žluťásek existuje to aj u nas, tiez som vyuzila ale nakoniec som nasla babu, ktora v nasom malom meste ma desiatky nositiek, zauci, pozicia, pripadne preda a to bolo uplne super. Neviem odkial DrowRanger je ale ked je to u nas v prdelakove tak snad a j u nich. Satka bola pre mna neprekonatelne tazka, som fakt lava a este s prvym dietatom ked sa clovek boji..
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas tak nahoď adresu, vybereme jí tam rovnou něco pro novorozence :) (Nebo kolik je vlastně malýmu? Už dva měsíce? Víc?)
žluťásek no keby som si ja pamatala
popravde si z toho obdobia nepamatam vela, toto som si spomenula len na zaklade tejto diskusie.
Inak ked krpec mal tri a viac mesiacov, zacala som uprednostnovat manducu, lebo aj priatel sa v nej naucil nosit a ho to celkom bavilo. (a to my nosime v podstate len cez vylety/dovolenky ale dost cestujeme) je to celkom blbuvzdorne nositko.
Možná jsi to tu už psala, ale co říká malý na autosedacku? Jestli by nebylo schůdné jej v autě uspat, pak jej v autosedacce nacvaknout na kočár a jít se projít tak.
Mrakoplas nas nechce ani cumel
DrowRanger Mne nikto nehovoril, ze si to mam uzivat (myslim s malym babatkom, nevyspata, vycerpana) alebo som to vytesnila. Ale co mi hovorila mama aj moj partner, bolo, ze neboj sa, bude sa to stale zlepsovat. Hovorili mi to v dobrom a ako podporu, aj tak ma to nicilo, lebo teraz (tj v tej chvili) som bola hotova a vobec som si nevedela predstavit, ze sa to niekedy zmeni a zlepsi. A ajhla, dnes doobeda sme si syncekom isli vyhodit separovany odpad, nazbierali sme listy, gastany, sisky, on si na to niesol svoju malu igelitku a v druhej ruke drzal banan a jedol ho.
Ale teda v noci ma zobudil 3.37, chcel, aby som ho prebalila a dala mu mlieko. Nejak po 4 zaspal a o 5 ma zobudil, ze chce papat masko. Neveriacky som ho presviedcala, ze urcite nechce a chce spat, ale nedal sa. Teraz spi, idem dovarit obed a lahnut si tiez.
Ked uz nemozes vynechat pracu, ulahci si domacnost. Ja napr nezehlim, na materskej som takmer nevarila, brala som si obedy zo skoly, ktoru mam pod oknom. Mam obrovsku pomoc rodicov, ale zas partnera na tyzdnovkach.
Neviem či ten môj výlev včera nejak rozvíril kozmické vlny, ktoré pôsobili na syna, ale dnes sme dali hodinu v kočiariku, pričom malý spal!!! asi prvý raz mi zaspal v kočíku a úplne prvý raz sme boli von tú hodinu. Pes normálne neveril, keď sme dávali tretí okruh. Nejdem si robiť nádeje, že sa blýska na lepšie časy, ale neskutočne mi tá hodina na vzduchu pomohla. A poobede sa chystáme na prechádzku do lesa so šatkou, tak som zvedavá, kam dôjdeme + sa chystám šatku si viazať až po vystúpení z auta (resp. doma si ju praviažem, ench ju neťahám po zemi, ale zvyšok až v lese), tak držte palce :)
Ono, možno tie staršie panie nielen vytesnili tie tvrdé začiatky, ale hlavne si pamätajú aj pubertu...a čo je ešte horšie, odchod detí. Takže ja som na prášky z toho, že staršia má 16 a doslova si užívam každý deň s hrôzou, ako sa blíži, že raz odíde...a teda psychicky to dávam možno horšie, ako to chronické vyčerpanie na začiatku.
Tak doufám, ze ten anděl fakt vyjde na mě. Momentálně mám na sebe ehm ... tak cca 100 % času a i tak mám pocit, ze je to málo
Takže představa, ze to bude nula, je fakt děsivá ![]()
DrowRanger Tak to je super zpráva, třeba se mu kočárek fakt zalíbí. Moc bych ti to přála. Nošení je asi fajn, ale kočár se dá strčit na chvíli i někomu jinému ![]()
Pinot Noir no to áno, to by bolo výborné :) Ale u nás zjavne jedna vec vybije druhú, síce spal v kočiari, ale zas dnes odmieta nechať sa hojdať aj na lopte aj v hačke...takže
Edit: tak jacal aj v satke, po desiatich minutach som to vzdala a sla domov ked sa ten rev stupnoval. Nevadi, nemozem chciet vsetko naraz, skusime satku zas vecer a potom zajtra rano :) chudacik, teraz spi zufalo natlaceny na mne, asi aby som zas nevytiahla satku
.
DrowRanger U nas bylo to samy, hrozne v kocare rvala, moje mama to furt resila proc rve, zvykla si a ted tam dokonce I chvili vydrzi, kdyz neni na spani. Tak uvidis, jak to dopadne, u nas je to ted tak, ze jinde krom kocarku strasne malo spinka, coz je s nastavajicim podzimem fakt super, ze jsem ji na to naucila. Ty studeny rana, pliskanice a brzo tma budou na spani venku uplne bezvadny!!!
