Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 17:00

Jsem taky myslela, ze tady na vesnici mi zarijoveho kluka vezmou s prstem v nose a ono asi ne. Skolka kazdy rok uplne plna, tak uvidime. Patri pod nas i Bedrichov a obecne se vsude stavi o stosest, tak je tech lidi asi hodne. Asi bude muset na rok do soukrome, kdyz to nevyjde. zato zakladka je poloprazdna. Trochu se do budoucna bojim o kvalitu mistniho vzdelavani, i kdyz na zacatku je to hlavne o ucitelce a naopak to nemusi  byt zadna hruza...Ale pojazde, kdyz jdu v me prazske ctvrti volit do uplne nove budovy skoly, tak zamacknu slzu. No treba se rozvedeme a vratim se do Prahy . A pak by na kluka vysla moje stara skola o padesat metru dal a ja se zabiju...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 17:31

Máte někdo zkušenost s touhle bundou z lindexu? A druhý dotaz, velikosti bund v nextu, vel. 8 odpovídá 128 (pane Lorenc;))?

Offline DruI
5596 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 17:41

continuity No, u nás má informaci, že se ze spádových dětí losuje, na stránkách přímo škola, tak se jim to asi fakt stává. My teda máme o pár set metrů dál ještě jednu základní školu, ale tahle, co máme jako spádovou vedle domu, je holt vyhlášená.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:01

DruI u těch vyhlášených škol je to tím, že se tam přehlásí i děti, co tam nebydlí:( 

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:04

Vari taky si rikam, ze je vlastne fajn, ze se dcera narodila uz v dubnu a ne az na termin koncem kvetna, nebo kdybych prenasela jeste do pulky cervna. Ze snad ma nejakou vyhodu na zapise do skolky

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:14

DruI continuity to losování se přihodilo mojí příbuzné u druhého dítěte (Praha 5), škola nepřihlížela ani tomu, že už tam dochází starší sourozenec. Měli štěstí. U nás bych se tomu nedivila, se zdejší výstavbou. Vím, že ředitel té naší "lepší" školy, která není naše spádová, už teď ví, že spádových dětí má víc než má kapacitu prvních tříd. Naše spádová je zatím jak sfinga, teď jsme tam byli volit a dokonce i seznam učitelů na nástěnce měli překrytý vánoční ozdobou

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:19

Josno pokud mu budou 3 tedka v zari, tj je narozenej v zari 2020, tak ho prave ani vzit nemusej, budou brat jen deti, co jsou jim tri nejpozdeji 31.8.2023. A jen kdyby jooo meli malo, tak muzou vzit jeho.

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:20

Zuzuli červen je v pohode, ne? Blby je to září 

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:22

Potrefenáhusa tak treba na barrandove loni brali deti, co jim byly tri v lednu a mladsi uz ne, rikala kamaradka, co tam hlasila do skolky unorove dite. Takze kazdy mesic se pocita porad je starsi, nez vsichni narozeni v kvetnu, cervnu a dal, kdyz to bude striktne podle data narozeni 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:39

711990 Zname vzali dite rijnove. Ale je to hodne nejiste. Zalezi, kolik deti bude odchazet do skoly. Pry letos hodne, bylo dost odkladu...no uvidim, zari je nejvic neprakticky mesic. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:40

Zuzuli Taky mám dojem, že při současnym přetlaku se každý měsíc počítá. U nás je to bohužel konec června, takže se docela bojim. Jinak kdyby měl někdo nějakou zkušenost se školkama na Praze 5, ať už státníma nebo soukromýma, budu ráda za recenzi. Zatím akorát pozoruju různý školkový třídy na hřištích, ale nevim na kolik je to vypovídající obrázek.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:41

Ako ten cas rychlo leti. Ja uz riesim kam starsieho na zakladnu skolu (aj v pripade odkladu ho musim prihlasit uz tuto jar). 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:46

Jos no jeste existujou skolky se tridama pro "dvoulety", kam by v takovym pripade nastupovaly deti narozeny od 1.9.2020 do 31.9.2021. Tam smi vejt jen asi 18 deti a naplni se to detma narozenejma do vanoc:D 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:51

711990 My proste vybereme kdyztak na rok soukromou. Jine reseni uplne neni, i tak si vezmu trochu zkraceny uvazek, nebo se z toho zblaznim. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 18:58

Jos Kamarádce taky vzali zářijové dítě, u nás je to školka přímo v obci, ty další obce by měly být až další na řadě. Ale vzali jí ho až fakt od toho datumu v září až mu byly tři. A já předběhla 21 lidí s mojí drzou hubou:-D Nejdu do práce, prarodice mám v důchodu a samba na HO, snad si na mě nikdo neodplivne, ale vyhodnotila jsem to pro mě a pro děti jako tu nejlepší variantu, tak mi to může být jedno, co kde jak! 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 19:00

Jos oboji muzu doporucit:D jak zkracenej, tak soukromou skolku idealne blizko prace:D 

Online dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 19:02

Já jsem dnes odpoledne brečela. Jsem už dva týdny zavřená doma, nejdřív Rosťa angína, ten už je sice zdravý, ale od včerejška má nějakou virózu miminko, teploty 38,5-39 ° . V pondělí sice chodím na hodinu cvičit a podaří se mi i vzít psa ven, když přijde muž z práce, ale ten standard minimálně dlouhé dopolední procházky/výpravy do města mi chybí. Úplně mám z toho vzadu v hlavě trvalou tenzi.

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 19:11

Karja Tam poslu muze, jsem strasne neprubojna. On je uplne jina kategorie. Doufam, ze teda nikdo nebude resit trvale pobyty nas dvou. Ja, dite i muz mame kazdy jinde . Jenom dite a psi jsou mistni, socialku na nas!
711990 Ja bych prave potrebovala skolku, kterou mame oba po ceste, at to neni jenom na me, ev. at muz nema velkou zajizdku. A zkraceny si dam, protoze mam jeste jednou dvakrat do mesice praci v Praze. Vlastne porad nejak prejizdim, na to ze jaem jeste loni neridila je to uz docela dobre, az na parkovani. Treba zitra jedu odvolit a odvezt si mamu na tyden na hlidani k nam, protoze jdu do prace. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 19:21

dzizisketa tohle domácí vězení je hrozně náročné! Nepodaří se ti vypadnout aspoň o víkendu? Snad bude malá brzy bez teplot, u ní aspoň nemusíš řešit, jestli smrká a kašle na ostatní děti na hřišti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 19:22

U nás na Praze 13 vezmou všechny děti narozené do konce srpna. Ale nemusí to být zrovna preferovaná školka.