Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:08

Pinot Noir u nas blizko je bezva bazen, jednak klasicka petadvacitka, ale hned vedle je virivka, masazni bublinky, brouzdaliste s malinkou skluzavkou, velky tobogan, protiproud (ve kterem se deti nadsene vozi po smeru, ono je to dokola, da se tak i tak). Byl tam nadsenej vetsi i mensi chlapecek, budeme tam muset zase nekdy zajit. Pokud se podari vycihat moment, kdy ja budu v Praze a kluci nebudou nachcipani

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:09

Pinot Noir ty atrakce ho vůbec nezajímají, nechce nic z toho vyzkoušet, byli jsme několikrát. Nejradši má velké dětské brouzdaliště na letní plovárně, tam stráví celý den hraním a pobíháním ve vodě. Ale na hloubku v žádném případě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:15

žluťásek starší syn se taky takhle bojí vody. A to jsem s ním do dvou let chodila plavat Mohl letos chodit plavat se školkou, ale vůbec nevleze do vody. U nás je bazén s dětskými kurzy, ale v jeho věku už děti plavou sami, začátečníky nemají Přijde mi, že při hraní s dětmi by se osmělil nejdřív. Každopádně mám v plánu jim tam na jaře zaplatit trenéra, takže se klidně můžete připojit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:17

žluťásek tak syn na tobogán jde, ale jen takový, co nemá dojezd do hloubky. Do normálního bazénu ho nedostanu, brouzdaliště má taky nejradši. Ale povinné plavání je ve škole až ve třetí třídě, ne?

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:20

žluťásek no měla jsem doma dítě, které po roce plavání se školkou slavnostně vyhlásilo, že si už ponorí hlavičku (rozumněj půlku obličeje). Takže jsem našla tu trenérku, za půl roku plavali samostatne s tím páskem obě. 

Oni to s nima umí, a navíc s někým cizim to jde vždy líp. Osobně jsem naučila děti lyžovat, jezdit na kole, dodnes je to zahřeje , ale to plavání mi přišlo jako nejsložitější ze všeho. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:21

Evaeva ale asi je dobre, kdyz pred skolnim plavanim dite uz trochu s tou vodou kamaradi a ne ze pak teprv prekonava panicky strach. Kdyz mel plavani syn ve skole, jeho kamarad se fakt vody bal a pry jak ho nutili, aby v te vode zustal, mel z toho pak dost problemy. Jeho maminka rikala, ze pravidelne vecer pred plavanim ma bud prujem nebo zvraci, nakonec ho nejak snad i omluvili, ze tam nemusel.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:37

Kokoska ano, to určitě, ale malý žluťásek má ještě čas.

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:03

Kokoska jojo, přesně tomu bych se ráda vyhnula. Já se bála vody stejně panicky až do konce třetí třídy naučila jsem se plavat poslední lekci na konci roku.

Ten váš bazén je jakej? Klidně do sz, já si už zas nepamatuju kde že to bydlíte

Evaeva no víš co, dva roky. Do toho dvacet kašlů, třicet rýmiček a rok 2025 ani nemrkneš

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:04

žluťásek tiez si myslim, ze by pomohol sukromny trener. Starsi chvilu chodil (nez sa nanho trener vy..al) a z obrovskeho bojka dokazal za par hodin urobit uplne ine dieta. Velmi ma mrzi, ze to skoncilo a nikam sa uz neposunul. Ono staci par hodin, nauci ho zaklady a prekonat strach. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:08

žluťásek A co zkusit Šutku? Ten relaxační bazén je příjemný a mohl by splňovat požadavky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:13

žluťásek však já už si dva roky říkám, že budeme přes zimu chodit do bazénu, že to přece musí překonat za několik návštěv. No přes obě zimy jsme nebyli ani jednou Napíšu ti pak sz

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:21

Dnes jsem dostala za ukol sehnat nurofen sirup od 3mes.. V centru Prahy uz vyprodano. Prekvapive jsem uspela v atriu Flora v lekarne Benu. Pred hodinou jich tam meli jeste tak 10 - tak pokud by jeste nekdo potreboval.

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:22

žluťásek s těmi nemocemi to musí být časem lepší. My jsme vcelku zdravím prolezla domácnost, letos už měla starší podruhé horečky a to jsem ji nechala poprvé téměř 14 dní doma. To nepamatuji ani ve školce. 

Naštěstí to vždy vyšlo na prázdniny, takže si jsme celý podzim seděli doma, ale alespoň nezameskaly školu. Sice můžou být doma sami, resp. nemusím si kvůli tomu brát OCR, ale dítě osmé třídě nemůže v našem systému měsíc v kuse nechodit do školy a aniž bych to musela složitě řešit. 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:23

Díky za tipy. Evaeva společně by to bylo bezva, napíšeme si

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:42

žluťásek je to na Chodove, jmenuje se to Jedenactka. Jsou tam i bazeny na detske plavani, ty se daji snad i pronajmout pro rodinu treba nebo malou skupinu, ze tam neprijdou v te dobe cizi lidi. Taky sauna, nejaky vodni aerobik myslim atd. Od nas to je teda kousek, autem asi 10 minut.

https://jedenactka-vodni-svet.cz/

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 12:51

žluťásek tady právě nedávno proběhla taková aférka, třída dětí, které do našeho bazénu chodí na školní plavání, byla pravidelně v den plavání tak ze 3/4 postižena bolením břich a zvracením rodiče, kteří jsou odsud, věděli, odkud vítr vane, protože plavčice na školní plavání se za 30 let nezměnila, tj. je to ta samá osoba, která mě šťouchala bidlem do hlavy, abych se plácala na hloubce a nedosáhla stylem čubička žlábku. Pak jsem doma udělala takovou scénu, že rodiče napsali papír, že mám chronickou rýmu a nemůžu chodit plavat. Teď se naštěstí rodiče semkli a řešil to s bazénem ředitel. Že by se tam někdo opravdu plavat naučil, o tom jsem v životě neslyšela. Já se pak naučila doopravdy plavat až v 10 letech! 

Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 13:02

To školské  plávanie je fakt povinné?

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 13:24

letfenixa jo, v průběhu prvního stupně musejí děti odplavat 40 hodin. O tom, ve kterém ročníku to bude, rozhoduje ředitel.

Offline brrr
12381 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 13:34

letfenixaAno, v naši škole chodí od druhé do čtrvté třídy tři měsíce jednou týdně. Je to místo tělocviku.

A lehce mimo, ale my jsme měli povinné plavání i na fildě. Muselo se uplavat 100 m pod 2 minuty. Kdo to nezvládnul, musel na plavaní, ostatní si mohli vybrat, co budou dělat za sport.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 13:43

brrr My jsme to na ČZU měli taky. Zajímavý je, že kluci se za semestr naučili plavat všichni, holky se žádná nikam nepohnula. Já jsem se tam třeba naučila jen znak, což jako za 12 lekcí člověka co plave od šesti let prsa paní radove bych řekla, že jsem měla větší šance:-D