žluťásek U nás to bylo jednoduché, obě děti byli s cizím ochotné odejít. A pak chtěl cizinec zachránit.
Nějací čerti a jiné kraviny tatary vůbec nerozházely. Ale je fakt, že nám se to nastávalo moc často, nějak se na to v naši obci nehraje.
Vše o těhotenství a dětech
Karja Hm, tak to chápu. Držím palce na nacházení dalších nových kamarádek.
Tak malý je chorý, zrejme nachladený, podľa zvuku má plné dutiny a v noci sme boli každú chvíľu hore kvôli odsávaniu nosa, ktoré neznáša, nechce veľmi jesť a je mrzutý, našťastie nemá teplotu. A ako bonus dnes ideme na plánovanú kontrolu v 2. mesiaci, malý nám plače aj doma na rukách, už vidím, ako bude kľudne ležať vyzlečený u doktorky...
Chcem sa opýtať, máte niektorá porovnanie rozdielu medzi balónikovou odsávačkou a odsávačkou na vysávač? Mám doma obe, tú na vysávač som zatiaľ nepoužila, lebo aj tou balónikovou mu viem odsať nos tak aby bol čistý, ale či napr. tá na vysávač neodsaje aj niečo z tých dutín?
DrowRanger Balónková mi přišla jako zbytečné trápení s minimálním výsledkem. Té na vysavač jsem se dlouho bála, a nakonec to byl kauf roku. Je to s ní strašně rychlé a fakt účinné. A děti to kupodivu milovaly. A ne, nevysaje to i mozek z lebky!
Sweet Potato o tom, že to nemá taký ťah ako vysávač viem, malý sa skôr bojí toho zvuku + väčší problém má dýchať v noci. Odskúšam teda teraz tú vysávačovú a uvidím, či to bude lepšie.
Ako som vytiahla vysávač, tak sa synovi dákym zázrakom uvoľnil nos bez odsávania
.
Potřebu kamarádek a sociálního živoa naprosto chápu, ale je zajímavé, jak ty jsi měla problém najít kamarádku jako matka s dítětem, já mám ten problém jako bezdětná v cizině. Všichni třeba z kurzu co mají děti si pochvalují, jak se přes ně snadnos eznamují s domorodci a mají možnost mluvit, já jako bezdětná hledám přátele hůř a i když to vypadá, že se zadařilo, tak to obvykle nakonec nevyjde (a to jsem já iniciující kontakt, ale protějšky jsou většinou matky s dětma). V mém věku už tu prostě většina lidí děti má a s mladšíma si naopak nemám moc co říct já.......
takže kdybys byla s dítětem tady, seznámila by ses jedna dvě ![]()
Jinak u mě je situace opačná, snažíms e kontakt s kamarádkama udržovat jako bezdětná a stejně to opadává.....
DrowRanger Nase byla nachlazena tak nejak podobne vasemu veku a hodne pomohl ten sprej do nosu, vincentka pro deti. Vysala jsem a pak strikla. Pry to deticky nemaji mit suche, takze to chce po vysani zvlhcit. Mala mela ten sprej rada. Taky nemela tepltou, pak ta ryma presla na tekouci vodu, to uz jsem neodsavala a za tyden to bylo pryc.
DrowRanger u nas najviac pomaha vyvysit postielku. Odsavackou sice odsajem ale za pol hodiny to ma znova. Ked spi s vyvysenym matracom, tak mu to steka a lepsie dycha, prespi skoro celu noc v kuse, zatialco ked je rovno, je hore kazdych 20 minut. Plus nasivin.
A666 Jo takhle, nemysli si, ja jsem si za posledni roky taky nedokazala najit moc novych pratel, nejsem na to sikovna, vsechno byli ti stari ze skoly a kdyz nekdo novy, tak spis pres meho pritele a to nebylo uplne to blizke pratelstvi. Takze jako bezdetna v novem prostredi bych byla vyrizena jeste mnohem vic, tim jsem si naprosto jista. Jenze jako bezdetna muzes spoustu veci delat sama, nejak se zabavit, ale s ditetem na krku si bez lidi a bez hlidani pripadam naprosto namydlena:-D
Karja no je to s tými novými priateľstvami ťažké. Ja som sa prisťahovala do mesta, odkiaľ pochádza muž a nikoho tu nepoznám. Muž ma dal dokopy s jednou jeho známou tiež na materskej, ale býva v takej vzdialenosti, že na pešo to nejde, a nejako to išlo do kopru. Keď sa chcem stretnúť s kamarátkami, znamená to, že musím sadnúť do auta a ísť 60 alebo 80 km, a to isté s rodinou
S mužovou partiou sa síce stretávame, ale nie je to to isté ako mať to svoje. Síce na našom sídlisku stretávam obrovské množstvo matiek s kočármi, ale tiež je pre mňa nepredstaviteľné len tak sa niekomu prihovoriť. Takže by som potrebovala niekoho takého akčného ako ty :-)
DrowRanger malej tá odsávačka na vysávač nedokázala uvoľniť upchaté dutiny. Síce sa jej to páčilo a tvárila sa pritom blažene, ale efekt veškerý žiadny. Pomáhala morská soľ do nosa a mať ju čo najviac na prsiach
prosim vas, len mala technicka: kojenci nemaju dutiny, ktore by sa mohli upchat. vytvoria sa im necakane neskoro, az okolo dvoch rokov. urcite je treba im pred kojenim uvolnit nos, aby sa mohli prisat, inak dokazu spat aj s otvorenymi ustami, takze pokial dieta v noci spi a len chrape, netrapila by som to (moze to byt sposobene aj akutne zvacsenou nosnou mandlou, nielen upchanym nosom). co by som riesila urcite, keby tie hlieny u takto malickych deti zozelenali.
Mrakoplas každých 20 minút je masaker o.O Zatiaľ to nie je také zlé, odsávala som len 3 či 4x za noc, resp. od druhej do tej siedmej, takže celkom pohoda, kúpila som Nasivin aj Liberan. Roztok morskej soli mám, ale na striekanie a malému to strasne vadí, neskutočne pri tom hysáči, tak ten Liberan mu hádam bude príjemnejší, vyvýšiť postieľku skúsim ak to bude akútnejšie, ale zatiaľ to vyzerá, že sa to nezhoršuje, tak hádam...
Karja tak dúfam, že rovnaký priebeh bude aj u nás :)
betsey fakt sa tvárila blažene? o.O No to som zvedavá, čo na to povie ten náš :)
betsey No podle me jsem akorat tak trapna, ale zatim mi tonevadi:-D. Ale je to I tim, ze dcerka ma zatim hrozne rada navstevy a nejake akce, kdyz jsme tak nejak cely den samy, tak je vylozene zpruzela a pofnukava, druhe deti uplne miluje a kdyz se neco deje, tak je to uplne jiny dite. Jeden den chodime na takovy cvicenicko, chvili se tam cvici, chvili nejake rikanky, chvili cvici matky a ona je tam uplne zlata, ostatni deti si obcas porvavaj a ona je uplne jak z katalogu na deti, az me ostatni probodavaj, ze si rikaji, jakou mam s takovymhle ditetem pohodicku, jeji prezdivka tam je ,,pohodarka,, ale takhle bozi byva prave pri podobnych programech. Uvidim, jestli ji to neprejde:-).
A len pre pobavenie: dnes v noci som vzala syna k nám do postele. On mal pre seba celý matrac, ja som spala medzere medzi posteľami natlačená na mužovi (aspoň nejaká intimita, no
). Okolo štvrtej som sa zobudila dezorientovaná a s krikom budím muža: bože, ty si zaľahol malého! Ten vyskočil s výkrikom ježiši kriste, ja medzi tým odhadzujem jeho perinu a hľadám dieťa...ktoré spokojne spalo na mojej strane postele
.
betsey Jeste pro priklad jeji spolecenskosti, tuhle mi asi hodinu fnukala proste bez duvodu, uz jsem nevedela, najednou prisel deda, rikam ji prisel deda, jdem se na nej podivat, deda udelal dva zaskleby, rekl tri vety a pak se jen dival na telku, ona na nej a byla jako v pohode a vydrzelo ji to hodinu?!?
DrowRanger Hahaha, podobne kiksy mel na zacatku pritel, vzbudil se s krikem, kde je malinka at skontroluju, jestli dejcha! A to spala normalne vzdy ve sve postylce:-D.
Karja Myslím, že ji to nepřejde :-). Tyhle děti znám (a mám). Od malička milují společnost, akci, cestování...
DrowRanger nas hysaky ale fakt ze hysaky ma pri vsetkych tych cinnostiach cistiacich nos, vzdy si pri tom vravim ako ma bude nenavidiet a bude mat traumu z toho.. To ho dvaja musime drzat a aj tak niekedy neuspesne. Uplni tyrani! A to sa na začiatku kazdej akcie snazim vysvetlit a nazorne na sebe ukazat, ze to naozaj neboli ale len zbytocne saskujem ![]()
Karja ja som si raz skoro dieta prilahla, ked mu siel prvy zub a ja matoha z celonocneho vstavania sa rano otocim v posteli na druhu stranu a tam dieta! Si vobec nepamatam kedy som ho v noci prelozila z postielky k nam ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.