Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 22:47

Moje dítě zacalo vyžadovat spaní s botami! Předevčírem se vzbudila ve dvě ráno s hrozným řevem, kde má boty, které jsem ji sundala....no tak jsem ji je nazula a šla jsem spát. Teď jsem ji chtěla sundat, ona se hned vzbudila ,,dej mi tu botu,, No jako na plactive noční vylevy už nemám, tak bude spát s botami. Dneska má teda letní, o číslo menší, tak ještě ji to asi vymenim za větší velikosti, ale to je všechno co jsem schopná s tím dělat.

Offline DruI
5596 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:03

Karja No co, chce být připravená, kdyby se chtěla v noci vypravit na procházku :o) Jedinej problém bych viděla ve spaní ve školce, ale jinak bych ji klidně v botách spát nechala, podle mé zkušenosti tyhle nutnosti přejdou rychleji, když se je nesnažím zakazovat ;o)

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:06

DruI Ve školce spát ještě nebude a navíc je to určitě nějakej chvilkovej manyr. On ji to sambo odnaučí, tomu to určitě bude vadit kvůli zdravému vývoji a nedá to, a dá jí nějakej přednes (moje děti se navzájem upozorňují na ten špatný W sed, což slouzí k pobavení celé moji rodiny)

Online continuity
43534 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:07
Reakce na Evaeva:

dzizisketa já myslím, že jo, podle mě je to lepší pro všechny. 

Je to dobré pro všechny kromě předškoláků. Ale stejně jsem ráda, že děti do takové školky chodili. Hlavně se nám ve spolupráci s učitelkami povedlo přesvědčit ředitelku, že u nich nebude vadit, když budou spolu a byly tím pádem takové sehranější nebo jak to říct 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:09

continuity Evaeva U nás ve školce se to tak různě zkouší, jedna třída je tak, druhá tak....předškoláků stejně není celá třída a mají nějaké spesl vzdělávací pulhodinky v čase spaní 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:10

continuity Teď ctuz že tvoje holky chodily spolu. Naše chodit nebudou, možná od příštího roku by to slo, ale nevím jestli to chci natolik abych na to tlačila....Jestli je to výhoda či nikoliv

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:13

continuity nemyslím si, že to ovlivní předškoláky. U ségry ve školce předškoláci začínali s těmi "úkoly" hned ráno, ještě než se rozjel ten další program, pak po obědě, když už nespali a samozřejmě i při té společné práci. Výhoda byla, že na kroužky mohl chodit každý. U mladšího je pár předškoláků a ti mají chodit "už" v devět (můžou chodit až v 9:15), aby mohli dělat tu přípravu. Akorát ty učitelky musí chtít.

O té společné docházce často přemýšlím (u nás jen teoreticky), ale nakonec jsem dospěla k názoru, že odděleně je to asi lepší. Sice se víc sehrají, když jsou spolu déle, ale zase mi přijde, že ty vztahy ve školce mají jinou dynamiku. Ale bude to hodně kus od kusu. U nás by určitě nehrozilo, že by se starší za mladšího cítil nějak zodpovědný:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:17

Karja holky spolu chodí na kroužek, ne? Zeptej se starší, jestli by radši chodila sama.

Tady jsou všechny školky velké, předškolní jsou dvě třídy, syn chodí do té "mladší", bude tam chodit dva roky. Věkově smíšené třídy tu moc školek nemá, vlastně vím jen o té, kam chodila ségra, tam tak učí už třicet let:)

Online continuity
43534 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:18

Evaeva u kamarádky předškoláci jezdili na koncerty, na návštěvu do domova pro seniory, prostě měli už úplně jiný program, který zvládali. Ten rozdíl mezi tříletým a šestiletým dítětem je enormní a ty velké to už pak docela brzdilo. 

Ale jak říkám, je tam těch benefitů nakonec pro dítě souhrnně víc, ale pro všechny nejlepší to není.  

Online continuity
43534 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:22

Evaeva děti si v té školce ani moc společně nehráli, kamarády měli svoje,  právě šlo o to, aby byly obě každá za sebe. 

Rozdíl udelaly společné zážitky. Pak dva roky byly rozdělené a dva roky chodily spolu do družiny a rozdíl jsem vždy poznala. 

Offline DruI
5596 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:23

Mně teda ty věkově smíšené třídy připadají výhodné pro školku z organizačního hlediska, protože si nedovedu představit jak to pak dělají při přijímání dětí ty školky, co mají třídy věkově jednotné. To pak odmítají čtyřleté, protože nemají místo a berou tříleté, že u těch místo je? A co pak s předškolákama, když se jim do jedné třídy nevejdou a přijmout je musí?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:24

continuity v té "ségry" školce se pak prostě spojili třídy, i na procházky ty úplně nejmenší děti chodily zvlášť (měli tam i dvouleté). To je snadno řešitelné, navíc vzali třeba šikovnější pětileté děti. Pamatuju si, že i nástěnku měli rozdělenou na maláčky, středňáky a velké, aby se rodič mohl orientovat podle stejně starých dětí, jednotlivé skupiny používaly různé výtvarné techniky třeba. Ale u syna stejně moc takových výletů není:(

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:27

DruI on ten posun dětí je tak nějak přirozený. Ale třeba syn chodí do předškoláků, i když je narozený v listopadu a do školy ještě nepůjde. Loni vlastně nastupoval mezi děti, které už rok chodily. Takových dětí je tam třeba třetina, v těch druhých předškolácích zase mají děti s odkladem. Takže spíš zjistí, kolik je ve školce míst, naberou od nejstarších a pak je rozdělí do tříd zhruba podle věku.

Edit: navíc u nás jsou spádové všechny školky pro celou MČ, takže stačí najít místo pro předškoláka v jakékoliv školce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:29

continuity některé ty děti si pak prý stěžují, že na nich ti mladší visí. Ale pro tvoje holky to zjevně bylo dobré řešení. 

Online dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 23:30
Reakce na continuity:

Evaeva u kamarádky předškoláci jezdili na koncerty, na návštěvu do domova pro seniory, prostě měli už úplně jiný program, který zvládali. Ten rozdíl mezi tříletým a šestiletým dítětem je enormní a ty velké to už pak docela brzdilo. 

Ale jak říkám, je tam těch benefitů nakonec pro dítě souhrnně víc, ale pro všechny nejlepší to není.  

​Tohle všechno dělají předškoláci i v té naší školce. Dneska cestou od doktorky jsme je potkali, jak se odněkud vraceli na oběd. 

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 05:56

Karja ja jsem spíš proti, aby sourozenci či blízcí kamarádi chodili spolu. Naši nechodí, jsou ve třídě vedle sebe, tak je občas na spaní nebo na odpoledne spoji, takže se vidí, ale ne denně. Z okolí spíš znám, ze společnou docházkou se brzdi začlenění buď obou nebo mladšího. Ze se vyčleni z kolektivu, udělaji si takovou uzavřenou skupinu, do který nikoho nepustej, zakazujou si, s kým si nesmí hrát apod. Takhle to je u kamarádky a trvá to už pět měsíců. Ale samozřejmě záleží, jaký máš osobnosti :)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 07:00

Náš nejstarší když dostal do školky prostředního (rozdělené třídy), tak během přestávek (celá školka venku na dvorku, 3x denně) měl pocit, že se o něj musí starat. Chodil s ním za ruku. Do toho byl smutný, protože si chtěl hrát s kamarády a nemohl. Takže mu učitelky vysvětlovaly, že se o něj nemusí starat.

Prostřední má jinou povahu, takže ten nejmladší zkontroloval, že je v pohodě a šel si po svým 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 08:24

Dcera chodí do školkové třídy, kde je jich cca 14, věkem od 3 do 6 (7). Na výše zmíněné akce chodí pořád, ale mají s sebou 3-4 učitelky. Půlka jich je předškoláků, výchovu mají 3x týdně v době spánku a ještě mají několikrát v týdnu dopolední práci, kdy jsou rozdělené do skupinek podle věku. Jediné mínus, které vidím, je to, že dcera si neumí poradit ve větší skupině stejně starých dětí, protože je zvyklá na malou skupinku, kde se dbá na slušné chování. Teď například odmítá chodit na sportovní kroužek do tělocvičny, protože 20 dětí tohoto věku, kde navíc převažují kluci, dokáže produkovat takový hluk, že ona je tím zastrašená

Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 08:32

dzizisketavšak postupně uvidíš,že starší sourozenec protáhne mladšího. Uu nás to bylo hodně vidět když šla starší do první třídy, mladší se jen tak mimochodem naučil abecedu, počítat atd. Věkově smíšené třídy ve školce neměli. Pokud by byli spolu, myslím že by to naopak starší brzdilo, že by měla za zadkem pořád bráchu. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 08:46

Evaeva Ony by chtěly chodit spolu, ale asi nemůžu brát v potaz jejich plány, že jo. Nechám je rozdělene, školka má co týden/14 dní nějakou aktivitu a ta je společná. Navíc pak půjdou zřejmě do malotřídky, takže se tak jako tak časem na chvíli zase spojí. To už by spolu byly vážně 24hodin nonstop:-D.