Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 10. října 2018 21:40
Reakce na A666:

Nicméně podle statistik je sekce v ČR častější, než by asi mohla být (pokud teda nemáme o tolik menší pánve než teba Švédky) a zejména u některých porodnic je to číslo docela velké.

​Zajimavy fenomen  No bodejt by ne, kdyz za cisare dostanou od pojistovny mnohem vic penez nez za spontanni porod 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 10. října 2018 21:45
Reakce na MaeGandal:

žluťásek tak ono je kojení na požádání něco jiného u mimina (do půl roku) a skoro batolete. V tom případě od Karja to vypadá na náhradu dudlíku nebo palce. Což může a nemusí být problém, až mu budou "potřebovat" dudlík vzít. Ale samozřejmě se může stát, že si přijde cucnout ještě když mu budou čtyři. Když to mamince nevadí, není co řešit.

​Nasim malejm vetrelcum je akorat pul roku a snacha stale koji (samozrejme dostavaj uz i mixovanej "obed"). Ani kapku sunaru nepotrebujou... Ale predstava, jak si oba dva pribehnou "cucnout" ve ctyrech letech, me notne rozveselila 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 10. října 2018 21:50

MaeGandal naopak dudlík nebo palec jsou náhradou prsa, když dítě nemá uspokojenou tu potřebu sání. Já se nechci přít, evidentně se na to díváme každá úplně jinak. Ale nemám moc ráda kategorické soudy, jak psala continuity, že kojení v roce kdy si dítě zamane je cesta do pekel.

continuity snad se nebudeš zlobit, když už nebudu dál reagovat. Svou původní odpověď jsem smazala, nechci se dostat do sporu. 

Online MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 10. října 2018 21:54

žluťásek tak samozřejmě, že dudlík nebo palec je náhradou za prso, ale něco jiného je to u mimina a něco jiného u batolete. Bavme se už o starších dětech (2-3 roky). Tam je ten dudlík přeci jen v naší společnosti přijatelnější než prso.

A jen abychom si rozumněly, mě je to jedno, ať si každá dělá, co chce. Klidně, at nechává cucnout dítě do nekonečna, ale pro jídlo už to nepotřebujou. Potřebují to pro tu blízkost mámy. Já si myslím, že v určitém věku je fajn tu blízkost vymyslet nějak jinak než dávat prso. Když to jde.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 10. října 2018 22:05

MaeGandal no jasně, ale s dvou i tříletým se už můžeš domluvit na nějakých pravidlech. Už se synem jsme schopni se domluvit, že mlíčko si může dát až něco dodělám, případně třeba když chce venku a mně se to zrovna nelíbí, že počká domů. 

Je teda otázka, proč dvouleté dítě s dudlíkem v kočárku nikoho nepřekvapí, zato na jeho vrstevníka, co by se chtěl kojit v restauraci už se hledí skrz prsty. Ale to zde nevyřešíme.

Online MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 10. října 2018 22:10

žluťásek hele, když prvnímu byly dva roky, tak jsem kojila novorozence, takže ten měl teda s prsem utrum.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 10. října 2018 22:14

MaeGandal znám několik maminek, co jelo tandem. Miminko první, sourozenec dojel zbytek :) jedna dokonce začala díky miminku znovu kojit starší dcerku, kterou v těhotenství musela předčasné odstavit ze zdravotních důvodu

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. října 2018 09:27

Tak jsem se té osmnáctiměsíční prohlídky s neduživým dítětem obávala zbytečně - onemocněla cela rodina 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. října 2018 09:29

žluťásek mne pripada jako “cesta do pekel” to univerzalni reseni kazde strasti, nepohody ci nudy u batolete (rok a vic) tim, ze mu da matka ihned automaticky prs. (ale uplne stejne blby mi prijde i dudlik, bonbon, krupka nebo mobil..) myslim ze vetsi dite uz by se melo rozvijet i jinak. plus v pripade jidla i to vyse zminene - hrozi, ze dite nebude poradne jist normalni jidlo

