Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 18:11

Zina 

Online Černá kočka
1779 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 18:42

MP Meri Taky jsem na to podepisovani neceho co neni pravda alergicka. Jednou jsem dala sestre vyplnene papiry, ale bez podpisu, ze me lekar poucil, protoze me zadny lekar nepoucil. Psychicky pripravena na boj az to sestra zjisti a bude vyzadovat podpis dopredu a nic, evidentne ty papiry jenom nekde zalozili, coz je zpetne trochu desive, protoze to byl sice drobny zakrok, ale s rizikem pneumotoraxu. Doufam, ze tohle uz mizi, uz nekolikrat jsem zazila postup jak ma byt.

Offline Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 18:55

MP Meri a chodíš už do poradny do porodnice? Tam na to čas vzdycky byl se na cokoliv zeptat a doktor vzdycky vysvětlil, je ale pravda, ze mě moje doktorka odeslala do rizikovy poradny už někdy v 35.tt a vzdycky jsem tam měla i doktora, ono se jinak asi chodí pozdejc a možná jen k asistentce? 

kamaradka zase rikala, ze ji strkali ty informovaný souhlasy během rozjetyho porodu a to ze bylo taky hodně moc strasny...tak asi bych se spis ptala a podepisovala předem 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 19:13

Potrefenáhusa chodí se později, ale k doktorovi.

V Krči se domů dávali papíry dopředu, ale podepsané se odevzdávali až při příjmu k porodu. Nejsem si teda úplně jistá, jestli mě před tím vyšetřil doktor, ale mám pocit, že ano.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 19:51

Potrefenáhusa Zatím mi to přišlo mejlem, ze to mám vytisknout a vyplnit před porodem. Kdy se to odevzdává zatím nevím, ale vím, že u Apolináře jsem s tou posloupností měla problem. Už si to přesně nepamatuju, ale proste tam před odevzdáním chyběl ten (proklamovaný) kontakt s doktorem. 

Offline Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 19:59

MP Meri tak já pak z posledního monitoru svištěla pod kudlu rychlostí blesku par dni před termínem, tam už na to prostor nebyl, chápu, ze to asi chtej poresit dopředu, ale chtela bych to asi v ty poradne kdyžtak

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 20:19

Potrefenáhusa Mně je jasný, že to potřebujou dopředu a že není uplně ok to řešit až se rozběhne porod. Ale tak to maj naformulovat nějak jinak. 

Edit

Já myslím, že jsem to takhle nějak nakonec vyřešila minule, že jsem prostě na férovku nějakou tu větu, co mi vadila, vyškrtla. Protože sestra byla neodbytná. Vyškrtnutí ji nějak nepohoršilo, samozřejmě má za úkol jenom vybrat papíry, do nich se v životě nikdo nekoukne. O čemž svědčí i ten jejich přeslavnej porodní plán, kterej bych jim nejradši strčila někam hodně hluboko, protože z něj nedodrželi lautr nic, včetně toho, že mi provedli epiziotomii nejen bez mýho souhlasu, ale ještě mě o ní infomovali až ex post (v tu chvíli už by pochopitelně vyžadovat souhlas byl nesmysl, ehm). 

Offline Karja
44866 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 20:46

MP Meri Já mám dojem, že u Apolináře se to podepisovala asi při první návštěvě v té poradnez protože pak už jindy nebyl čas, takže fakt před tím, než tam byl doktor. U druhého porodu teda nevím kdy jsem to podepsala asi někdy na monitoru, přijela jsem a poměrně hned porodila a před tím jsem nic nepapirovala, protože jsem tam nebyla, ani si nepamatuju, že bych držela tužku v ruce....Tak tam jsem se možná upsala i k hypotéce, fakt nevím.

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 21:54

MP Meri s tim nastrihem, ja jsem treba porodila a u siti jsem se ptala, jestli mi ho udelali, protoze jsem fakt netusila co se delo a nejspis bych ani nevnimala ze se ptaj....cimz je teda neomlouvam, jen ze v ty situaci kdyby se zeptali, tak se asi hadat nebudete jestli teda jooo nebo ne. 

Jinak kdo to tu rikal o nemoci, kdy ma dite tejden rymu a pak teprv prijdou horecky? Co mam ocekavat? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 21:58

711990 s tím nástřihem jsem to měla taky tak. Ale informovali mě, že mě opichují, kdyby byl potřeba.

No a k těm horečkám, u nás to zkončilo atb, crp i poslech teda byly hraniční, tak by to asi zvládl i bez nich. Hodně kašlal a asi pět dní se to prakticky nezlepšilo. Tak držím palce, ať jste z toho brzy venku.

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:08

Evaeva u nas je to prave tak, ze mel od minulyho utery rymu, byl doma, vcera a predevcirem uz nesmrkal, byl zivej, tak sel dneska do skolky a odtamtud mi ho odpoledne vratili s horeckou:( zabral nurofen a ted ma zas 40, achjo:(

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:20

711990 To má asi každej jinak, ale věř mi, že když do tebe bez varování za živa a mimo kontrakci střihnou nůžkama jak na kuře (omlouvám se za explicitnost), tak to cejtíš sakra dobře. 
Dodneška to vnímám jako strašnou křivdu, nesoudím, jestli to bylo nutný nebo ne, ale varování aspoň dvě vteřiny předtím by z toho myslím udělalo o dost míň traumatizující zážitek.

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:38

MP Meri to me mrzi:( 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:49

Prosím o radu, dítě má s největší pravděpodobností neštovice a vzhledem k tomu, že je bolestínek a dost všechno prožívá, tak prosím o tipy, co vám u dětí nejlíp fungovalo na potlačení svědění a lepší hojení? Stačí normální pudr nebo jsou už nějaké sofistikovanější přípravky?

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:50

MP Meri já jsem ten střih taky cejtila a nečekala a bolelo to strašně moc, i přes tu porodní bolest. A šití pak bylo úplně nejpříšernější z celýho porodu a jsem doteď přesvědčená, že to nemohlo bejt vůbec umrtvený, protože to bolelo neskutečně. 

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 22:54

bram neco se tu doporucovalo, myslim ze Virasoothe? V Dome mysek maminka rozemne listky maty a kasickou potre Julii nestovice:D znelo to dost funkcne:)

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:01

bram vnitřně antihistaminika a koupel s pár zrnicky manganistanu, to nám doporučila dětská a bylo to lepší než všechny pudry a jiné mazání. Musí ta voda být jen lehce růžová. Manganistan dezinfikuje a vysušuje puchýře. Nesmí přijít na obličej, oči. Syn měl puchýře úplně všude včetně plosky nohou a toto mu ulevilo.

Offline euridike blogger
3909 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:09

bram 

A na fázi strupů je moc dobrá zinková mast. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:14

žluťásek mně podruhé šití taky hrozně bolelo, opichovali to dokonce na víckrát. Smála jsem se, že těch předchozích sedm stehů nebolelo vůbec narozdíl od těch dvou teď. Přičítám to teda i mému stavu, po prvním porodu jsem byla hrozně hotová, možná jsem u toho i usnula. Nástřih teda nebolel ani jednou, naštěstí.

MP Meri to je hnusný zážitek! A máš pravdu, že říct by to měli. Mně neřekli ani, že se mi chystají máčknout na břicho, ale když si PA dala židličku vedle mé hlavy, bylo mi to jasné. Já křivdu necítím, jsem ráda, že to dítě dostali ven bez sekce, ale taky jsem si ak říkala, že zmínit se mohli

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 23:14

euridike jo jo to jsem zapomněla, používala jsem obycejny Sudocream