U nás střevní chřipka proběhla tak, že syn měl průjem, já blbě od žaludku, myslím, že ty virózy se můžou projevit u každého trochu jinak.
Vše o těhotenství a dětech
To je super vetetinář, že chodí do práce nemocnej. Zrovna lidský nachlazení přenesený na psa nebo kočku může být konečná. Ještě když tam ty zvířata choděj už třeba nějak oslabený.
dynda mne tvrdil veterinar ze kocka ode me zadny nachlazeni chytit nemuze
viktorka_od splavu Já myslím, že z člověka na ně to jde, obráceně ne. Nevím, jestli to musí být rovnou chřipka nebo i nějaká lehčí viróza.
dynda ja sla s kocourem a hlasila ze zacal marodit pote, co se mnou polehaval pocas me nemoci, nejake kaslaci smrkaci.. a on ze blbost. tak nevim (a ne virozu nakonec opravdu nemel)
dynda No on to asi ještě nevěděl, když jsem tam byla poprvé. Minimálně vypadal normálně. Pak se to projevilo a když jsem tam šla s kocourem na kontrolu, už tam akorát opravoval zvonek a neordinoval. A vypadal nemocně...Jako je možný, že to nebyl on, ale podezření tu je.
Blbý je, že jednou za půl roku máme v práci den, kdy tam vážně musíme být, a to je zítra. Není mi tak blbě, abych to nezvládla, ale vyléčení to jistě nepospěje.
U nás v rodině něco kočka prej chytla a nepřežila. Ta kočičí rýma to nebyla.
My do práce nemocný nelezem, ale tuhle to taky bylo potřeba, tak jsme si přišli povyměňovat viry... Určitě to není dobrý, ale zas ten jeden den je pořád lepší, než tam odchodit celou nemoc.
Takze s miminem je to jeste vlastne dobry, skolkou zacne ta nejvetsi hruza!
Karja s nemocema je skolka horsi, ale pak prijde skola a to jsem si zkracovala uvazek ![]()
continuity Nestraste, ted urcite dostanu neco od skolkovych deti, ale psychicky, ze na to budu myslet!!! A jdu teda premejslet nad nejakym povolanim, co se da delat z domu!
Karja na to je nejlepší dělat učitelku
(nepochopila jsem co mají dělat s děckama ty lidi co nemají prázdniny)
viktorka_od splavu viktorka_od splavu s prazdninama to ani takovy problem neni, alespon u nas doma ne. spis se s tema detma musi alespon prvni roky nekdo ucit a nase hlidaci babicka to fakt nebude. no je mi letos lip, kdyz jednou tydne delam z domu a v patek koncim ve tri.
continuity já se zas s nikým nikdy neučila (ani nikdo se mnou), ale žádnou hlídací babičku co by měla o prázdninách volno jsem neměla:-( a tolik dovolené kolik je prázdnin normální lidi prostě nemají...
viktorka_od splavu no a jak si to delala treba s prvnakem, ktery se uci cist? nam obe ucitelky dost kladly na srdce, at s nima cteme (a musel byt u toho nekdo, kdo cist umi, protoze obe svorne si vymyslely koncovky).
deti mame u jedne babicky asi tyden, spis je expedujeme uz od skolky na tabory a jak muz dela na ty smeny tak par dni doma mezi dovolenou a taborem vzdy nejak zpytlikujeme. ale my jsme opravdu dost specialni domacnost.
continuity jo, jediný směny to zachrání. no nevím, prostě četli.. normálně. tadyto že někdo čte uplně něco jinýho než co je tam napsaný nesnášim a asi bych je tloukla
naštěstí to u nás nikdo nedělal. jasněže jsem kontrolovala úkoly a občas něco vysvětlila, ale to bylo fakt zanedbatelný, žádnej velkej čas jsem tím netrávila. daleko víc mě otravovalo když se muselo furt něco shánět a vyřizovat, např. děti jedou na výlet - je potřeba zaplatit ale nejde to poslat po dítěti a musí se to donést osobně o přestávce během vyučování![]()
continuity nestras nestras! Desi me uz kolegyne,ktera ma 2 skolou povinne ratolesti (z toho jednoho prvnacka), a furt neco shani, zarizuje, vyzvedava, resi ukoly a do pulnoci orezava pastelky.jenze dneska se s tema detma fakt asi clovek musi doma ucit,jinak by to s nima nemuselo dopadnout. Se mnou se teda mama ucila taky,ale byla to hlavne takova ta kontrola,jestli mam udelane ukoly a zhruba tusim,co se probira za latku.zadne hodinove sezeni nad ucebnicemi nebo vyroba projektu. Priprava na prijimacky na gympl spocivala v tom,ze mi mama sehnala nejake modelove testy a spocitaly jsme spolu par prikladu, protoze na matiku jsem nebyla nadana.tenkrat to stacilo.dnes mi prijde, ze musis rok nad tim deckem sedet, aby si vubec skrtlo.
Tak len ci to ta kolegyna nerobi za to dieta. Ja ked som si nieco zabudla, mala som smolu a niesla som nasledky. Ked si nieco zabudne dieta teraz, vola rodicom, ti sa uvolnia z prace a frcia to vyriesit. Nula samostatnosti. A dviha ma, ked zacnem preberat nove ucivo a dieta mi oznami, ze ho to uz rodic/doucovatelka zacali ucit. Nie precvicit to, co nevie, ale popredu.
viktorka_od splavu Dnes to asi funguje jinak a mě to dost děsí. Protože moje dětné kolegyně opravdu pořád řeší, že do desáté hodiny dělaly s dětmi úkoly, projekty, opravdu pořád něco vysvětlují, shánějí atd. Se mnou tohle nikdo nedělal, naší podepsali jednou týdně žákovskou a šmitec, s bráchou, který to trochu flákal, to měli složitější v tom smyslu, že ty úkoly po něm zkontrolovali.
viktorka_od splavu V tomhle mám prozatím štěstí (klepu na dřevo). U nás naštěstí škola žádné extra požadavky nemá, takže doma musíme jen pamatovat, kdy vzít plavky, kdy badmintonovou raketu, atd. V první třídě jsem o dítku min. od vánoc vůbec nevěděla. Úkoly si dělal v družině, pokud už neměl zrovna vypracovanou rovnou celou učebnici. Čtení nahlas jsme přestali provozovat poměrně brzy, stejně stihnul do prázdnin přečíst celého Malého poseroutku a Klub tygrů. Ve druhé třídě se změnila učitelka a ta vyžaduje vypracování úkolů doma (větší klid), takže jsem nucena podepisovat. Jen je mi jasné, že taková pohoda to u druhého nebude.
Co se týče učení doma. S neteří teď do první třídy chodí chlapeček, se kterým se maminka celý loňský rok denně učila.
To člověk nepochopí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.