Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. října 2018 22:47

brrr tak ucitele u nas taky nabadali k tomu, ze s detma se doma neni potreba ucit. Akorat i docela otrli rodice to zacli resit ve chvili, kdyz jim tretak systematicky nosi trojky a ctyrky. Fakt nejsem ve tride sama, co se s ditkem doma uci. Treba anglicka slovicka se jim uci mnohem lepe, kdyz jim nekdo nahazuje. Se mnou se rodice taky ucili, minimalne prvni stupen dost a jeste na druhem jsem si obcas o nejakou konzultaci sama rekla. Povazuji to za normalni. 

Ukoly jsou u nas v druzine zakazany. Takze i kdybych se krasne s ditetem doma vubec neucila, minimalne nekdo musi prijit domu driv, aby prvnaka vyzvedl a ten ukol nesmolil vecer v sedm. Segra ma deti ve skole, kdy ji prijdou z druziny s napsanymi ukoly a umi basnicky na dalsi den. Je to ruzne.

Offline brrr
12365 příspěvků moje polička 11. října 2018 22:57

continuity Jo, chápu, že se rodiče s dětmi učí (taky se psychicky připravuju, kdy dojde i na nás), ale učit se denně s předškolákem??? To je ten případ spolužáka mojí neteře, teď jsou v první třídě a s ním se maminka učila už loni.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. října 2018 23:24

Pinot Noir No a já jsem si začala ve 4. třídě úkoly podepisovat sama. Učitelka to nepoznala a máma o tom věděla. Tolik k domácímu doučování a dohledu rodičů  já ale nebyla žádný propadlík, ba ani trojkař.

Ale je pravda, že jsem někdy sama chtěla zkoušet ze slovíček, ale až na gymplu. Diskuze o učení se s žáčky mě docela děsí...

Online Gatita
8640 příspěvků moje polička 12. října 2018 07:34

letfenixa tezko rict,nakolik je to ze strany te moji kolegyne nutnost a nakolik prehnana materska pece.ale i kdyz to vydelim dvema (protoze si myslim,ze prvnak uz by si mel byt schopen sam pohlidat,zda ma na druhy den orezane pastelky),porad je te prace kolem skolnich deti nejak moc. Plus dostava snad denne nejake infomaily od ucitelky.bojim se,ze s mym pristupem,deravou hlavou a neochotou k siti kostymu po vecerech syn nevychodi ani prvni stupen ZS.

Online dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 12. října 2018 10:55

Gatita 

Z tohoto mám taky obavy, výhledově. A z takových těch požadavků na výrobu kostýmů, modelů, donášky listí, šípků, kůry od mandarinek, organizaci besídek apod. si pak asi domluvím s učiteli, ať za to známkují mne jako matku, které jsou takové věci u zadku, a ne děti.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 12. října 2018 11:00

viktorka_od splavu Ja muzu delat ucitelku:-D. Na stredni, asi by me to teda privedlo do hrobu:-D. 

Dnes jsem byla s miminem na joze! Normalne jsem ho polozila vedle sebe na karimatku a plnych 60 minut cvicila, mala monitorovala a rikala si, co je to za mistnost plnou dementu. No celou dobu, I ted, jenom premejslim, jaky vsechny bacily v tom prostoru od jinych deti poletovaly. 

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 12. října 2018 11:03

Gatita dzizisketa 

Kliiiid. Ono to fakt není tak hrozné, jak některé matky s oblibou a s dramatickými gesty vyprávějí.

Offline brrr
12365 příspěvků moje polička 12. října 2018 11:05

Gatita dzizisketa Hele, za rok a kousek jsem nemusela do školy vyrobit nic. Teď abych začala přemýšlet, jestli nemáme špatnou školu, když nezapojuje celou rodinu

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 12. října 2018 11:09

brrr máte výbornou školu ono je to fakt různý, dcera mívala příšernou školku v tomhle, furt besídky a ty kostýmy děti nadšený já to nenáviděla, zejména že furt "nacvičovali" a nechodili kvůli tomu třeba týden vůbec ven... jiný matky se v tom třeba vyžívají. v jedné zš furt úkoly, v jiné jsem se marně nějakých dožadovala sama (páč mi to bylo divný a podezírala jsem že dítko je zatlouká:-), jako ani fakt nepamatuju takový ty čárky v písance kterýma sem se sama trápila v první třídě.. neže by je nedělali, ale na doma toho bylo uplný minimum. jedna třídní imrvere požadovala 10 druhů podzimních listů, hadříky různých barev a podobně... druhá vůbec, nic ani jednou

