Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. října 2018 14:35

Pinot Noir Náš zatím nějak vůbec nepochopil, k čemu ta motorka je. Ujede sotva půl metru a leze dolů. Mě to nijak neobtěžuje, aspoň ji nemusím tahat všude s sebou, počká na jaro :)

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 16. října 2018 14:37

Renusatko jááj, neteř mi připomíná dcery spolužačku. Přesně takový samorost, vliv rodičů, nedejbože rodičů kamarádů = velká nula.. V první třídě velmi roztomilé, ale postupem času holčička přidala dost zdatnou manipulaci s okolím a ejhle, spolužáci jí to vůbec nebaští a mají ji rádi čím dál míň, došlo to tak daleko, že její hysteričtí rodiče už chodí do školy řešit její "šikanu"

To tak samozřejmě nemusí končit, jen mi připomnělo, jak roztomilé mi to na ní původně přišlo...

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 16. října 2018 14:48

žluťásek Ríša motorku zvládl bravurně, hned věděl, na co jsou řídítka, jak jimi točit při couvání, prostě machr :) Venku všem okukoval koloběžky, tak jsme mu ji taky pořídili, ale s tou máme teda peklo. Neví, co s ní, nikdo na ni ovšem nesmí sáhnout, nesmíme mu s ní pomoct, pořád s ní chodí a pořád je s ní někde zapresnutej mezi nábytkem a zuří 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. října 2018 14:53

Pavlena Můj brácha jí vidí taky jako postupem věku "problematickou". Ale myslím, že u nich to trochu ovlivní výchova, nesmí tou roztomilostí zblbnout rodiče. Já tu neteř mám moc ráda, protože za ten rok a půl jsem jí nikdy neslyšela brečet nebo se vztekat a to s ní trávím dost času. 

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 16. října 2018 16:06

viktorka_od splavu Myslím, že tu došlo k nedorozumění. Nejde o to, že chci, aby mi dítě slubovalo nesplnitelné, na mou duši ne. Mluvime o těch malých, řekněme 2-5 let, ty v sobě obvykle mají zakódovánu silnou potřebu být s maminkou za dobře.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 16. října 2018 17:17

dynda Jo, u me by se jednalo o operaci kycle, takze predpokladam, ze bych lezla o berlich a nedoslapovala, ale nosit bych ,,mohla,, jako zvedat neco tezkeho. Ale nevim, rekonvalescenci jsem s operaterem a to hlavne z pohledu starani se o dite, vubec nemluvila. Ale ma tri deti a je empatickej, tak snad mi trochu poradi I v tomhle. Je to pruda, ale co no, nemladneme!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. října 2018 18:29

Renusatko jo, úplně cizí lidi v hotelu mi teď každou chvíli říkají, jaka je ta holčička děsně "happy". Já jsem jinak docela přísná a ani manžela už neutáhne na vařený nudli, tak snad to nějak zvládneme.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 16. října 2018 19:51

My dnes scena na boulderu. Mala si sedla ke kraji matrace tak blbe, ze jak vytocila hlavicku nahoru tak ji setrvacnost otocila a zhucela na kachle. Me to celkem nerozhodilo, ale jednu pani jo, a ta mi zacala vycitat ze sobci jako ja by nemeli mit deti a chtela baru oprasovat a utesovat. Ta se nedala a zalezla pod lavici odkud ji muz musel slozite vystourat. Bohajeho...

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:02

Jinak zensky je to tam! Mam novou kamosku, dnes jsem byla u ni na navsteve, jsem stastna!!! A dalsi znama me pozvala na jindy! Jo chapu, ze na matersky maj lidi zdravotni problemy, existencni problemy, starosti s detma, rozvadej se a ja jsem nestastna, ze nemam kamaradky:-D. Ale zjistila jsem, ze pro me je denni kontakt s lidma(milejma lidma) nutnej asi jako potrava, proste jinak jsem hrozne bez energie a fakt nestastna. Takhle vypustim do sveta svejch nekolik tisic slov za den s fakt velkou pridanou hodnotou a muzu jit v klidu spat!!!!

Online viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:39

Sweet Potato já vim no. jen jsem se ti snažila hodit lano, že jako na tom negativismu můžeš taky najít něco pozitivního stejně jako brrr na svým zatvrzelci kterej nerad slibuje že bude hodnej

Pinot Noir koloběžka mi připadá strašně složitá pro tak malý dítě. odrážedlo je ovšem geniální vynález:-)

Karja gratuluju!

Online Garfie
28579 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:58

Karja Super, třeba se ti poštěstí a bude to super, slovy klasika Louisi, myslím, že tohle je začátek krásného přátelství...."  nebo jak to přesně bylo  Zrovna dneska jsem při procházení kolem dětského hřiště plného mrňat vzpomínala, jak jsem si na první mateřské našla jednu z nejlepších holek co znám a díky ní na to mám ty nejlepší vzpomínky. Co si budeme nalhávat, od seznámení byla moje mateřská prakticky jeden velký večírek 

Offline brrr
12365 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:26

viktorka_od splavu Hele, ještě jsem si vzpomněla na jeden spešl den pana negativisty, to mu bylo asi pět. Jeli jsme na Praděd a celou dobu držkoval, že zkažené prázdniny, nejhorší den v životě, atd. No a pak jsme šli dolů podél Bílé Opavy a on pořád říkal: "Tady je tak krásně, tady je tak krásně!" Ale ta fuška, dotlačit ho k tomu, že to může být fajn den, to člověka docela znechutí. Ale uznávám není to furt, pro spoustu věcí se dokáže nadchnout.

Offline brrr
12365 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:27

Karja Gratuluju! Akorát jsme myslela, že jste se odstěhovali zpátky na tvojí rodnou hroudu. To ti tam nezbyl nikdo původní?

Online viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:32

brrr no chápu že tohle musí být značně demotivující, "běžné" děti se takhle chovají až v pubertě 

protože to osobnostní nastavení mám podobné (ale nedržkuju, většinou:-) tak bych doporučila jako klíčové prostě naučit ho že ty všechny předpokládané nepříjemnosti je nutné podstoupit dennodenně, člověk zkrátka musí stále vystupovat ze své komfortní zóny a někteří to nesou hodně těžko, ale musí to být.. no a někdy je pak jeden dokonce příjemně překvapen, že to není tak strašný! a vono nám to ale stačí, fakticky. jen pro okolí je to utrpení.. to jasně:-/ já teď mám doma jednoho echt zpruzenýho a jednu šťastnou povahu a je fakt že mít ráda toho prvního je docela fuška

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:48

brrr Kamaradky puvodni maji tak nejak svy zivoty, nemaj deti, takze klasika pracovni kolotoc ve velkomeste, vecirky, cviceni, takze se obcas vidime o vikendu na prochazce nebo vecer nekde, ale je to pramalo proste. Ja fakt potrebuju casteji se s nekym vidat, me to proste nabiji. Pritel je pristehovalec, takze ani nemuzu nejak splasit ty manzelky jeho kamaradu, jak se to tak delava. Ono to vypada, ze se doma kopu do zadku, ale mam dost prace, partner nebyva ted doma o sobotach a nektere dny tu ani nespi a jeste nejake to zarizovabi bydleni a klasicky provoz domacnosti, ale ty lidi proste potrebuju, abych pak to vsechno delala s chuti a nelezela zklicena u spinavyho nadobi.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 16. října 2018 22:56

Karja ja jsem dneska rano potkala maminku s ditetem, osamocenou na hristi a fakt jsem si na to vzpomela. ja jsem introvert, lidi zas tolik nepotrebuji, ale toto mne ubijelo. ty dny se tak strasne tahly a prisernej stereotyp. skoro horsi nez to vecne nocni vstavani. a to jsem se s pulrocnim miminem stehovala do polozarizeneho bytu, takze jsem mela i povyrazeni s ruznyma remeselnikama. 

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 16. října 2018 23:30

Karja continuity Když vidím, že na hřišti jsou lidi, nejdu tam. Resp. když je tam jedna máma a děti, tak jo. Ale víc už je pro mě dav a utíkám  To je vtipné, jak jsou lidi různí.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. října 2018 23:46

Zajímalo by mě, jestli se vám taky s batolaty stává, že na ně začnou mluvit cizí lidi a vychovávat je, strašit je odvedením za čertama a podobný kraviny, případně že si je vezmou domů apod. Přiznávám se, že mě to nějak paralyzuje a nevím, jak je slušně odpálkovat.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 17. října 2018 08:24

Pinot Noir Tak to mame kluky asi hodne podobny,akcni a zvidavy. Motorka (odrazedlo) je super, ale mladej proste nechce helmu na ktere tvrdosijne trvam. Jezdil by, ale bez helmuta. 

Mas pravdu hodne srovnavam s dcerou. S tou slo skoro vsechno tak nejak samo, uz v tomhle veku jsme se na vsem dohodly. S timhle drakem furt o neco bojuji.

Hriste navstevuji pri minimalni navstevnosti, nejhorsi je,kdyz me tam nejaka maminka oslovi, jsem uplne mimo a vypadava ze me jen Ano,ne, hmm. Jako trotla. Pritom jinak bych rekla, jsem celkem komunikativni. 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 17. října 2018 08:30

žluťásek Ano,cas od casu se nejaky dobrak najde a taky nevim co rikat. Jednou to za me vyresila dcera, ktera pani se zcela vaznou,tehdy asi ctyrletou, tvari vysvetlila, certi jsou jen prevleceni chlapi a to pak koukala pani.

Vybornou a vychovnou akci jsem zazila,kdyz se mala dcera nahlas zeptala Proc je ten pan tak malej (potkali jsme pana trpasliciho vzrustu). Dotycny se otocil a rekl ji,ze to je tim,ze kdyz byl tak maly jako ona, nejedl polevky a zeleninu. Tak at si dava pozor a doma hezky ji. Tyden jsem mela doma superjedlika:-)