Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 11:53

Zuzuli spíš se zkus někoho vyptat, kdo má známé se staršími dětmi, nebo ten fb, akorát tam je riziko, že nevíš, co ten člověk od školky očekává. A určitě bych zašla na DOD, to ti taky může napovědět. 

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:15

Zuzuli já bych zkusila tu u vašeho bydliště, máte tam vyhlášenou i ZŠ, pak je šance, že kamarádi ze školky budou spolu ve škole. Jestli teda máte spádovou ZŠ tu uprostřed parku, abych nebyla moc konkrétní :)

FB Školy a školky Praha 6 je bezva zdroj informací 

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:16

Zuzuli pre mňa aj tak najdôležitejšie je, aké pani učiteľky dostane, a to som ovplyvniť nemohla.  V prvej triede mal otrasné.  A sú tam stále, obe dôchodkyne a dávajú ich stále k najmladším. 

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:27

Když kluci začínali se skolkovou docházkou,tak měli věkové smíšené všechny tři třídy, ale pak to změnili a jedna byla pro ty uplně malé tříleťáky, tam byla i "chůva". Myslim, že od čtyř pak děti chodily do těch smíšených.

Program měli fajn, občas někam jeli,ale spíš jezdili učinkující k nám. Rozptyl těch aktivit byl obrovský od divadélek, přes povídaní se zvířátky po pečení chleba. Pak tam chodili vyprávět lidé o svém zaměstnání, měli tam myslivce, moje  mamka byla vyprávět o zoubcích, atd. Čtecí babičky/dědečky měli už před těmi pěti roky.

Moje i ségry děti byly všechny pokupě, byla jednodušší logistika vyzvedávání, ale kdyby byly každé zvlášť, tak se asi taky nic nestane.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:34

Ty jo, mě jako malou různý ta školkový akce hrozně bavily, besídky, návštěvy důchoďáků, pak samozřejmě exkurze do pekáren a do mlíkáren.
Co se týče mladšího sourozence, tak to jsem naopak vždycky doufala, že nebudeme spolu v oddíle na pionýrákách apod., mně stačilo, že jsme spolu byly doma, a chtěla jsme si hrát s kamarádkama, ne pořád mít v závěsu mladší ségru.

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:40

žluťásek myslíš tu u ZŠ Hanspaulka? Tu spádovou máme, zrovna se tam chystám jít volit ale nevím, jestli je uprostřed parku, spíš má park vedle Tuhle školku mám jako jednu z možností, určitě tam přihlášku podáme, ale my jsme tady v bytě v nájmu, než půjde malá do školy, chystáme se na vlastní bydlení. Ideálně do dvou let bydlíme jinde. A netuším, kde na území Prahy. Takže do školy sem s největší pravděpodobností nepůjde (na nákup bytu na Hanspaulce nejspíš mít nebudeme) a ještě možná budeme v budoucnu řešit přestup na jinou školku někde jinde.

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:45

Zuzuli ano, ZŠ Hanspaulka, jsem to nechtěla psát úplně natvrdo :) Ta ZŠ je skvělá, asi nejlepší tady v okolí. A školka taky moc oblíbená. Syn chodí dolů pod kopec do takový tý lodi, až na výhrady kolem jídla jsem s přístupem tam spokojená. Hodně oblíbená, co se trochu alternativního přístupu týče, je Arabská. A je tu i státní montessori na Dlouhém lanu, syna tam dokonce přijali, ale nakonec jsme volili co nejbližší a kde byl bratranec a sestřenice. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:46

tenzie pokud se situace zásadně nezlepšila, tak dítě sice do školky dostaneš, ale vybírat si do které je na šestce úplně scifi. 

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:52

continuity tak to samozřejmě netvrdím, že se dostane kam chce, jen že se určitě dostane. Ale situaci kolem školek na sestce sleduju poslední tři roky, kdy se mě to týkalo, a rok od roku je to lepší. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:54

Ja mám tie škôlkárske akcie rada, aj starší sa na to vždy teší. Divadielka chodia k nim. Čo som tak pozerala, zatiaľ to boli vyštudovaní bábkoherci s fajn predstaveniami. Teraz mali dokonca nejaké "planetárium", v triede rozložený stan, kde si políhali a pozorovali planéty. Exkurzie mali do papierničky a do včelárstva, občas idú na predstavenie ZUŠ. Boli u nich hasiči aj policajti, útulok so psíkmi.. vôbec sa nemôžem v tomto smere sťažovať.

A asi prvý krát sem píšem z počítača, takže s diaktritikou (v nádväznosti na vedľajšiu debatu :))

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:57

žluťásek já asi zkusím všechny školky v okolí

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:00

Zuzuli to je takové nejrozumnější, dej si tam, kterou preferujes. Ale u nás dítě skončilo ve velké školce, která byla až poslední v pořadí. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:01

Karja no celkove proste takovy tyhlety akce pro deti bez vkusu

Zuzuli ja jsem se hodne ptala na hristich. Jako nechtelo se mi do toho, ale kolikrat vypadly z tech jinejch rodicu fakt zajimavy informace. Typu "deti dostavaj za odmenu bonbony" nebo "dopoledne se koukaj na televizi a nechodej ven" nebo jeste hur, "skolka dostala jako sponzorskej dar tablety a deti do toho ve skolce cumej". 

dzizisketa no mam docela strach, abysme to financne utahli i pristi rok, jen ted v.prubehu roku se zvysovalo jak skolny, tak cena obedu...

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:05
Reakce na 711990:

Typu "deti dostavaj za odmenu bonbony" nebo "dopoledne se koukaj na televizi a nechodej ven" nebo jeste hur, "skolka dostala jako sponzorskej dar tablety a deti do toho ve skolce cumej". 

​cože??? to mě fakt nenapadlo, že je ve školce možné

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:05

Zuzuli a ještě si přísadim, že obecně nejsou na sestce špatný školky. Jako všechno je to hlavně o učitelce a o očekávání rodičů. Děti chodí do velký školky, coz každý pomalu odsoudí velká školka = špatná školka, ale je to tam fakt super a rozhodně bych neměnila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:06

U nás má hezký program ve školce mladší. Sice ne moc často, ale chodí jim třeba povídat o netopýrech včetně živých jedinců atd... Starší zase chodí do okolních škol, to mi přijde dobré, že budou trošku znát to prostředí.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:06

Zuzuli jo, nejlepsi je, kdyz to ten cizi rodic zmini jako vyhodu

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:09

711990 já jsem byla s těmito soukromými zařízeními v hrozné klešti. Děti mám dvě, takže je to opravdu dost peněz. Asi bychom to finančně nějak utáhli, ale za podmínky, že oba budeme naplno makat. Jenže žádné z nich není tak blízko, aby tam dítě do 12 let mohlo jezdit samostatně a to by znamenalo zkrátit si jeden z nás úvazek, abychom to logisticky dali - no a pak zas nebudeme na to mít. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:11

Zuzuli u staršího mají interaktivní tabule a občas jim tam pouští pohádky Používají to i k výuce, ale ty pohádky by si mohli odpustit. Na druhou stranu třeba používají ty programovací beeboty, mažou si svačiny,...

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:12

Naše skolka má stále informace pouze k zápisu v loňským roce 

Loni brali asi 20 dětí ze 70, já to vidím spis na nejakou dětskou skupinu na par dopoledni v tydnu, jen bohužel přímo ve městě není nic. Už se poptavame po známých, ale jsem moc rada, ze to teď nemusím řešit natvrdo s koncem rodičovský a návratem do práce