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 12. října 2018 11:11

Karja pár let bys přežila:-) doporučuju nějakou s internátem, tam pak mají asi ještě nějak navýšenej počet toho ředitelskýho volna, to už byl fakt vrchol jsem měla pocit že tak polovinu školního roku nemá školu:P

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 12. října 2018 11:13
Reakce na Sweet Potato:

Gatita dzizisketa 

Kliiiid. Ono to fakt není tak hrozné, jak některé matky s oblibou a s dramatickými gesty vyprávějí.

​Ono dost záleží na učiteli. Uplynulé 3 roky měla dcera třídní učitelku zároveň na výtvarku a pracovní činnosti, vyráběli fakt dost roztodivné a tvořivé věci a jediný požadavek za 3 roky byl jedenkrát (!) vyfouklé vajíčko kolem velikonoc, oznámeno min.14 dní předem.

Zato letos změna, nová učitelka na výtvarku, nová na pracovky a už to lítá: do druhého dne donésts větvičky, listy, přírodniny, barevné papíry (ale pouze přírodních barev!), kamínky, zvětšené a vytištěné portrétní foto, papírové obaly z pytlíků na čaje, možná ještě něco dalšího...

Offline Garfie
28579 příspěvků moje polička 12. října 2018 11:30

Klííd, starší dcera-teď ve čtvrté třídě se první dva roky doma neučila vůbec, úkoly měli jen výjimečně. Pravidelně mívají ve škole akce typu "výstava jablek, velikonočních vajíček, vyřezaných dýní atd., nic z toho není povinné.  Do výtvarky ještě nikdy nic nepotřebovala, učitelka v září vybere cca 150 Kč a z toho tyhle blbiny hradí. Jo a na Halloween budou strašit mladší spolužáky, takže mají mít kostým, ale to víme (a těšíme se na to) už od první třídy 

Syn, v první třídě, má učitelku, která nás poprosila, abychom si denně prošli, co se bralo, protože se tím vytváří návyk, teď nově chce, abychom pravidelně četli slabiky (syn umí číst už od školky, takže čteme Ferdův slabikář). Do výtvarky měli zatím donést sušené listy, věděli jsme to víc než týden dopředu. 

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 12. října 2018 11:46

Pavlena Oni mají výtvarku dva dny po sobě?

To bych ji zkusila na tř.schůzce nebo jinak požádat, ať to dává vědět dřív.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. října 2018 12:18

Dnes som skusala s muzom viest debatu, ze by mi mohol cez den viac brat maleho, aby som si stihla veci do prace riesit pocas dna a nie po veceroch a aby som si mohla ist lahnut vtedy ked aj maly ( muz odchadza spat zaroven s dietatom, vzdy, bez ohladu na to, ci ma na druhy den robotu, ja zvycajne taham do pol jednej/jednej a nasledne vstavam okolo druhej, tretej na kojenie...). Prinasrato mi odpovedal, ze ved on ho ma dost casto a ze to teda ideme dnes stopovat. Ked aom mu povedala ok, ale nech nezabuda, ze do toho casu sa mne rata aj kojenie, oznamil mi, ze pri tom kojeni lezim, ze to sa nerata, lebo je to oddych. Ako...fakt som prekvapena ze som to ustala a nieco po nom nehodila.debatu o tom, ze ked maly zaspi alebo v case, kedy ja kojim cez den a on je doma, ze by mohol umyt riad/vysat/umyt kupelku a pod. som radsej dbes nezacinala...ale hlavne, ze nechce ani pocut o tom, ze by nam chodila do domacnosti pani na vypomoc, stacilo by na hodinku-dve obden, kedy by som ja mohla v klude pracovat...ach

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 12. října 2018 12:33

DrowRanger jako nikdy bych neverila, jaky je dite proverka vztahu. Taky jsme vedli debaty kdo, co, kdy... vlastne si nemuzu stezovat, i kdyz mam samozřejmě obcas pocit, ze mam dite furt ja. Taky mam praci, cekaji me statnice a nekdy je toho ditete proste moc. Manzelovi to proste kolikrat nedochází. 

Edit: nebyli jste nahodou domluveny, ze ti bude pomáhat, právě kvuli tvoji práci? 

