Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:15

tenzie tak naše velká školka měla právě ty problémy, co píše Zuzuli - bonbóny za odměnu. Šárka vedle, ale byly tam za těch pět let asi 3x, jinak se placatili na sídlišti. Akorát neměli tu televizi. V zimě se ven odpoledne nechodilo vůbec, na hřišti krásné herní prvky, ale děti měli zakázáno tam lézt. 

No výhrad jsem měla dost, naštěstí měli ve třídě fakt super učitelky - dvě mladé pak odešli soukromé školky, což asi dost vypovídá. Je tam teď nová ředitelka, tak to snad bude lepší. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:19

continuity no u nas totez....jako rozhodli jsme se hlavne proto, ze jak je Tonda narozenej hned v zari, nikam ho nevzali, protoze celej letosni rok je pro skolky dvouletej. Ale ted jsme fakt spokojeny a je to skvely zarizeni, ale ten tlak, jestli si to budeme moct dovolit dalsi 3 roky, je docela neprijemnej....

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:45

711990 já jsem měla taky dítko chvili v soukromé školce, ale ta logistika, kdy každé dítě bylo v jiném zařízení 10km od sebe byla naprosto šílená. Začali jsme v prosinci a už dubnu byl muž na neschopence měsíc a já 14 dní. 

Navíc bylo jasné, že to jen dočasné, než ji vezmou do velké školky ( byly to spíš takové jesle, nejstaršímu dítěti bylo 3,5).

Školka je ještě v pohodě, ale znám několik lidí, kteří se do toho dali se školou a měli ten rozpočet dost napjatý.  je pak strašné smutné, když ti zcela vyčerpaný kamarád říká, že nemůže dát výpověď psychopatickému šéfovi, protože by neutahli školné děti. 

Naše zubní hygienistka to řešila tak, že zaplatila každé dceři dva roky na nějakém lyceu. Asi to na nějaký smysl, ale pro mě už je to za hranicí. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 14:18

Mrakoplas to planetárium bolo aj u nás. Lukasko odmieta všetky akcie, ktoré nepozná.  Najjednoduchšie je mu nič neoznamovat,  ale to sa nedá,  keď sa vyberajú peniaze. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 14:23

continuity 711990 holky chodí do soukromé anglické, zatím teda nemáme pocit že bychom to dále neutahli, ale to zvyšování jak školného, tak cen za jídlo je docela pálka, když to vezmeš krát 2. Navíc řešíme, že skolka to byla super, protoze tam byly 3 učitelky, 3 dny v týdnu rodila mluvčí a 2 dny v týdnu ještě ředitelka. No a protože loni otevřeli novou pobočku v jiné městské části, na kterou jsou děsně pyšní, tak ředitelka byla v té naší pobočce tento školní rok přesně 2x, rodilou mluvčí zkrouhli na 2x týdne, jedna z učitelek odešla, docela oproti porubske enklave ostrouhali program, ale školné je navysene...nějak nevím co s tím dál. Starší tam má kamarádky, ale každá půjde na předškolní rok někam asi jinam. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 15:03

rasaNori to zvýšení školkovného a jídla byla dost pálka i u nás, ale školku jsme se rozhodli na poslední rok neměnit. Program mají vynikající, dcera je tam zvyklá, velmi těžko se adaptuje na novinky a navíc se narodila mladší...Místní školka by byla ve všech ohledech horší, až na to dojíždění...Daň za super školku je 10 stanic metrem, ačkoli já jsem to nikdy nevnímala jako nevýhodu, protože jsme cestou přečetly spoustu knih a moje kancelář je 10 minut pěšky od školky. Teď s miminem to je trošku méně praktické, ale pořád se to dá. Se školou to už ale nebude možné, ani snad ne z finančních (i když to jistá úleva bude), ale spíš z organizačních a praktických důvodů. Dcera půjde do místní základky, snad ji tam tedy vezmou, už se mezi místními mluví o losování spádových dětí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 15:26

Nemáte někdo nápad, kam vzít zítra odpoledne děti? Nejsou úplně fit, takže něco venkovního. Nějak mi došli nápady. Praha 5, 6, centrum nebo vlakem ze smícháče třeba.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 15:28

Mohučanka u té školy je výhoda, že třeba od druhé třídy se někam zvládnou dopravit i sami, klidně pár zastávek metrem. Pokud jsou příznivé ostatní okolnosti jako křižovatky, přechody,... 

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 15:31
Reakce na Mohučanka:

rasaNori to zvýšení školkovného a jídla byla dost pálka i u nás, ale školku jsme se rozhodli na poslední rok neměnit. Program mají vynikající, dcera je tam zvyklá, velmi těžko se adaptuje na novinky a navíc se narodila mladší...Místní školka by byla ve všech ohledech horší, až na to dojíždění...Daň za super školku je 10 stanic metrem, ačkoli já jsem to nikdy nevnímala jako nevýhodu, protože jsme cestou přečetly spoustu knih a moje kancelář je 10 minut pěšky od školky. Teď s miminem to je trošku méně praktické, ale pořád se to dá. Se školou to už ale nebude možné, ani snad ne z finančních (i když to jistá úleva bude), ale spíš z organizačních a praktických důvodů. Dcera půjde do místní základky, snad ji tam tedy vezmou, už se mezi místními mluví o losování spádových dětí.

​Praha je fakt bizar. Losování o základní vzdělání. A my si tu zvolili lidi, jejichž modlou jsou auta. 

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 15:51

Zacinam si rikat, ze ten predcasnej porod ma aspon vyhodu v tom, ze detem budou tri uz v srpnu a tak by je teoreticky mohli vzit do mistni statni skolky. Soukroma tu stoji 15 mesicne na jednoho, to uz se mi vyplati zustat rok doma na neplacenym volnu .

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:31

dzizisketa tyto skazky o losování do spádové školy u nás jsou každoročně, vždy se všechny děti nakonec dostaly a div se svět, třídy nejsou nijak narvané. Ještě s mýma dětma chodily přespolní děti z vesnic kolem. 

Já mám dost výhrad, ale když poslouchám kamarádky z jiných částí ČR, školství v Praze je ještě cajk. Problém nastává na středních školách, kde je dost přetlak nadaných dětí, takže se nedostanou na gymnázia děti s výsledky, které bohatě stačí třeba na jižní Morave. Jenže to je širší problém, nejenom pražský. 

Mohučanka 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:39

711990 Jo, u nás dělají naštěstí vkusně akce. Mi totiž prijde, že ty nevkusné nejvíc stojí. Jezdí třeba na keramiku, na bruslení, do kostela, na hasičskou stanici...Jako taky jednou bylo nějaké odpoledne plné dobrot, kde se to moje mladší mezi stoly pozvracelo  Ale to je asi náš problém, že to ty naše děti tolik žerou. Teď třeba na besídce, skončila besídka, talíře s občerstvením se daly na stůl, děti dostaly do školky nové hračky a šly si s nima hrát. Jen moje děti a skutečně jen moje zasedly za stůl a vyplenily to tam, pak navštívily sousední stoly a pak snad až za 40 minut si šly hrát. Pak se učitelkam jich asi zželelo, a dostaly domu popcorn...No takže my máme samé vkusne akce, jen někdy to moje děti pojmou nevkusne

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:49

MPLee 
Je u vás ochrana mladšího sourozence hrazdičkou dostatečná?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:50

Karja tohle dělá mladší, pro něj se besídka ve školce rovná příležitosti se pořádně naprat 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:50

Evaeva Přesně no! Ale já jsem s naší státní školkou tak moc spokojená, ale je to všechno o lidech, máme to fakt nadstandardní

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:52

Potrefenáhusa hlavu by asi minula

Já měla takovou tu do čtyř stran, jakoby ty dva oblouky. Ale ochrana je to samozřejmě jen optická, jakože když běží okolo, tak si všimne, na tam něco je a nevezme to přímo přes.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:53

Karja u nás je to určitě nadprůměr, ale výhrady má člověk asi vždycky. Podle mě část věcí jsou takové jakoby relikty minulosti, že si říkáš, proč to dělají a za část můžou peníze a moc dětí na málo učitelek.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:54

Evaeva A našeho mladšího to drží furt. Když jsme byli volit v 1. kole vrhnul se ve volební místnosti na občerstvení pro komisi. Včera přemýšlel nad tím, že by mohli po zkušenostech z prvního kola nachystat občerstvení i pro voliče

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:56

brrr my byli volit zrovna teď a žádné jídlo tam nebylo. A celkově to bylo prý dost zklamání, čekali ty volby lepší Tak snad nás potěší ten výsledek.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 16:57

Karja U nás byla jednou školka na exkurzi na stanici RZ. Paní učitelka tam spadla a zlomila si kotník, takže to měly děti i s akcí. Akorát chudák učitelka byla pak rok na nemocenské.

A jinak naše školka byla fakt super, ostatně i základka je dobrá.