Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 12. října 2018 15:06

DrowRanger určitě to udělej. I kdybys už byla utahaná, malej nervní, pršelo... Tady v Praze je teď úžasný počasí, vídám často kousek od domu na lavičce jednu maminku. Vyveze v kočárku mimčo (fakt maličký, pár týdnů) zabalené do zavinovačky, sednou si na lavičku, ona se vyhřívá, houpe v náručí miminko, něco mu povídá nebo jen tak sedí, někdy kojí, někdy je u toho na mobilu... Takhle zvenku na mě působí absolutně šťastně, vyrovnaně.

Když je malej doma nespokojenej, zkus ho třeba jen obléknout, vzít deku a dones ho v náručí na nejbliží pěkné místo s lavičkou. Sedněte si, koukej chvíli jen tak jinam než mimo čtyři stěny.

Mně na všechny krize nejvíc pomáhá vypadnout s malým ven. Jak vylezeme, úplně cítím fyzickou úlevu. Jako by ze mě opadlo všechno to napětí z oblíkání, přebalování, nahánění malýho po celým bytě, než se ven vyhrabeme. Pak si hrajeme s míčem nebo ho nechám běhat kam chce a jen si tak čučím okolo a nechápu, proč jsem na něj doma křičela a že už to nikdy dělat nebudu

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 12. října 2018 15:10
Reakce na paktofonika:

žluťásek Tie bimbajúce hlavičky vídavam dosť často, až mi je ľúto keď vidím, že drobec má strčenú hlavu v zemiakoch zatiaľ čo mama preberá cibuľu. Včera som dokonca videla úplne malinké dieťa v tom nosítku kedy je chrbtom k matke. No ani ja by som tak visieť nechcela. 

​Šiš, tys byla včera v Bille? (a viděla mě, jak prohrabuju cibuli a prcek loupil brambory z nosítka? :-)))

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. října 2018 15:12

dzizisketa on nam najprv cez den nespal takmer vobec, zadriemal na lopte na rukach a ked ho clovek polozil, tak sa hned zobudil - toto je doteraz tak. Pri mne zacal spavat az ked som po cisaeskom bola schopna vydrzat lezat na boku a zacala tak kojit, aj pri mne sa okamzite budi, ak zmenim polohu. Muz si k nemu pride lahnut, ked uz ja nedokazem lezat alebo sa potrebujem ist najest atd. ale maly je spolahlivo do 5-10 minut hore. Ja teda prave preto, ze spi jedine pri mne sa mu to snazim umoznit vzdy ked to ide, lebo je potom lepsi aj cez den. Inak nespi nikde a nikomu, ak nahodou zaspi inde ako v posteli, je to fakt par minutovy mikrospanok. Paradoxne je, ze vecer pri kojeni zaspi asa mozem ho bezproblemovo prelozit do postielky, kde chvalabohu par hodin potiahne, ce den to nefunguje - preco, to netusim.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. října 2018 15:15

žluťásek Nebola, to už je dávnejšie. Malý bol v šatke (pravdepodobne zle uviazanej) a ako bola matka predklonená dietaťu padala hlava rovno do zemiakov. To aj ja ako bezdetná viem, že dietaťu by hlava visieť len tak nemal. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. října 2018 17:20

Ďakujem všetkým za vpočutie a rady, výsledok rozhovoru s mužom: hačka namontovaná (malý v nej zatiaľ celkom spokojne leží, resp. neplače, čo je úspech), bola som von s dieťaťom v šatke (celkom rýchlo som ju uviazala, ale malý bol hladný a nakojiť v nej ešte neviem), síce len 10 minút ale na to aký bol hladný jačal prekvapivo málo, zajtra mám v pláne ísť s ním von keď bude najedený. A čo sa týka pomoci v domácnosti, muž je proti, dali sme si 2 týždne, či sa to zlepší so šatkou a hačkou, ak nie, mám si niekoho vbrať s tým ale, že on bude viac v robote, čo je pre mňa celkom z dažďa pod odkvap...

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 12. října 2018 18:00

DrowRanger Prajem ti,aby bol maly spokojny v hacke aj satke.

Ma muz nejaky relevantny dovod, preco vypomoc nie? 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. října 2018 18:25

letfenixa podla mna nema, neviem ci kvoli peniazom nechce (paradoxne by sme potom mohli obaja viac pracovat a teda by sme viac zarobili...) alebo mu je neprijemne, ze by bol u nas doma niekto cudzi...necham to teraz chvilu tak ( tvrdi, ze on bude robit vsetko to co by mala rpbit pomoc v domacnos) a potom sa uz zariadim podla seba bez ohladu na neho.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 12. října 2018 18:38

DrowRanger zkus se oprostit od toho, že něco MUSÍ být..že musí být uklizeno, vyžehleno a já nevím co . Nemusí.

Když nebude uklizeno, svět se nezboří a dítě špínou nezemře. Spousta matek si dělá sama zbytečnou pakárnu.