Offline Garfie
28579 příspěvků moje polička 12. října 2018 12:40

DrowRanger Upřímnou soustrast, touhle krizí si asi projde většina párů, chlapi jsou v tomhle fakt kolikrát na zabití. Ale přežijete to, neboj, snad všichni tři :-) Držím pěsti. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. října 2018 12:50

tenzie boli, ale zjavne je to na neho veľa a bohužiaľ má momentálne pocit, že ja s malým akoby robím menej, práve kvôli tomu kojeniu. Jemu nedochádza, že keby som si mohla vybrať a malého nechať spať samého, že tam pri ňom neležím hodinu alebo dve, aby si pospal (máme inak nespavca, sám spí max 20 -30 minút, keď sa takto vyspí pri mne, pospí si lepšie a dlhšie aj v noci a nadránom + je menej protivný cez deň), nedochádza mu, že poležiačky nemám šancu písať si veci (zvládam odpisovať na maily, aj to nie na všetky, nie všade sa hodí, ak odpisujem bez diakritiky), vybavovať telefonáty a pod. To, že ozaj nemám žiaden voľný čas pre seba už ani nespomínam (nie, kojenie neberiem ako voľný čas v ktorom si môžem čítať alebo behať po internete, kojím v prvom rade preto, aby sa syn najedol a jemu bolo dobre a prípadne si pospal), ak sa mi nepodarí malého naložiť do kočiara, lebo reve, nedostanem sa koľko ráz za celý deň vôbec von, sama som bola (bez dieťaťa) za posledné dva týždne 3x, z toho raz 2x som riešila prácu, raz sa mi podarilo ísť večer na prechádzku so psom.

A pritom, malý je už dobručký, ako som zistila, že si pri mne vie pospať, ak pri ňom ležím a tiež ako a mu zlepšuje zrak a pohyblivosť, dokáže bdelý čas stráviť ležaním na gauči, kde stačí na neho trošku rozprávať, ukazovať mu farebné veci alebo len hýbať nad ním rukami a on sa aj hodinu pozerá a smeje...Lenže muž chce tento čas tráviť pozeraním telky/hraním sa na mobile a pod. A to sa každý deň dostane medzi ľudí a obdeň chodí behať so psom - cez deň, ja si už pripadám ako upír, na slnku som nebola poriadne ani nepamätám. 

Ale toto všetko by mi vlastne vadilo, aj kebyže nepracujem, je to neskutočný nápor na psychiku, keď sa nemám ako s dieťaťom dostať von ani do prírody ani medzi ľudí a som stále len doma. 

A pritom mi muž ozaj pomáha viac ako všetci chlapi, ktorých máme v okolí, len si teda neuvedomuje, že keď pracujeme obaja, aj to dieťa a domácnosť by mali byť podelené v rámci možností 50:50 (samozrejme po ňom nechcem aby kojil, to má hneď 6-7 hodín z dňa preč.).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. října 2018 12:52

Garfie u mňa sa už striedajú fázy totálnej frustrácie, zúrivosti, plaču a sebaľútosti, väčšinou to vyústi do scény, po ktorej si pripadám ako hysterka . To by som ho ozaj musela zavrieť doma, aby si užil tú sociálnu izoláciu...Najväčšia sranda je, že keďže som len doma, postupne tak enjak nemám sa o čom baviť s kamarátkami, tie sú všetky bezdetné a nie ej pre nich zaujímavé počúvť blbosti o synovi, sťažnosti im už tiež musia ísť krkom a ja vlastne teraz okrem práce, domácnosti a syna nič iné nerobím, takže aj tie sociálne kontakty na internete rednú...

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 12. října 2018 12:57
Reakce na Pavlena:

Zato letos změna, nová učitelka na výtvarku, nová na pracovky a už to lítá: do druhého dne donésts větvičky, listy, přírodniny,

​Toto geniálne rieši mladšieho škola...proste to idú von spolu nazbierať.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 12. října 2018 13:01

DrowRanger jako vlastní zkušenosti v tomto ohledu nemám, ale fakt bych ti doporučila naložit dítě do kočáru nebo do šátku řev neřev a vyrazit s ním někam ven mezi lidi. A chlapi jsou v tomhle trochu handicapovaný, jednak jim nefrčej ty mateřský hormony a jednak jsou v těch vztazích trochu handicapovaný tak nějak celkově. Tak nevěš hlavu, muž si to zase víc užije, až bude chlapeček trochu větší.