Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 13:43

letfenixa Mohučanka ještě je možnost to odplavat v rámci "školy v přírodě" Tak to řeší jedna škola v okolí. My měli bazén v budově gymplu, takže jsme plavali ještě tři roky na druhém stupni. Úplně mě to nebralo, ale těžím z toho do teď.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 14:02

žluťásek Já bych se chodila koupat s ním jako rodina a pak přemýšlela nad trenérem. Pěkně spíš takhle postupne

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 14:06

Karja jj, přesně tohle mám v plánu. Radši nejdřív zábava, aby trochu ztratil ostych.

U nás před covidem měla dokonce školka svp s výukou plavání, intenzivní týden. Já jsem možná precitlivela, ale měla bych hrozný strach. 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 14:10

žluťásek Já bych neměla, ale každý má ty strachy jinde. Já si říkám, že když chodí plavat se mnou je to mnohem horší než s trenerama a lidma co se tím živí a tu hodinu se opravdu hodně soustředí, vědí co dělat, aby se nic nestalo atd atd. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 14:18

Karja syn s námi nemá moc motivaci. Jak se bojí, tak ho žádné řádění ve vodě neláká, nevidí teda motivaci, proč lézt do velkého bazénu a radši zůstane v brouzdališti. V tom dětském bazénu mají hračky a všechny pomůcky a tak. Ale kdybysme měli čas a zdraví chodit pravidelně normálně do bazénu, věřím, že by se taky otrkal. Ale je to celkem frustrující, když akorát nervózně pobíhá okolo bazénu

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 14:19

žluťásek ŠVP se Skolkou mi přijde jako dobrý nápad. Já mám vždy největší strach z té cesty. když už tam jsou, tak to většinou prezijou.

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 14:28
Reakce na letfenixa:

To školské  plávanie je fakt povinné?

​Je to normálně součást osnov, teda po novém správně RVP. 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 14:30

Evaeva Hmm, no jasný, ale je otázka jestli takovýmu klukovi pomůže to dělat přes moc s trenerem. Jo no, navíc to pobíhání kolem bazénu je kolikrát ještě nebezpečnější... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 14:42

Karja ne, na sílu určitě ne. Já bych chodila s nimi (i do vody). Ale samozřejmě to může být úplně na nic;) Já bych chtěla, aby měl nějaké plavecké základy než půjde do školy.

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 15:23

Ja v tomhle moc ocenuju snachu, chodi s detma na plavani od jejich dvou let. Je to v malym bazenku, mala skupina a fakt se tam tem detem venujou a pomalu je uci se te vody nebat. Neni cilem, aby se co nejdriv naucili plavat, ale spis fakt zvyknout si mit treba mokry oblicej nebo strcit hlavu do vody a tak. Bohuzel starsimu to prekazil covid, pak zacinali skoro znova, ale uz plave sam od minuleho leta. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 15:29

Kokoska já s nimi chodila od mimina. Starší syn se kolem dvou let začal bát, ale pořád to šlo. Pak ale přišel kovid a od té doby ho fakt do bazénu dostanu leda násilím. Mladší chodil téměř do tří (ale zase až od roka), ten je v pohodě, do vody chodí rád, s páskem se plácá do bazénu, ale hlavu sám od sebe neponoří, i když potápění trénovali. Ale když se mu to náhodou stane, tak ani nezabrečí.

Offline JankaM
3120 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 15:33

Já jsem ráda za naši školku a školu, ve školce se může dobrovolně (placeně) chodit jednou týdně na plavání snad už od 5 let, bazén je v zš vedle, kam děti od 1 třídy asi celý první stupeň chodí jednou týdně jako na tělocvik. 

Nebýt to takto pod nosem, obávám se že bych se do bazénu s dětma jezdit pravidelně nedokopala

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 16:06

JankaM syn by taky mohl se školkou, ale to by musel vlézt do vody, že Tak snad příští rok. My naštěstí máme ten bazén pro mimina deset minut pěšky od baráku. Horší je to s klasickým plaveckým bazénem.

Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 16:14

Tak to som rada, že u nás to povinné nie je, najmä keď si predstavím, že vďaka tej "povinnosti " majú stálu prácu plavčíci typu ako popisovala Mohučanka 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 16:36

Evaeva starsi jako mimino nemohl, mel ekzem. S Emou chodila nejakou dobu na vanickovani, to byla jeste mimino, a ted na to detske plavani, zacala nejak pred druhym rokem. Hlavne je fajn, ze to obe deti bavilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 16:49

Kokoska jojo, kluci to taky měli rádi. A já taky, hlavně když byli větší. Je tam bar s herničkou, takže jsem si po plavání vždycky dala kafe, oni si hráliAkorát se ukázalo, že záruka milování vody to není.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 17:19

letfenixa ten náš bazén je fakt specifickej tím personálem. Doufám, že jinde je to jinak

Offline SunEclipse
3505 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 17:29

Evaeva klasický bazén je v Řepích, od vás to je MHD 16 minut

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 17:48

SunEclipse já vím, ale buď s přestupem nebo dálka (pro děti) pěšky, do Radlic je to blíž. Ale ani na jedno místo pěšky nedojdu.

Offline rasaNori
8872 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 18:51

Mohučanka něco pro zasmani:)