Radost byla velika, že? S nami taky jezdí ![]()

Kan no já se právě bojim, že většina těch dětí na pohotovostech dušných není. Teda aspoň co jsem viděla za víkend já - tak dušný bylo jedno a to go moje. To, že 3x za 10 minut zakašlou není dušnost. Samozřejmě to v Brně mohlo vypadat jinak. Ale co jsem četla nějaký článek, tak policie to uklidňovala, protože ty akutní případny brali přednostně a to se těm, co by to klidně zvládli doma s paralenem nelíbilo.
Tohle je hrozně těžký, já teď 2 měsíce léčila děti, které "jenom" kašlaly (a měly sem tam teplotu či horečku). V čekárně mi taky zakašlaly třeba jednou za 3 minuty, ale když měly doma spát, tak to ani v polosedě nešlo, syn prokašlal celou noc bez přestávky, frekvenci měl jeden záchvat za minutu. První noc jsem se snažila to řešit sama, ráno jsem si volala k doktorce o recept na něco lepšího, druhou noc i přes dithiaden prokašlal, takže třetí den už jsme stejně byli v čekárně, dítě prakticky usínalo za chůze a odešli jsme s plnou taškou léků vč. anitibiotik. Kdyby to vyšlo na víkend, tak bysme taky museli na pohotovost, nevím, co bych s ním doma dělala, v noci už jenom brečel a kašlal a třeba v pět ráno odpadnul.
Mohučanka já jsem stejnou parádu zažila v Hloubětíně před víc jak 30 lety taky, to je teda strašný, že tam jsou furt stejně pitomý báby. Tam mi zadělali na tu hrůzu z vody, pamatuju si úplně živě, jak jsme brečeli v šatnách a na ty příšerný růžový gumový čepice, co trhaly vlasy do pasu. Au.
dynda jasně, já taky loni byla s malou v Motole s rotavirama, měla silný peůjem , zvracela a nechtěla jsem čekat, až bude uplně dehydratovaná. Takže na oko vypadala ok. Jenžepodstata je v tom, že pak musí člověk chápat, že někdo je na tom hůř a má přednost. Zvlášť na té pohotovosti.
dneska jsme šli na kontorlu k naší doktorce. Otevírá v 1, tak jsem vyrazila dřív a ve 12:40 jsem byla na řadě 6. Maminka v řadě předemnou si hrozně chtěla povídat no a přišla tam s 9 letou holčičkou, co měla jeden den 37 a rýmu. Holka tam skákala panáka a dobře se bavila. Samozřejmě návštěva lékaře nebo pohotovosti nejde nikomu zakázat, ale prostě bohužel se pak čeká dlouho v období nemocí.
A taky ty skoro zdraví lidi musí počítat s tím, že si z čekárny přinesou něco lepšího. Nejsem si jistá, že s tím vždycky počítají. ![]()
Že si doktor vezme do ordinace lidi v pořadí podle naléhavosti, považuju za samozřejmé, často se to i někde píše na dveřích. Jestli s tím má někdo problém, tak je to hlavně jeho problém no.
Rotaviry už mi milosrdně zapadly někam hodně hluboko v paměti, ale taky jsme v noci jeli s dvouleťákem do nemocnice, nejdřív jsem volala na 155, abych se jako ujistila, jestli už je to na tu pohotovost, a bylo mi řečeno, ať jedeme. Druhé dítě už máš na ně očkované? Já u druhého neváhala. Jedním z důvodů bylo i to, že syn to tenkrát velice pěkně přenesl i na mě ![]()
dynda já měla očkované i to první, jen jsme měli asi smůlu na jiný kmen. A z první návštěvy motola jsme si donesly covid.. Malého budu očkovat taky, ale teď před vánocema je doktorka neměla. Jdeme na ně v lednu.
