MPLee ATB kapky jsou prý na nic, skončí na bubínku, do středního ucha neproniknou, stejnou službu dělá i ibalgin. Jak to popisuješ, nezní to moc dobře, asi bych radši na kontrolu zašla.
Vše o těhotenství a dětech
@žluťásek k těm barvám a pohádkovým postavičkám, napadlo mě autíčko s červeným srdcem (večerníček) a veverka zrzečka
Evaeva No, docela jsi me postrcila zkusit mu to kolecko sebrat
pilgrim MPLee Dekuju za tipy na konkretni kola, podivam se na ne. Myslim, ze woom maji i v jednom obchode pobliz, to bychom mohli i vyzkouset.
Mrakoplas Prave syn je taky dost zasekavaci, ale zase je pravda, ze kdyz to nezkusim, tak se to nedozvim, jestli to koloodrazedlo zvladne. A s tou nemoci, nechci te desit, ale co herpangina? Mela jsem to jako dospela a bylo to strasny ![]()
MPLee já bych šla bezodkladně k nějakýmu normálnímu lékaři, kterej umí číst a tudíž si najít atb vhodný pro kojící matky (a že jich je)
Prosim vas, nasi nemali nikdy vyssiu teplotu ako 39, pri ziadnej chorobe. Mladsi ma teraz skoro 40, nurofen dostal pred 3 hodinami. Ako spravne robit tie zabaly? Nikdy som to nepotrebovala, tak mi to vyfucalo z hlavy ![]()
Myrtila fuha ten popis pluzgierikov na zadnej strane hltana by odpovedal!
Mrakoplas pokud mate i panadol, muzes stridat po 4h nurofen s panadolem (ibuprofen s paracetamolem). Zabaly se delaj vlazny, cilem neni zchladit, ale pomalu snizit teplotu cca o 1 stupen. Lip funguje vlazna sprcha v teplote, ktery chces dosahnout, takze cca 37-38, kdyz ma horecku 40. Prioadne napustit vanicku cca 38 vody a nechat ho v ni chladnout spolu s vodou. Zabaly a ty koupele se nesmej delat ve chvili, kdy se horecka rozjizdi, tj kdyz maj studeny ruce a nohy.
Mrakoplas vlažná voda (ne studená), namočit osušku nebo prostěradlo a dítě zabalit od podpaží dolů na tak dlouho, než bude ten zábal stejně teplej jako dítě. odbalit oblíct do suchýho lehkýho pyžama a moc nepřikrývat, změřit znovu a kdyžtak volej pohotovost. jo a ibuprofen se může střídat s paracetamolem co 4 hodiny
Myrtila nevyzkoušíš, nevíš
My měli jen malou verzi motorky, tak neměli zbytí
Mrakoplas balím na doporučení doktorky jen končetiny + obklad na čelo. Nejlépe se mi na to osvědčily klasické čtvercové pleny. důležité je, aby ten obklad byl pro tebe pocitově vlažný až mírně teplý, tím že to má dítě tak vysokou horečku, tak pro něj už to bude tak akorát "studené". Většinou balím 2 končetiny + obklad na čelo, starší už se naučila že jí to uleví a sama to vyžaduje.
Při tak vysoké teplotě bych možná i zvolila spíš celkovou sprchu, také je potřeba, aby pro tebe pocitově nebyla studená, ať to pro to tělíčko není takový šok.
MPLee potřebuješ celková antibiotika, vůbec bych neváhala a nejpozdeji zítra to řešila v každém případě, můžeš rovnou na ORL i bez žádanky. To střední ucho má hodně komplikací, když se to pořádně nezaléčí. Spi na té straně, která tě bolí, ať ten hnis může vytékat, dej si pod hlavu nějakou plinu.
Pokud jste už doma, normálně bych zajela v Praze na pohotovost ještě teď večer.
711990 jo cakam nez mu dám paracetamolovy cipok (este to boli len tri hodiny od nurofenu)ale dovtedy som chcela zabal, lebo je uplne hotovy.
Dakujem vam vsetkym! Ukladam si to ![]()
Mrakoplas drzim palce, takovou hnusnou horeckovou nemoc ted ma Tonda:( tri dny mel ctyricitky, bylo to hrozny.
711990 chudacik a uz je lepsie? Ja som na tieto vysoke teploty neni vobec zvyknuta, oni maju vacsinou okolo 38, ked je 38,5 to uz je zle. Ale aj ja mam svoju normalnu teplotu dost nizku, okolo 36, kludne aj pod a ked mam 37,2 uz sa citim na umretie :) Uz som mu vrazila cipok, zabal zo seba strhol ![]()
Myrtila syn mel plastovou motorku. Pred druhymi narozeninami v decatlonu sebral kopii Woom a odjel mi. Tak jsme to kolodrazedlo rovnou vzali. Zadne padani se nekonalo. Asi bych syna vzala nekam, kde muzete vyzkouset.
Evaeva viktorka_od splavu continuity já vím, že ty kapky jsou o ničem. Nebo teda, pokud je to jen zánět zvukovodu, tak asi dobrý. Doktor prý nikde perforaci bubínku neviděl, což uplně nesedí s tím, co jsem cítila já a že mi z ucha teklo i když jen mírně. Ale co já vím, do toho otoskopu mu nevidím a naposledy jsem to měla v dětství, to už si taky nepamatuju. Zítra si zajdu a snad budu mít větší štěstí.
MPLee perforace bubínku nemusí být vidět. Muži ho dokonce pichali a na kontrole to vidět nebylo.
Trvej na těch antibiotikách, kojení není důvod ohrožovat matku.
MPLee přeju klidnou noc! Těma kapkami nic nezkazíš, třeba zafungují jako placebo;) nebo proti bolesti
MPLee jinak zánět zvukovodu bys poznala, sice to bolí, ale jen ucho. U středního ucha ti jde ustřelit půlku hlavy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí