žluťásek ja sa na tom už len smejem, dnes mi na facebooku vyskakujú fotky rovnako dlho detných kamarátok, ktoré sú so spiacimi detičkami na prechdázkach v šatkách, nosítkach a kočiaroch, my sme des zvládli 8 minút v kočiari sprevádzaných pekelným revom. Ukľudnil sa v moment, ako som kočiar vtlačila do výťahu. Fakt rozmýšľam nad tým, či moje dieťa len jednoducho nemá nejakú fóbiu z pobytu vonku...
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger hele to je fakt neobvyklý, většina dětí to má přesně naopak :) zima/horko mu předpokládám asi nebude, určitě jsi zkoušela leccos. Tak ještě to nosítko by tě mohlo zachránit. (Pláče venku i v náručí?)
Lumi Tak v provedení holčička to je ovšem další level, tam už ti někteří chytří okolostojící a ideálně i komentující musí být úplně paf. Budeme si přát, abychom to všichni ve zdraví přežili a já jsem zvědaná na naše č. 2. S ohledem na to, jakým způsobem doktor prcka naháněl při prvním screeningu, aby ho mohl aspoň trochu změřit, v klidného sourozence vskutku nevěřím
tak nevím, možná vám sem příští rok napíšu, jaká to byla teď děsná pohoda!
Lumi Přijde mi, že u holčiček se ta divokost vyskytuje méně, ale když to některá vyfasuje, stojí to pak zato
Jedna kamarádka má takové holčičí éro, té fakt nemusím vysvětlovat, proč nejdeme do kavárny.
Malenge Gratuluju! Jak velký věkový rozdíl bude mezi dětmi?
Pinot Noir Děkuju, vychází nám to na 3 roky, tak si naivně představuju, jak drak do té doby určitě nabere rozum
i když je pravda, že 2 a 2,5 roku je rozdíl dost velký, minimálně v mezidobí aspoň začal trošičku mluvit, tak jsem zvědavá, kam se to do jara ještě posune.
Pinot Noir ježiš a ja som si dnes vravela, že sa už teším, až bude väčší, že to bude lepšie, bude sa s ním dať dohodnúť, niekm zájsť a tak
Ono to přichází postupně a člověk se krok za krokem zoceluje. A myšlenka na to někam s ním zajít, přejde raz dva
Ale určité období, kdy se s ním dalo jít restaurace, taky bylo. Dívala jsem se na fotky z loňské dovolené ve Znojmě a pořád tam vysedáváme v hospodách, vinarnách, nebo jsme ve vinařstvích. Takže to není tak, že by člověk dva roky nemohl mezi lidi, neboj. Každé období je prostě nějaké ![]()
žluťásek ano, vonku place aj ked ho nesiem, ked uz zacne. Zima by mu nemala byt, skusam nostek a za krkom, skor v satke mu moze byt teplo, ale netrufam si ho uz momentalne brat von bez ciapocky a pod satkou ma len teplaciky a body. Dnes chcem skusit ho vziat von s jednorazovou plienkou, ak mu nahodou latkove tlacia na brusko...V kociari carujeme vsetkymi moznymi sposobmi, chce mavat ruckami, tak tie mu nechavam vybrate, ak je chladnejsie, dostane mikinu, ak je okolo tych dvadsat stupnov, len body s dlhym rukavom, deku ma teraz uz vzdy, ciapocku ak ideme skor rano alebo vecer alebo fuka. Nepomaha ani ak s nim chodim v rovnaky cas, ani ak su casy nahodne. Ale on nam vseobecne nespi ak nie som pri nom, preto som si myslela, ze ak potrebuje citit matku, satka nas zachrani.
Pinot Noir no to hej, je oravda, ze oproti tomu co bolo doma mesiac dozadu je toto uz pohoda, uz nam maly neplace, mame aky taky rezim, vieme rozoznat kedy co chce a nasli sme aj sposob ako mu dopriat cez den spanok. Akurat teda...99% tych veci vyzaduje asistenciu, vratane spanku
. Od novembra sa chystam zacat chodit dva krat v tyzdni cvicit ( bricho uz je super , nastastie ma neboli ani jazva a ani vnutro), tak hadam pominu aj tie pocity frustracie, ze nechodim medzi ludi.
