Evaeva já myslím, že mezi 2,5 a 3 lety už kolo zvládnout jde, záleží na dítěti a terénu. Dcera v den 3. narozenin na kolo sedla, rovnováhu zvládla za par minut, to, že šlapat se má jen dopředu jí došlo tak za půl hodiny. Já s ní běžela jen parkrat, pak už to trenovala sama, když já hrála se starším fotbal. Za týden dávala při jízdě z kopce nohy nahoru na štangli. ![]()
Kdybych to kolo dostala o pár měsíců dřív, tak by to, myslím, zvládla taky. U nás ale jezdí na kole všichni a lidi jsou na prcky na kole zvyklí a dávají pozor.
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila máme odrážedlo Yedoo Too Too s ruční brzdou, Ríša se ji naučil ovládat celkem brzy.
Myrtila to ma na kolo jeste cas, bude bohate stacit, kdyz se bude na odrazedle ucit drzet rovnovahu bez tech dvou zadnich kolecek.
Tabea to asi ano. Náš mladší začal trénovat přesně ve třech, šlapal po chvíli, běhat za ním nemusím, když jede po rovině, brzdit pořád neumí
zastavuje jako na odrážedle, dá nohy dolů, ale občas je potřeba přibrzďovat a to teda nezvládá. On je teda takový střelec a trošku pošuk
na.lyzich.to.bude.taky.zajimave.![]()
Diky, na mobilu se mi asi nepovede vsechny zminit. Prave si taky myslim, ze celkove na kolo je jeste syn maly, ze vsechno to zkoordinovat, slapat, brzdit a zvladnout tu rychlost, bude lepe zvladat za rok, za dva. Prave trikolce, nebo treba pridavnym koleckum bych se rada vyhnula, to je jedine, v cem mam jasno. A taky si myslim, ze brzdu se muze naucit pouzivat i na odrazedle. V podstate jste mi tu potvrdily moje argumenty pro to koloodrazedlo, ktere jsem vcera vysypala na manzela ![]()
Evaeva kdyz se ucil starsi, taky nezabrzdil a dost se pobil. Proto se pak asi bal tech i malinkych kopecku, v lete jsme to pak spolu trosicku trenovali, i chodnik v mirnem sklonu byl uspech :)
Kokoska já jsem tušila, že to tak dopadne. Osobně bych to kolo klidně nechala na jaro, ale kolo stálo v chodbě a malý chtěl být jako velký brácha. Tak jsme to zkusili. Ale teď v zimě jezdí zase na odrážedle. Na jaře už to půjde.
Já se musím moc smát, máme pohybově úplně zabrzdeny dítě a teprve teď se odvážil sednout na kolo s vodící tyčí. Že by byl ochoten to zkusit sám, o tom ještě vůbec nemůže být řeč ![]()
žluťásek my sme na tom rovnako :) Ale mne by ani nenapadlo posadit dvoj alebo trojrocne dieta na bicykel (nic proti nikomu!) tak mozno som zabrzdena ja? ![]()
žluťásek moje dítě sice jezdí na kole, ale nepíše knihy. ![]()
Mrakoplas kdyby ti to dvouletý dítě pořád urputně ukazovalo na odrazedlo, kde jsou jako šlapky, tak bys kolo pořídila. ![]()
Myrtila maly dite zacalo na kole jezdit ve 2 a 3/4, do ty doby mela koloodrazedlo Rascal Punk. Ma ve predu 14 kolo a vzadu 12. A kolo ma Woom 2. Ted meri tak 95 cm.
No já vím, že naše dítě je absolutně senzační a bezchybný. S pohybem je opatrnej od mimina, neznám žádný šplhání po židlích, stolech a skříňkách, v učicí věži normálně stál, nezdrhal mi nikde na hřištích, po schodech, žádný bezhlavý vrhání do rybníků :)
Evaeva ja ani netvrdim, ze na to tlacite, ved to sa ani neda. My sme taka pribrzdena rodina zjavne :)
žluťásek syn je na sebe taky opatrny a do aktivit se nehrne. Dodnes neumi plavat ani lyzovat, je mu sedm, takze tezce pod mistnim prumerem. Lyze jsou mi uplne ukradene, stal na tom asi dvakrat, protoze ani ja nevidim duvod, proc se do toho nutit, ale plavani me mrzi. Tam jsme absolvovali bezpocet kurzu, i individualky, a proste asi musime pockat. A s kolem... no myslim, ze jsou i dulezitejsi veci a pokud bude tvuj syn chtit, jednou jezdit bude:)) Zrovna na kolo byl syn sikovny a nam to i usnadnilo zivot, zrychlilo to nase presuny a tak. Dneska jsou ty deti proste hrozne napred, kdyz byla mala ja, vetsina deti se naucila tak v prvni tride. My od dvou do sedmi let syna postupne kupovali asi 4 nebo 5 vehiklu, ty velikosti se lisi o par incu, az si rikam, jestli to bylo nutne:)
Mrakoplas to já si ani nemyslela, že si myslíš;) Ale třeba starší to kolo odmítal skoro do těch čtyř. Teď by ho nejradši bral všude.
Gatita já právě lyžuju od tří, čtyř, stejně tak kolo, plavat i bruslit jsem uměla před školou. Ale nemyslím si, že jsem nějaký sportovní talent, akorát se v naší rodině takhle sportovalo. Ségry to měly podobně.
Myrtila my mame Rascal punk, jsem hodne spokojena a ma prave tu predni brzdu, aby mohl trenovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí