokus.

Online Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 18:02

MP Meri záleží, no, já v Praze bydlím ve starym libenskym činžáku, backory nenosim ani v zimě, pod nama je ordinace, kde se topí, v domě už teď v kuchyni ani neuvarim rychly jídlo jen v ponozkách, fyzicky to bolí, pod nama je sklep, kde se netopí

koberec tam letos nemáme, protože vypadá strašně (logicky se tam natahla celá domacnost), ale jen co ho vycistime (urguju pujceni tepovace, muž má času dost), na zimu si ho tam zas dam 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 18:07

MP Meri Hrací deku má, a i si na ní chodí hrát, ale nejvíc ho baví tryskolézt po celým přízemí. Já už na něm pozoruju, že by rád chodil, čímž se to vyřeší, ale pořád je takovej "vrklavej", nedrží mu ten střed těla.

Potrefenáhusa Už jsme nad tím přemýšlela, ale Cid nanosí domů fakt dost bordelu, si to moc neumím představit, jak udržet ten koberec v nějakým rozumným stavu.