A na to jsem právě reagovala, že v tom článku psali, že ti co v "dobrém" stavu čekali x hodin se začli bouřit, že má někdo přednost. Bohužel z veteriny to znám moc dobře a lidi klidně klepali na operační sál kdy už hodláme končit, že oni tam už čekají 2 hodiny a jsou 3 ráno. Byli tam na vytažení klíštěte
Doktor Dvořák nedávno popisoval, že mu toto předváděl někdo v čekárně zatímco oni resuscitovali jiného pacienta. Tak se ani nedivím, že se to někde vyhrotí až na zavolání policie.
Z vleku jsem měla obavu zbytečně. Syn řekl, že na pás nejde ani jednou a na vleku jezdil jako starý mazák. Akorát poslední jízdu před ním spadl kluk, on potom taky a pak už lyžovat odmítl
naštěstí prý jen pro dnešek.
žluťásek Prosim te, pamatuju si dobre, ze jsi shanela drahokamy na hrani? Pokud ano, muzu se zeptat, kde jsi je sehnala? Mam takovou matnou vzpominku, ze to bylo nekde relativne dostupne, dneska jsem zkusila kik a pepco a nic, ale mozna je to i tim, ze tam jeste maji vanocni veci.
Myrtila já jsem v pepcu viděla právě mezi těmi vánočními věcmi taková průhledná "cinkrlátka", ale s dírkou, vypadaly jako plastové zmenšené závěsy z křišťálového lustru.
Evaeva Aha, tak tady u nas to asi nebylo, ono to tam bylo teda dost vybrakovane, pripadalo mi to, ze mozna prave obmenuji sortiment.
Myrtila tohle bylo už před vánoci. Tady jsou tři pepca a každé má dost jiný sortiment.
Evaeva Tak to muzu sem tam zkusit, jestli budu mit stesti. Pobliz mam dve, tsk uvidim. Nebo je nekde za draho objednam na netu
Potrebovala bych totiz neco, co by se dalo vydavat za poklad, v cem by se syn mohl prehrabovat a vozit to autem a zaroven by to nespolknul. Dala jsem mu na hrani nejakou svou starou bizuterii, uz vypadalo, ze to bude bezpecne, ale po mesici, co si s tim hraje, zacal zase vsechno strkat do pusy, musela jsem dneska vylozene prebrat vsechny hracky a vsechno male mu sebrat. Blby je, ze jak ma uz zuby a umi je dobre pouzivat, musela jsem odstranit treba i rybarske pruty k rybickam na magnet, protoze to doslova zere a bala jsem se, ze by to odkousnul. Dost me ted tenhle regres dere.
Myrtila Tohle bylo malé, to by spolkl. Mladší je na to taky hrozný, kolikrát ho i teď ve třech letech přistihnu, jak něco strká do pusy
U staršího jsem to od roku a půl vůbec nemusela řešit.
Evaeva No, je to fakt na houby, porad hlidat, co ma zase v puse
Myrtila jako bude líp, ale dokáže překvapit i teď
Myrtila ve formela a Messy play v Ladovce je má Katka určitě.
MPLee Dekuju, nejake tam ma, akorat ted zrovna vyprodane. A asi bych stejne potrebovala jeste vetsi, aby to syn fakt nespolknul.
Myrtila veliké mají v prodejnách Madal Bal, jsou skleněné v různých barvách s velikostech. Prodávají je jednotlivě, můžu ti vyfotit náš v měřítku, ten byl asi za 60 Kč a nebyl to ten největší. Původně jsem jich chtěla 24 ks, do adventního kalendáře, ale to bych přišla na buben ![]()
A v květinářství kdyžtak se dají koupit takové skleněné jak čočky je to menší síťka, tak do stovky.
Případně kdybys radši plast, tak v herních speciálkách mívají komponenty do her. Myslím HRAS měl velké plastové diamanty.
https://www.svet-deskovych-her.cz/prislusenstvi/243/drahokamy
Přidám za chvíli odkazy, když to najdu
A ještě jsem našla že obrovský diamanty na hraní dělá Grimms, ale cena mi vzhledem k účelu přišla už moc.

žluťásek ako sa má malý?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.