Lumi Tak v provedení holčička to je ovšem další level, tam už ti někteří chytří okolostojící a ideálně i komentující musí být úplně paf. Budeme si přát, abychom to všichni ve zdraví přežili a já jsem zvědaná na naše č. 2. S ohledem na to, jakým způsobem doktor prcka naháněl při prvním screeningu, aby ho mohl aspoň trochu změřit, v klidného sourozence vskutku nevěřím
tak nevím, možná vám sem příští rok napíšu, jaká to byla teď děsná pohoda!
To mi připomnělo, jak při druhem screeningu takhle doktor naháněl malou a pořad jí nemohl změřit, až z něj z šla vážně vypadlo “ Matko, nemůžete si to dítě trochu zklidnit?” chvíli jsem se zarazila,jestli to myslí jako vážně a pak - vzhledem k absurdnosti řečeného - dostala záchvat smíchu - on se doktor teda nesmál vůbec, takže to asi myslel vážně, pak nezměřil už vůbec nic a vyprovodil mê na chodbu,že si mě zavolají zase za půl hodiny![]()
Haha zeny my mame tiez takeho s nohami na raketovy pohon, toto je real life #followmeto ![]()
“ Matko, nemůžete si to dítě trochu zklidnit?”
Tak to je teda úlet, fakt. Co mu na to asi říct, že? Doktore a nechcete si to tomu dítěti vysvětlit sám?!?
Myslím ale, že reakce vysmát se mu byla naprosto nejlepší. Co za tu půl hodinu, to už mu to šlo líp?
žluťásek Premyslim nad tou hackou, ted mam na zklidneni kocarek, mala si tam proste odpocine, I kdyz neusne, nebo si klimne na 10 15 minut a ma hned jinou naladicku. Tak si rikam, ze by mi to mohla ted zasuplovat hacka, az bude nejake psi pocasi. Ale trochu me zarazilo to upozorneni na strankach, ze tam nelze nechat dite bez dozoru, to jako muze vypadnout a nemuzu byt v jine mistnosti treba? A posledni vec, co na to rikaji fyzioterapeuto, nevis? Neni to z jejich strany zapovezene jako treba lehatko? Diky moc!
Ty jo, ceka me operace vyhledove, par tydnu s berlemi a jako s miminem je to o berlich a rehabiliovat pitomy, s vetsim ditetem je to jak to tady ctu snad jeste horsi! No to bude brutus, nevim, jak moc to odkladat, clovek si asi moc nepomuze!
MP Meri neboj, ja som tento týždeň štyrikrát vypadla z domu ráno o desiatej a vrátila sa o siedmej večer
Resch Já na screeningu půl hodiny trčela, pak už jsem teda netrčela, měla jsem za úkol kýchat, chodit, poskakovat a stejně to bylo k ničemu. Dítko sebou nemlelo, prostě se otočilo blbě a nic s ním nehlo. Ostatně v břiše byl jak milius, první tři měsíce taky a pak začalo točo. Prostě potřeboval ze začátku nabrat sílu.
Já si vůbec nemyslím, že by ty děti byly nevychovaný, protože vím, že nás to hodný dítě žádnou výchovu nestojí
. Já se úplně děsím, jaký bude druhý dítě, varianta malý ďábel mě ještě nenapadla, i když o její existenci vím.
Karja ja mám hačku doma, malý v nej trochu podrieme a v bdelom stave v nej celkom vydrží, hore má zaveseé hračky, tak na ne pozerá a na to, že on teda hockde bez prítomnosti inej osoby leží nerád, voči hačke neprotestuje. Ale zas zatiaľ to nie je taký zázrak, že ho tam položím a on do 30 sekúnd spí :)
čo sa týka toho, či ti odtiaľ môže dieťa vypadnúť, záleží asi na tom, aké staré. Ten náš zatiaľ len leží ako zemiak, viac menej len šermuje rukami a kope nohami, to absolútne nehrozí, žeby sa mu niečo stalo. ale dieťa, ktoré sa vie samé postaviť alebo si kľaknúť by so tam už samé nenechala. My tam nenechávame samého ani nášho, ak nedrieme, musí totiž niekoho vidieť
a okrem toho ako tam tak leží v tej inej polohe než som zvyknutá z rovného povrchu, mám nedobrý pocit, že by sa mohol udusiť pri zvracaní (nemohol, mužovi sa tam dnes pogrckal hádam 3x, muž si to ani nevšimol a malý s tým nemal žiaden problém).
Akurát, ja má verziu vhodnú aj pre väčšie deti a asi by som si druhý raz pre takto malé dieťa kúpila najprv verziu do 1 roka, lebo je v tej hačke taký strateý (a museli sme mu k nohám dať 0,5kg hrachu, aby sa hačka neprevažovala jeho váhou na jednu stranu).
Karja co se bezpečnosti týče, tak bych tam nenechala samotné aspoň bez chůvičky dítě, co už třeba leze, sedí. Vyhrabávalo by se asi ven hodně těžko, ale malé nebezpečí tam asi je. Menší dítě bych klidně nechala v ložnici spát a byla někde na doslech v kuchyni.
Zjistí si, jestli můžete mít hacku zavěšenou ze stropu, to je nejbezpečnější varianta. Případně nějaký trám, rameno do stěny, stojan, to je vše ok. Rozhodně silně nedoporucuju mezidveřní hrazdu jen rozepřenou, nepřišroubovanou. Běžně se to dělá, ale mám v okolí rodinu, kde to spadlo. Dikybohu ne s dítětem, ani si nechci představit, jak by to dopadlo.
Ptala jsem se na hacku naší fyzioterapeutky, nebyla proti s mírou. Na denní spánek klidně, nedoporučovala ji na celonoční spaní.
Pokud by ses rozhodla kupovat, tak za sebe moc doporučuji tiki mechulka. Ta paní je úžasná, hacky kvalitní, servis špičkový. Měli jsme zavírání na tkanice, prislo mi, že se do toho lépe leze. Určitě rovnou vezmi i matraci (kokosová je bezva), hacku dobře vytvaruje a mimčo se tam lépe ukládá i vytahuje ven. A stoprocentně pružinu, gumové lano je naprd. Pro malý miminko je určitě nejlepší ta nejtenčí 3-10 kg.
dynda Ten náš není ďábel, jen takový čertíček
Hračky třeba vůbec neničí, k dětem se chová velice mile, umí se na dlouhou dobu sám zabavit. Ovšem to zabavení právě spočívá v tom, že ho nechám hrát si s čímkoliv, co není vyloženě životu nebezpečné. A to právě v cizím prostředí moc nejde, těžko ho můžu nechat v restauraci vyskládávat příbory na podlahu nebo na návštěvě hrabat ve spodním prádle. Nechat se zabavit třeba knížkou u stolu, jako dcerka té mé kamarádky, to u něj nehrozí. Ledaže by s tou knížkou přišel sám. A to přijde často, ale zase ne v cizím prostředí, kde je tolik nových podnětů. Takže když mu nedovolím dělat v restauraci to, co doma ano, bude strašná scéna a řev. A já vlastně nevím, jestli se mi chce mu zakazovat si hrát. Podle mě není na kavárny a restaurace a na návštěvy u bezdětných zralý, tak proč bych ho tam měla tahat. Ale v očích některých lidí je možná nevychovaný? Nevím, možná bych ho už měla učit víc poslouchat? Ale aby nebral nože, nehrabal do pracího prášku a u vody počkal, až ho chytím za ruku, to jsem ho vycvičila, víc mi zatím nepřipadá podstatné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.