A pokud bude muž si stěžovat, že není tohle a onohle, tak sorry, nestíhám. Jestli ti vadí špinavé nádobí, tak ho umyj.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 12. října 2018 19:19

DrowRanger drzim palce. Sama na tohle obdobi nerada vzpominam.byla jsem po tom tehotenstvi/porodu uplne vycucana a z celodenniho revu pekne vydrancovana.ted jsou synovi 3 a je to fajn, kazde mimino casem vyroste;)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. října 2018 20:27

Dneska mám první termín, po tomhle počtení opět vážu nohy k sobě a mám v plánu mimino nikdy nepustit ven  

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 12. října 2018 20:39

MP Meri Nee, hele moje mimino se v noci probudilo jednou na kojeni, vypravili jsme se, rano byli na te joze, kde jsem opravdicky cvicila, pak jsem sla uklizet na hrbitov, mala si tam schrupla a odpoledne jsme sli na oslavu, kde zase cumakovala po detech a po psech a na dvacet minut jsem ji zavrela do skakaci trampoliny a dala kafe a nohy hore! To je dovolenka ouplne!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. října 2018 21:03

Karja Hodna, díky 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. října 2018 21:25

MP Meri nič sa neboj, malý satanáš sa narodil mne a zjavne aj tej mojej kamoške, tvoje bude dobručké :) Ale ono v tomto prípade nie je až taký problém cez deň nespiace bábätko (už je inak fakt dobrý, neplače, ak mu nerobím zle s kočíkom, autosedačkou alebo odsávačkou hlienov , už sa prebaví smojou pomocou aj na gauči alebo na posteli, pri kojení už nerobí cavyky a je fakt milučký a na zožratie väčšinu dňa aj noci), ale rodičia...No ako sme si navarili, tak si to aj zjeme...

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 12. října 2018 21:28

MP Meri Někdo ty hodné, spící, klidné děti za odměnu mít musí a někde musí existovat ty mámy, které si to užívaly (neb mi pořád někdo říkal, užívej si to, a já to nedokázala). Takže máš velkou šanci 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. října 2018 22:20

Pinot Noir kamaratkina kamaratka jej povedala, ze pre nu je materska ozaj dovolenka, jej mala vacsinu dna prespi, pekne papa, spi v kociariku aj satke, cize take pripady ozaj su! 

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 12. října 2018 22:41

Pinot Noir Tak uzivej si, mi reklo asi milion lidi! Hlavne takovy ty ,,pani na vsi,,. Podle me uz si pamatujou jen to muckani miminka a jak se smalo a tak! Ale fakt nemuzu ani spocitat kolik rozhovoru koncilo tak ahoj (eventuelne hodne zdravi/mejte se/) a uzivej si!

DrowRanger Ja myslim, ze ta ,,dovolenka,, je zavisla nejen na detech, ale I na tom, jak vypadal pracovni zivot pred tim. Muj byl hodne easy, prace me sice desne nebavila(dikybohu za to, kdyby me bavila, to by byl fakt sok ted), ale mela jsem od ctyr volno a mohla si delat co chtela, financne taky super, takze proste takova velka svoboda. Takze si myslim, ze kdo byl v praci fakt zpruzelej, hodne drel, nic moxc si neuzil, tak to taky bere jinak.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. října 2018 22:45

MP Meri 

Statisticky vzato je tu dost dětí, který nejsou zrovna za odměnu ( nespavci a uplakánci), takže už tu někdo musí schytat andílka. Na tvém místě bych okamžitě porodila, aby mi ho někdo nevyfouk 

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 12. října 2018 22:54

dynda 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. října 2018 22:55

DrowRanger ja odporucam hlavne do satky/nosica davat zasadne najedene a spokojne dieta,  najlepsie este aj mierne unavene :)  toto mi odporucila poradkyna po pociatocnych neuspechoch a fungovalo. A hlavne sa hned hybat/pohupovat,  dokonca efektivnejsie sa mi zdalo spredu dozadu a naopak ako take to poskakovanie. Po par skusaniach sa aj ten moj vymyselnik ukludnil a naucil a pohoda.  Ak sa ti ta satka zle viaze,  ja som bola spokojna s fidella fly tai,  je to nieco medzi satkou a nosicom,  uviazanie aj pre nas lavorukych total jednoduche. Nie je u vas nejaka pozicovna nositiek? Ja som si na zaklade skúšania vybrala prave ten fly tai.

Cumel by malemu nepomohol aby spal sam? Chapem dovody ak ho odmietate, ja len ze by si mozno nemusela pri nom lezat cez den? 

Drzim palce vo vsetkom, to zúfalstvo prvych mesiacoov si este zivo pamatam aj ked ja som mala pomerne spiace dieta takze toto musi byt uz hodne na maslu. Ale nosenie by v tomto fakt mohlo pomoct. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 12. října 2018 23:05

DrowRanger Ještě jsem si vzpomněla, že u nás v ĆR funguje půjčovna nosítek, kde se dá nosítko objednat online, přijde ti poštou a platíš půjčovné podle toho, jak dlouho ho máš zapůjčené. Mají k prodeji i nová nosítka a když si u nich nosítko koupíš, půjčovné ti odečtou z jeho ceny. Možná bych se koukla, jestli něco takového nemáte i na Slovensku.

https://www.zkusnositko.cz/pujcovna-nositek