Pinot Noir
tak to znám, a jsem asi ted rada, ze nemáme zahradu :) schopnosti ma zatim ještě menší, ale vůli uz podobnou!
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir My teda mame zlatusika, ktory si aj ten rozdiel medzi plnou a prazdnou flasou necha vysvetlit, ale listie hrabeme podobne. A znicena som aj tak, zaspim vecer s nim a teraz som cerstva.
Pinot Noir Pardon, ale to se tak krásně čte, úplně mě to potěšilo, že ten můj není jediný likvidátor světa
někdy mám pocit, že bych potřebovala uklízecí četu, co by likvidovala pohromy a já se mu mohla věnovat, protože to je ráno ideálně rybízový džus všude, začnu lítat s utěrkami, aby se to nevsáklo do gauče, jen co vylezu zpod stolu, vidím, jak pastelkama vybarvuje na tom gauči područku, případně stěnu nad gaučem (proslov, že čmáry čmáry se dělá jen na papír či omalovánky jsem přednesla už asi tisíckrát), začnu čistit pastelky z gauče, dítě hodí na zem lampu a začne po ní skákat, zabavím lampu a pokračuju v čištění, dítě vyšplhá na parapet, otevře okno a začne čůrat na muškáty, co jsou venku a šíleně se u toho řehtá, seberu dítě (nutné počkat, až dočůrá, jinak jsem počůraná já i gauč), postavím ho na zem, zavřu okno a než to udělám, je zalezlej v krbu a vytváří si indiánské líčení popelem. A tak to pokračuje celé dlouhé dny, venku je vůbec veselo, jsou tu všude kopce, jakoukoli výzdobu jsem vzdala (ráda vzpomínám, jak jsme loni v prosinci přišli ke švagrové, má o rok starší holčičku, tam na konferenčním stolku ve výši mých kolen obrovský adventní věnec se spoustou jehličí, listí, skleněných ozdob atd. a hlavně čtyřmi hořícími svíčkami, mé absolutní zděšení a prosbu, ať to okamžitě sfoukne a dá někam ideálně na vysokou skříň, příliš nechápala). V kině jsem byla naposledy těhotná a cvičím doma s tím, že drak po mě buď skáče nebo se do mě trefuje kostičkami ze stavebnice, jo je to krásný věk ![]()
Malenge A to je přitom úplně obyčejný, vlastně úplně dobrý den, protože se nestalo nic opravdu hrozného, že? ![]()
Pinot Noir Rozhodně, dokud neteče krev (myslím hodně krve) nebo nevolám rychlou, je to celkem klidný pohodový den. Mé kamarádky se vzornými klidnými holčičkami nemajícími sebevražedné a ničitelské sklony ze začátku při společných akcích dost zíraly
Malenge Taky mám kamarádku s takovou holčičkou. Posadí ji do židličky a holčička tam třeba deset minut čeká, než jí máma připraví jídlo. Prostě houpe nohama, kouká a čeká. Já musím mít jídlo správné teploty připravené na tácu, k tomu jednu lžičku pro něj, druhou někde za zády schovanou (jinak by popadl obě a už nepustil) a posadit ho k hotovému. Zatímco se v tom jednou lžičkou vrtá, rychle ho nákrmím druhou, protože mám jen několik minut k tomu, abych toho do něj naházela co nejvíc. Jakmile bych začala do jídla foukat nebo s ním nějak manipulovat, ztratil by zájem. Teprve jídlo chystat je naprosté sci-fi. Kamarádka nechápe, proč s nimi nechceme jít do restaurace. Nechápe, že on v novém prostředí, kde je tisíc věcí ke zkoumání a hlavně východ ven, fakt nebude sedět v židličce a prohlížet si knížku.
Pinot Noir Přesně! Vybavila se mi vzpomínka na pokus o piknik na Kampě. Kamarádky nechápaly, proč se na tu myšlenku moc netvářím - jedna bezdětná, druhá s klidnou holčičkou. No, tak ony si to asi užily, já jen celou dobu honila zdrhajícího synka. Uviděl deku, rozhlédl se a rozběhl se rovnou směrem, odkud slyšel z dálky jezdit auta. Tím pro mne "piknik" skončil. A jak mi utekl ze zahrady, kde spal připoutaný ve sporťáku, a já zoufalá běhala po vesnici a hledala ho. To jsme nevěděli, že už dosáhne na kliku... A jednou v dešti v ponožkách proklouzl na terasu a já prohledala celý dům, než mne napadlo hledat i venku. A pak vypnul babičce naplněný mrazák a ta si toho všimla až za tri dny. A jsem fakt ráda, že jsem nebyla u toho, když ho zvedla ta závora. No, občas se divím, že jsme to všichni přežili. ;-)
Hm, tak to my máme poměrně klidného chlapečka. Když byl ještě mimino, kamarádka omrkla naši domácnost a říkala, co všechno budeme muset zabezpečit. Kromě pár záslepek do el. zásuvek jsme neřešili vůbec nic a pohoda, fakt klidný dítě. Zato když přijela ta kamarádka se stejně starým synem na návštěvu v jejich asi 1,5 roce, měli jsme ve 3 dospělých co dělat - její syn na sebe nejdřív vyklopil celý šuplík s věcmi, pak nás několik polil pitím, pak na sebe z linky strhnul talíř s přichystaným jídlem. Potom už jsme se naladili i já a manžel do úplně jiného režimu a už se nic nestalo, ale viděli jsme jasně ten rozdíl v temperamentu. Ten prcek byl všude, nešlo hlídat jeho, spíš jsme museli hlídat celé jeho okolí, aby se nemohlo něco stát. Já pořád říkám, že syn bude intelektuál. Tatínek, velký sportovní talent, skřípe zubama.
quebrada Haha, přesně takový piknik jsem zažila před dvěma týdny. Roztáhla jsem deku a od té doby ji už neviděla. Pak mi ji kamarádi sbalili, naložili na kočár a vyzvedli nás před branami zámeckého parku a šli jsme domů ![]()
dynda Blbý je, že dost lidí s těmito kliďasy si myslí, že tihle čerti jsou prostě jen nevychovaní. Dokud to člověk nezažije takhle v přímém přenosu, často to nepochopí.
Pinot Noir to si přesně myslela moje matka...to o nevychovanych batoletech...Dokud...
Načurano pod klavírem je výrok dne, týdne, a možná i měsíce ![]()
já pro sebe objevila jedno velké plus v tom být matkou divokého dítěte.... jsem absolutně nekritická k ostatním rodičům (s výjimkou akcí jako krmení malých dětí brambůrkama k večeři, nebo kouření dětem pod nos). Zase tím, jak nikomu neradím, tak má dost lidí pocit, že poradit potřebuju ![]()
Pro mě je výrok dne
A jsem fakt ráda, že jsem nebyla u toho, když ho zvedla ta závora
od quebrada. Je mi navíc úplně jasný, že by se to mohlo stát i nám ![]()
Pinot Noir ježiš a ja som si dnes vravela, že sa už teším, až bude väčší, že to bude lepšie, bude sa s ním dať dohodnúť, niekm zájsť a tak ![]()
Malenge Pinot Noir To je nádhera, že takové divočáky má i někdo jiný. Akorát my teda máme tu holčičku. Popis však sedí přesně. :-)
Tieto historky zneju desivo. Mna to caka tiez a vlastne cast z toho som uz zazila. Nadeje si nerobim lebo ja som bola ako div svina a syn je v tomto po mne. A moja mama sa s usmevom pozera ze ona si svoje uz odsrala a teraz zazivam ja to iste.
Btw tusenie som mala uz v tehotenstve. Kopal divoko a silno uz vtedy
Pinot Noir To máme taky, ale dvakrát. To takhle jdete celá rodina třeba někam na zahrádku a vidíte se jen u příchodu a odchodu, protože se to rozběhne na opačnou stranu, takže každý rodič běhá za jedním. No, naštěstí už z toho věku vyrostli, teď už trénujeme na pubertu a podobné srandičky.
Jo a načůráno pod klavírem... Možná už jsem zmiňovaa, jak mi starší načůral do spodního fachu knihovny, kde mám těžké knihy, tzn. různě pekelné drahé katalogy z výstav apod.
Tabea s tou nekritičnosti vůči ostatním máš naprostou pravdu.
Inak dnes som si spomenula na teba Pinot Noir , ako si vravela o tom nočnom kojení v 1,5 hodinových intervaloch. Zažili sme to po dlhšej dobe dnes v noci, malý bol hore cca každú 1,5 hodinu, z toho hodinu som ho kojila a uspávala, no s mužom dnes chodíme po byte ako dvaja zombíci a ja si so slzou šťastia v oku vravím, že chvalabohu, že nám obvykle v noci krásne spí a budí sa len 2-3 razy.
DrowRanger abys v tom nebyla sama, tak moje dítě dnes mezi půlnocí a půl čtvrtou nespalo vůbec, od čtyř do pěti byl ještě asi čtyřikrát vzhůru. Usnula jsem kolem čtvrt na šest ráno. Prima den.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.