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 11. října 2018 10:33

Mohučanka potlapkavam. My byli nedavno na trilete prohlidce,ktera prosla bez ztraty kyticky.par dnu na to se synovi rozjel zanet spojivek a brutalni ryma, takze jsem tam musela znova kvuli osetrovacce.do toho jsem slizla nejake nachlazeni,sotva jsem lezla,teplota,peklo v krku. Nevim,jak je to mozne, ale vzdycky, kdyz syn prinese ze skolky nejakou banalni nudli, nas dospele sejmou horecky.mame to tak sestkrat do roka.je to hrozny opruz, mivala jsem skvelou imunitu, nikdy jsem nemela neschopenku a ted se to na nas jen lepi:-/

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 11. října 2018 11:00

viktorka_od splavu Vidím to stejně. Navíc u ročního dítěte, které by si co dvacet minut přišlo smlsnout něco dobrého nebo se napít, by si všichni klepali na čelo, ale u kojení je to OK? 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 11. října 2018 11:05

Gatita Uf, tohle ani nezmiňuj. Syn dotáhl z jeslí pneumokoka, my s mužem v pohodě, ale děda to chytil a poležel si pěkně dlouho na Bulovce se zápalem plic, po pár měsících měl ještě pořád něco na plicích, musel na bronchoskopii, hromadu vyšetření... No děs. A to se nechali prarodiče očkovat, nicméně v nemocnici se jen usmáli, že důchodcům se tyhle dětské kmeny neočkují. Už se zase hrozím podzimu a zimy, jak zas začnou ty nemoci 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 11. října 2018 11:28

Pinot Noir me by zajimalo,jestli ty detske bacily nejak zmutuji?prijde mi totiz,ze se nakazime od syna (je tam vzdycky bezprostredni casova souvislost),ale pritom jsou projevy te nemoci jine. Typicky:syn ma klasickou rymu s ucpanym nosem a bez teploty,zatimco my mame osmatricitky a bolavy krk, nos ovsem cisty.

49364 příspěvků moje polička 11. října 2018 11:29

Pinot Noir jj z toho jsem mela vzdycky hruzu, kdyz nasi hlidali nemocny skvrne ze je to zabije.. tzv skolkove bacily jsou desna sila,skoro horsi jak vyslechtenej spitalni bacil;-)

Online MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. října 2018 14:08

viktorka_od splavu žluťásek si pamatuju na jednu znamu, jak vypravela, jak ten starsi byl prekvapeny, kdyz (po narozeni mladsiho sourozence) z toho prsu zase teklo, ze se uplne lekl a prso pustil.

Snazila jsme se napsat, to co viktorka_od splavu napsala jasne, a to ze od urciteho veku je prso/dudlik/palec spatny navyk/zlozvyk.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. října 2018 14:17

Gatita Dík. Tohle jsem nejspíš  dotáhla domů já a chytla jsem to pravděpodobně od veterináře. Takže za to může kocour 

49364 příspěvků moje polička 11. října 2018 14:30

Gatita odbornik by to asi vysvetlil lepe, me ale napada, ze ty deti maji funkcni mandle, ktere to “nachytaji” a zadrzi pred prunikem dal, dospelym atrofuji a pak se ta infekce vic rozliza? jen tipuju.. ale vychazim z toho ze bracha trpel na anginy, po odstraneni krcnich mandli sice uz nedostane anginu, ale sileny choroby s bolavym krkem a horeckama miva nadale...

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 11. října 2018 15:07

Gatita Nevím, jak to funguje, ale průběh, který popisuješ můžu potvrdit. Obvykle se nakazím, ale jakoby jinou nemocí.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. října 2018 15:22

Stredovy panel v aute asi neni staven na to, aby po nem rajtovalo 9 kilove dite...

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 11. října 2018 15:23

rasaNori Musí být, neboť jedenáctikilové zvládá taky