Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 15. října 2018 09:48
Reakce na Malenge:

​Tak to je teda úlet, fakt. Co mu na to asi říct, že? Doktore a nechcete si to tomu dítěti vysvětlit sám?!?  Myslím ale, že reakce vysmát se mu byla naprosto nejlepší. Co za tu půl hodinu, to už mu to šlo líp?

​Tak on to asi myslel jako vtip předpokládám.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 15. října 2018 11:53

Karja Když byl mojí dceři rok, měla jsem nechodící sádru až pod tříslo...V té době už chodila a bylo to teda strašný. Takže doporučuju to neodkládat. Ona byla tedy fakt éro, jediný, koho pslouchala jsem byla já, takže pomoc rodiny často končila fiaskem... 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. října 2018 13:06

Karja Taky doporučuju neodkládat...my jsme teď na úplně stejné dovolené, jako jsme byli loni, no a rozdíl kojenec x batole je nebetyčný. Loni to leželo a koukalo, letos to lítá a řve  musíme si vždycky přesně určit osobu, která nemá na práci nic jiného než sledovat pohyb dítěte. To si třeba jeden myslí, že 10 vteřin hlídá ten druhý a dítě zmizí jako pára nad hrncem...

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 15. října 2018 13:40
Reakce na Pinot Noir:

Ale v očích některých lidí je možná nevychovaný? Nevím, možná bych ho už měla učit víc poslouchat? Ale aby nebral nože, nehrabal do pracího prášku a u vody počkal, až ho chytím za ruku, to jsem ho vycvičila, víc mi zatím nepřipadá podstatné.

​Mate recht. A vubec, to podle me neni zadna nevychovanost, ale normalni a prirozena detska zvidavost. Jak maji objevovat svet, kdyz se jim nic nedovoli!? Ja myslim, pokud tedy mineni bezdetne bez te nehy a lasky v obliceji neco stoji, ze to delate dobre  

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 15. října 2018 15:19

Mam asi hodne podobne ziveho, zvidaveho,kalamitniho synatora jako Pinot Noir jiz z nekolika stran mi bylo naznaceno zda nema ADHD a jestli by nebylo lepsi ho nechat vysetrit radeji drive nez pozde. I kdyz stale odpovidam,ze je proste jen zivej a ve fazi objevovani sveta(byt bez pudu sebezachovy a ja z nej na krupici),ale cervik uz hloda. 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 15. října 2018 15:21
Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 15. října 2018 16:03

999 Mohučanka Jee, no tak to mam zase dilema. Vcera jsem si uz rekla, ze pockam, abych to nemela, kdyz ji jeste hodne nosim a v noci hodnekrat vstavam. Asi neni idealni obdobi zadny, mozna tak pred otehotnenim. Taky se trochu bojim tech narkoz, jsou tam dve a pod narkozou jsem nikdy nebyla. Jako s tim ditetem je fakt vsechno jiny! Driv by clovek resil maximalne tak rocni obdobi na berle!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. října 2018 16:06

Karja

To se fakt nehodí nikdy, asi čím dřív, tím líp. No, neplánovala bych to na zimní plískanice.

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 15. října 2018 16:12

dynda Takze to by vyslo na dite lezouci, nechodici. No on by si partner mohl vzit volno dlouhe, pokud bude v soucasne praci. A takhle vetsi by mi snad mohl z rodiny obcas nekdo pohlidat, ted se hlidani da pocitat fakt na minuty tydne:-/. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2018 17:56

tzaziki Já jsem o ADHD věděla už od narození. Syn vůbec nespal, ani jako novorozorenec. Většinu dne i noci probrečel.  Později, mimo opravdu aktivního života, mu přetrvalo i to nespaní. V roce už odpadlo polední spaní. Potom mi řekli, že tohle je jeden z příznaků, kdy je možné předpokládat, že dítě má ADHD a není to pouze zdravá živost. 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 15. října 2018 18:45

Renusatko A sakra

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 15. října 2018 18:54

tzaziki co vim tak clovek s adhd pokud se s tim nenauci zachazet se nedokaze uklidnit a odpocinout si, prestoze je unaveny. ta zivost proste neni premira energie (proto nepomaha obligatni “poradne ho utahejte”) ale neschopnost si oddechnout i kdyz uz nezvlada

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 15. října 2018 19:24

žluťásek Jojo, presne na ty stranky jsem koukala. Zapichla bych to normalne do stropu, ja se s tou pani poradim, at mi proste pripravi na ozkouseni pro mimino 4m+, aby to nejakej ten cas jeste vydrzelo.

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 15. října 2018 19:47

tzaziki Já se ADHD zatím nebojím, takových čertů znám několik, víc teda kluků, ale i holky se samozřejmě najdou, nepřijde mi jeho chování nijak výjimečné. Řekla bych, že mnohem vzácnější jsou ty klidné děti, které čekají v židličce, chodí spořádaně na ruku a na pikniku se drží na dohled od deky 

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 15. října 2018 19:48

MP Marge bez te nehy a lasky v obliceji 

49364 příspěvků moje polička 15. října 2018 19:49

Pinot Noir hlavně ty hodný jsou podezřelý

Online continuity
43177 příspěvků moje polička 15. října 2018 20:29

tzaziki v klidu, nase starsi taky hodne casu probrecela, spala spatne odjakziva, od dvou let a tri mesicu pres den vubec a i ted spi mnohem mene, nez bezne deti. ted je sice zivejsi, ale u cinnosti, ktere ji bavi, normalne vydrzi sedet i se soustredit. 

viktorka_od splavu jj, ty klidne deti, co vydrzi sedet jako pecka, jsou divne. nekdy teda podeziram rodice. takova matka roku, je schopna bez uzardeni servat i meho muze a on je celkem kus chlapa, jak dlouho vydrzi vzdorovat chudak male dite?

49364 příspěvků moje polička 15. října 2018 20:48

continuity rodiče určitě můžou napáchat spoustu škod, ale myslím že osobnost dítěte se vždycky nakonec nějak prosadí (samozřejmě mimo nějaké okrajové hrůzné záležitosti), takže už jsem celkem opatrná na takové soudy. spíš býval u nás v rodině takový úzus že ty děti které jsou zvídavé a živé jsou zdravé a v pořádku a ty blumy hodný asi budou retardovaný... no už si ani to nemyslím, kamarádka má zrovna takový dítě, u kterýho tvrdila že mateřská byla fakt dovolená, spinkalo, papkalo, usmívalo se... a už končí gympl teďka

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2018 20:53

continuity Já myslím opravdu velmi málo spánku a jasně je to jen jedna z věcí a né vždy to znamená ADHD. Syn spal jako mimino kolem těch 12 hodin denně, v době, kdy děti ten den dost prospí. Od roku jen v noci a to usínal kolem 23 a budil se kolem 8....9 hodin v roce, přes den nic. Dnes v těch šestnácti  spí tak 5 hodin. To nespaní je tam hodně markantní a jak píše viktorka_od splavu je to vlastně neschopnost odpočívat. Miminko to probrečí, starší děti jsou unavené, otrávené, ale neumí si odpočnou. Potom zlobí a vztekají se. U nás přišla trochu úleva kupodivu v pubertě a to díky dobrému lékaři, který sám má tuhle poruchu a tím pádem dokáže ve spoustě věcí poradit synovi. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2018 20:55

viktorka_od splavu Tak já to mám taky rozdělené. Druhý zlatý a úplný opak. Kam jsem ho dala, tam byl. Poslouchal, spal, dobře se učí, je chytrý. Přesto si myslím, že to bude mít v životě těžší.