tenzie boli, ale zjavne je to na neho veľa a bohužiaľ má momentálne pocit, že ja s malým akoby robím menej, práve kvôli tomu kojeniu. Jemu nedochádza, že keby som si mohla vybrať a malého nechať spať samého, že tam pri ňom neležím hodinu alebo dve, aby si pospal (máme inak nespavca, sám spí max 20 -30 minút, keď sa takto vyspí pri mne, pospí si lepšie a dlhšie aj v noci a nadránom + je menej protivný cez deň), nedochádza mu, že poležiačky nemám šancu písať si veci (zvládam odpisovať na maily, aj to nie na všetky, nie všade sa hodí, ak odpisujem bez diakritiky), vybavovať telefonáty a pod. To, že ozaj nemám žiaden voľný čas pre seba už ani nespomínam (nie, kojenie neberiem ako voľný čas v ktorom si môžem čítať alebo behať po internete, kojím v prvom rade preto, aby sa syn najedol a jemu bolo dobre a prípadne si pospal), ak sa mi nepodarí malého naložiť do kočiara, lebo reve, nedostanem sa koľko ráz za celý deň vôbec von, sama som bola (bez dieťaťa) za posledné dva týždne 3x, z toho raz 2x som riešila prácu, raz sa mi podarilo ísť večer na prechádzku so psom.
A pritom, malý je už dobručký, ako som zistila, že si pri mne vie pospať, ak pri ňom ležím a tiež ako a mu zlepšuje zrak a pohyblivosť, dokáže bdelý čas stráviť ležaním na gauči, kde stačí na neho trošku rozprávať, ukazovať mu farebné veci alebo len hýbať nad ním rukami a on sa aj hodinu pozerá a smeje...Lenže muž chce tento čas tráviť pozeraním telky/hraním sa na mobile a pod. A to sa každý deň dostane medzi ľudí a obdeň chodí behať so psom - cez deň, ja si už pripadám ako upír, na slnku som nebola poriadne ani nepamätám.
Ale toto všetko by mi vlastne vadilo, aj kebyže nepracujem, je to neskutočný nápor na psychiku, keď sa nemám ako s dieťaťom dostať von ani do prírody ani medzi ľudí a som stále len doma.
A pritom mi muž ozaj pomáha viac ako všetci chlapi, ktorých máme v okolí, len si teda neuvedomuje, že keď pracujeme obaja, aj to dieťa a domácnosť by mali byť podelené v rámci možností 50:50 (samozrejme po ňom nechcem aby kojil, to má hneď 6-7 hodín z dňa preč.).