Karja uz jsem to tady psala, starsi ditko mi spalo v kocarku, dokud spalo behem dne (2,5 roku). V zime jsme uspavali na balkone jezdice pres prkenko. Zvyknes si a vlastne to povazuji za zdravejsi, no tak co :D. Jedine pocasi, ktere jim neprospiva je smog a pripadne sucho a vetrno.
Ten venkovni zivot nam zustal, dnes jsme venku v kuse od 11 a domu se chystam jen velmi pozvolna.
Karja V zimě se dobře spí! Oba tataři jsou lednoví, ven v kočáru jsme vystartovali tak po týdnu a spali v něm jak mimina
Mladší byl ze začátku fakt spáč a ten v tom kočáru 3 hodiny dával úplně s přehledem. Samozřejmě jsem s nim nejezdila, byl zaparkovaný na zahradě.
Karja buď rada, že v tom kočiari spí, horšie je, ak nespí :) Náš v ňom momentálne už nechce byť ani tých jeho 20 minút, ak nemá stiahnutú striešku - netuším, čo ideme robiť v presne tom počasí čo si opísala, alebo budeme musieť kúpiť krásne farebný dáždnik
. Lebo u nás nehrozí ani to, aby som ho nechala v kočiari spať na balkóne, jedine, že by som si tam ľahla s ním (susedia by sa asi pobavili...).
A inak po dnešnom zážitku so šatkou som si zapožičala nosič (Rischino flexible), mal by prísť v piatok, dovtedy ešte poskúšam šatkovanie, držím si prsty, aby si buď zvykol na šatku alebo sa mu zapáčil nosič...uspokojím sa aj s kočíkom, len nech aspoň v niečom vydrží tú cca hodinku po kojení nerevať.
brrr mama dodnes spomína, ako ma dávala v zime spať von v kočiari a keď snežilo, bol celý kočiar aj s fusakom zasnežený a mne odtiaľ trčala len hlava s čiapkou. Doktorka ju vtedy veľmi chválila, že pre deti je to zdravé (ale nejednalo sa o dáke extra mrazy a podobne :).
DrowRanger Však mi už v porodnici říkali, že pokud není teď už nevím mínus 5, 10?, tak ven můžu i s úplně pidi miminkem.
Akorát v létě jsem měla jiný problém, to už spali ve sporťáku a pes je tam chodil kontrolovat. Vždycky jsem slyšele řev, z okna viděla kopající nožičky a psici, jak leží miminu přes tělíčko nebo oživuje jazykem ![]()
brrr náš sa dnes pokúšal vtrepať do hačky a keď mu to nešlo cez otvor, zahákol sa zo strany ako má malý hlavu a snažil sa dostať dnu tadiaľ
. A na dnešnej prechádzke mi do kočiara nakúkala jedna veľmi milá fenka, celkom som sa na tom bavila, aj keď ma prekvapilo, že jej majiteľ to neriešil. Keby som nebola psíčkarka, asi by som mala z toho nedobrý pocit, predsa len cudzí pes má hlavu v kočíku 15 cm od môjho dieťaťa...
Na období, které prožívá DrowRanger, nevzpomínám moc ráda a radši jsem ho vytěsnila z paměti. Ale musím přiznat, že s tím skoro dvouleťákem je to taky pěkný záhul. Není v tom to zoufalství a pocit nezvládání jako u novorozence, ale vyčerpávající je to fest. Dnes mi cestou z nákupu začal z kočárku vytahovat mošty a jogurtové nápoje, aby je mohl naházet do kontejnerů na tříděný odpad. Vysvětlit rozdíl mezi plnou a prázdnou lahví si nenechal, tak jsme došli domů s pořádným řevem. Hned u branky se ovšem rozzářil, uviděl dekorativní dýně na zápraží. Než jsem vyrovnala nákup, byla jedna dýně na padrť, další otlučené, vřes polámaný a v kamenném truhlíků za tisícovku ležel kus zámkové dlažby. Než jsem sklidila dýně, nasypal písek do včera vypuštěné, vymyté, vydesinfikované schnoucí vířivky a pak mi chvíli pomáhal hrabat listí, ale když jsem se otočila, kyblík vysypal a všechno ho zas rozmetal po trávníku. Mezitím měl několik záchvatů vzteku, neboť má novou koloběžku, kterou neovládá, nenechá si s ní ovšem poradit, pomoct, ukázat... Takže u ní stojí, řve a nikdo se na něj nesmí podívat. Večeři jsme přežili bez pohromy, jen musel mermomocí vrtat tátovi do tlačenky s cibulí, takže cibule byla po celé kuchyni. A když jsem mu napouštěla vaničku, dovezl si do koupelny třípatrový koš na kolečkách s mým spodním prádlem a naházel všechny moje bezešvé kalhotky do vody. Drobnosti typu kartáč na vlasy v pračce nebo načůráno pod klavírem ani nezmiňují. A to jsem ho na polovinu dne hodila na krk jiným a šla ráno cvičit a v poledne do kina a přesto jsem z něj úplně grogy. Předevčírem ovšem začal říkat tati a včera mami, a prokládá tímhle sladkým švitořením to svoje peklení, takže my stejně učůráváme blahem ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.