žluťásek uaaaa
ve čtvrtek bych to tam vezla, děkuju moc za info, že nemám!
Vše o těhotenství a dětech
DruI super, výsledek tvého pátrání se mi hodí moc, Modřany mám co by kamenem dohodil.
Máte někdo zkušenost s monitorem Snuza? Může se s tim mimino pohodlně převalovat, je spolehlivý a dá se případně koupit z druhé ruky? ![]()
MPLee Myslis ten na plinu? Ten uz pro dite, co se otaci na brisko, neni. Z druhy ruky se urcite koupit da, ve dvojcatovejch skupinach na FB je furt nekdo nabizi.
Vari ano ten. On se malej snazi noc co noc nakublovat k nam. Dneska spal do pul 8, ale jen u nas v posteli. A ja se bez monitoru oroste bojim. Takze jsem stejne nespala. Na bricho se zatim neotaci, ale z boku na bok jo a asi je to otazka dnu/tydnu. I kdyz treba mu bude trvat, nez se nauci na brise i spat
My mame doma Liip, ale je na nic. Nevydrzi baterky celou noc, rozpojuje se od telefonu a upozorneni je jen notifikace na mobilu, takze to kolikrat preslechnu. V postylce mame klasicky deskovy. Takze do dalsiho draheho zarizeni se mi moc investovat nechce. Tim dotazem, jestli se da koupit na bazaru jsem myslela, aby to nebylo jako s tim klasickym a nemusel se kalibrovat nebo neco.
Ještě se dělají monitory na nožku, takové ponožky. Ale jestli spí s tebou v posteli, tak je monitor zbytečný, miminko vnímá tvůj dech a dýchá s tebou.
MPLee To znam, kdyz mala spala se mnou, tak jsem se vzdycky celou noc bala, stejne nespala a pro jistotu do ni stouchala, jestli dejcha. Coz je blbost, kak rika dzizisketa , miminko dejcha s tebou. Kalibrovat se to nemusi, ale fakt je to dost velky heblo a podle me by mu to uz za chvilicku vadilo. Ale chapu tvoje obavy, ja mela deti na monitorech do roku a tri ctvrte, nez jsme monitory vratili zpatky do porodnice.
MPLee my jsme ho meli. Za me spokojenost velka ale pujcila jsem ho kamaradce a te se nelibil. Podle me ho blbe nasazovala. Kdyz se otacely, tak jsem ho dala trosku na bok ale aby dolehal.ja ho davala i do kocarku a tak. Dcera dychala hrozne slabe a ja si ji budila, kdyz jsem kontrolovala. Omylem piskal jen muzi (nedolehal). Mne piskal jednou a to jsem dceru v soku zvedla a se velmi vyrazne nadechla.
Mela jsem takovy, nejdriv zavibroval a az pak piskal. I to se myslim jednou stalo, ze jsem slysela zavibrovani a pak hluboky nadech.
dzizisketa já tomuhle nevěřím. Jako ano, asi je to do jisté míry pravda. Ale proč potom umírají děti navázané v šátku? Dcera přestala dýchat v 7m v přístavné postýlce asi 15cm od mě hlavy. Může mu zaskočit slina, můžu ho připlácnout peřinou, může k němu dolézt dcera... Chci být případně výrazně hlasite upozorněná, že se něco děje. Ta ponožka stojí 12000, to je právě ta už dost vysoká investice. A taky má notifikace jen na mobil.
Candance díky, asi to risknu a zkusím koupit.
MPLee Ono je potřeba rozlišovat SIDS a dušení/apnoe/zapomenutí se nadechnout.
Nejsem zdravotník, ale dost jsem se v tom hrabala, tak shrnutí mých zjištění: před SIDS dítě neochrání nic, ani sebelepší monitor. Před prvním porodem jsem dokonce našla nějakou zahraniční analýzu, že masové používání monitoru nijak nezahybalo s % úmrtnosti na SIDS. SIDS navíc muže nastat kdekoli - v šátku, v kočárku, v autosedacce ... FB je (bohuzel) plnej příběhů holek, kde všude jim takto děťátko zemřelo (nedoporucuju číst jako já týden po porodu
). I když bude zrovna ve chvíli události na monitoru, při právem SIDS se ho pravděpodobně nepodaří rozdychat/nebo nasledky budou i tak fatální.
Druha věc je to dušení, "zapomenuti" se nadechnout. A tady fakt pomáhá společně spaní s matkou. Dítě synchronizuje dech a nemá tendence zapomínat. Případný dušení odhalí matka, protože ji to vzbudí, taky většina děti spi u mámy na boku (bezpečnější poloha z tohohle pohledu).
Je to těžký tema a rozhodne nechci nikomu radit. Za sebe jsem si vybrala cestu nebát se. SIDS nezabranim a dušeni řeším tím, ze v postýlce ukládám na bok a podpiram, nebo spi se mnou. Když spi dlouho, tak se občas s hrůzou probudim, jestli dejcha, ale beru to jako prirozenej instinkt
Řešila bych to jen u nedonoseneho dítěte nebo nějakých zdravotních komplikaci. Naopak od pul roka vejs už to neřeším vůbec.
MP Meri ale monitor te nema ochranit pred SIDS, ale dat ti znameni, ze dite nedejcha a muzes zahajit resuscitaci. Ta, kdyz je dobre provedena, proste pomuze. Neni to tak, ze dite ma SIDS a nic se s tim neda udelat. Je pravdepodobny, ze to nezahybalo s umrtnosti prave proto, ze lidi nejsou pripraveny pak jednat.
I když bude zrovna ve chvíli události na monitoru, při právem SIDS se ho pravděpodobně nepodaří rozdychat/nebo nasledky budou i tak fatální.
Tohle prave neni pravda.
711990 To je druhá věc, jsem zapomněla dodat. Na to mě navedli na Bulovce, kde nám dávali leták s pokyny k resuscitaci. A já si uvědomila, ze vlastně moc nevím, co dělat "když" ... Tak jsme si to aspoň doma nastudovali společně a vyvěsili na ledničku.
Jako ano, muže to bejt tím, vyvrátit ti ten argument nemuzu
a nejspis se na takovou věc i blbě bude dělat studie ...
Tohle prave neni pravda.
Máš zdroj? Ptám se zcela vážně a neútočně
protože já ten svůj zdroj už nemůžu dohledat ![]()
MP Meri presne tak, je fakt dulezity veder co delat, kdyz. Protoze v tu chvili nevis, proc dite nedejcha. Jestli mu zaskocila slina nebo co. Hodne to pripominaj ted ty lekarsky profily na IG, ze samotnej monitor je ti naprd, kdyz nevis, co delat v pripade, ze spusti. S tim souhlasim. Ja ho mela pro svuj klid, dite spalo bez problemu v postylce ty prvni mesice a ja jsem rada koukala na to svetylko jak blika, podle toho jak on dejcha:D
MP Meri nemam, ted to hledam, ale nic ve smyslu toho tvyho jsem nenasla. Jen ze proste pricina jen neznama, ale ze se s tim prekrejvaj i nasilny smrti.
711990 měla jsem to přesně jako ty. I jsem měla druhou desku v kočárku na balkoně, kolikrát tam spali několik hodin. Moje ségra prý měla velké pauzy v dechu a mamka celé noci nespala a poslouchala, jak dýchá. U druhé ségry pak měla monitor snad do roka. Kdybych monitor neměla, připomínala by mi to nejspíš každý den ![]()
711990 Ta studie byla skoro určitě v Aj, ale za boha už to nemuzu najít.
Google teda jako první vyplivuje následující, ale je to jen nejakej článek, takže to samozřejmě nemá pořádnou relevanci:
Home apnea monitors give little or no protection from SIDS.
Research has not shown a clear link between apnea and SIDS. Even full-term newborns in the first few weeks of life may have brief periods of apnea. But this is not linked to SIDS.
Ale už se mi z toho děla trochu nevolno, prošla jsem několik statistik k používání monitorů a počtu úmrtí v prvním půl roce a asi to radši budu dohledávat až za par měsíců ![]()
Když jsme u toho dejchání...mimino dneska spalo od půlnoci do půl osmé ráno! Zato já se pravidelně budila a poslouchala, zda dejchá ![]()
(Monitor jsme měli u první dcery půl roku, pak se začala převalovat na bříško, u druhé dcery asi dva měsíce, pak se rozbil. Stejně spala na boku. Ovšem taky jsem ráda sledovala, jak to světýlko bliká...)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY