Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:17

Len to počasí je teď hrozný, včera jsem se dívala na týdenní předpověď a to bych taky brečela, celý týden hnus a šedo Mojí duševní pohodu zachraňují kroužky.

Offline Len
2675 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:25

Evaeva Taky jeden máme. V týdnu jsme byli poprvé v zemědělským muzeu a bylo to tam super, ale odcházela jsem spíš naštvaná. Pořád nás pronásledovaly dvě děti s hnusnou rýmou. Holčičce to teklo po celým obličeji, samozřejmě ten sekret roznášela všude. Po tom, co maminka komentovala, že už má x dní rýmu jsem se ozvala, ale bylo to jak mluvit do dubu. Fakt tohle nepochopím.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:30

Pinot Noir takto, von pôjdeme, len je to iné ako u vás S domom a záhradou,  keď treba zoberieš chlapcov dnu po pár minútach a zas na chvíľu von. U nás je to výprava.

Ale proste mi to nejde do hlavy, že ako ta škôlka je liahen chorôb aj teraz u predškolákov

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:32

Len ja to tiež nechápem. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:33

Evaeva však já nemluvím o délce léčby, jen podle mě nemá smysl sedět s rýmou doma několik dní. My bychom nevytáhli paty asi nikdy. Hlavně já, já kýchám a smrkám s bolí mě v krku celoročně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:41

Pinot Noir jo, to souhlasím. Ale někdy je to bezútěšné, když si naplánujeme nějaké muzeum nebo divadlo a zase přijde rýma a zbyde akorát to hřiště

Len no, tohle je hrozný. Zrovna tenhle víkend jsem chtěla vzít kluky do herny, protože nemáme žádné plány před sebou a vždycky odtamtud něco dotáhnou. Akorát to zvládli i bez herny. Lidi jsou fakt bezohlední. Jakoby to museum bylo povinné. Z té školky přecejen chápu, že někdo potřebuje do práce co nejdřív. Ale tohle chování, že do školky s rýmou nemůže, tak ať si aspoň užijeme volno

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:53

711990 no tak různě. Loni bylo fajn, ze i když jsem nastoupila v listopadu, tak jsem měl nárok na všech 5 sickdays. Takže to pokaždé vyšlo tak, že, jsem si na ten nejhorší začátek marodění vzala sickday a 2dny HO a pracovala po večerech. A t další 2 dny jsem jela do práce a většinou jeden den pohlidala babička a den druhy buď hlidačka , nebo to nějak zvládl na HO muž. Jen on má hodně meetingy, takže ke to vždycky krajní varianta a děcka holt stráví dost času u TV.

letos to bude horší, teď to zrovna vyšlo tak, ze jsem byla nemocná taky, tak jsem měla neschopenku. Ale počítám s tím že holt si budu brát OČR.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:57

Evaeva mě přijde, ze stejně každá zima (rozuměj od října do března ) ke takový můj malý osobní lockdown. Buď nechodím nikam protože jsou nemocný děti , nebo jsem nemocná já a když jsme nahodou zdraví , tak nechodíme nikam , protože mám strach ze někde něco chytnou. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 08:59

continuity My hranice máme. To není že si děti můžou dělat co chtěj, jak chtěj nebo nemají stanovenou míru nebo je neupozornime, když to přes to překročí. Tohle s tím asi úplně nesouvisí. Nebo jako souvisí, ale není to určitě o neexistenci hranic nebo jejich vytyčování. Já si myslím, že jsou asi splachovací nebo jak samy jakoby už od narození křičí tak mají tu hranici řevu,křiku a nepohody úplně jinde. Moje máma a ségra to taky mají, prostě jim to nějak nevadí, nezkazí karmu, jsou schopné úplně přepnout. 

Offline Tabea
8231 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:07

Karja u nás je to taky tak.

V knihovně (detske oddělení) jsem potkala známou. Naše dcery byly spolu v tanečním kroužku. Takže tam začaly litat a dělat blbiny. Já dceru vždycky zklidnila a rekla, že si můžou hrát, ale ne lítat a řvát. Známá neřekla nikdy nic, dcera se pak vždycky nechala strhnout. A pak ta známá povídá: "To je mi teda divný, že těm holkam nikdo nic neřekne..." 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:07

Sairon u nás to letos jde. Já teda lockdown vyhlašuju jen na ty herny, to je pro mě taková "zbytečná" zábava. Samozřejmě záleží, co jev plánu, před důležitým vyšetřením nebo Vánoci je to přísnější:)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:08

Karja trochu ti to závidím  . Já už nějakou dobu čekám kdy příšerka doroste do věku , kdy pozná ze jsem dost vytočená a přizpůsobí se, ale zatím pořad nic. Ani když křičím. Vlastně si nedokážu představit jak moc bych musela ječet , aby je to přímělo něco dělat. Když je krize a já na ně ječím tak se stejně většinou akorát rozbrečí, ale neudělají to.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:12

Evaeva my chodíme normálně na hřiště a ke kamarádům, ale oželela jsem bazén, různá dětská centra, karneval....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:16

Sairon no, já zrovna zítra chtěla jít do planetária, budou na dva roky zavírat, takové věci podnikáme. V bazénu se mi nikdy nenakazili, ale málokdy jsou natolik zdraví. Hřiště, kamarády, školku, kroužky, to samozřejmě neomezuju.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:29

Sairon tyjo to je fakt drsny, obdivuju te ze to zvladas!

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:29

Pinot Noir ja kychanie   smrkanie a bolesť hrdla za chorobu považujem, u mňa je ešte rozdiel alergicka/nealergicka nádcha,  ale hrdlo ma bolieva len pri chorobe. A keďže viem, ako sa cítim ako dospela s týmito prejavmi, tak dieťa sa tak cíti tiež. A pri zápale dutín mi chlad robí veľmi zle. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:40

letfenixa mně přijde, že děti to cítí jinak, aspoň ty moje. Vždycky tady pobíhají po bytě plné energie ve stavu, kdy já bych už dávno ležela na gauči pod dekou. Dokud nemají 38,5 tak na nich nepoznáš, že jsou nemocní (když si odmyslíš ty nudle).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:47

711990 chapem, my vyuzivame na tie doliecovacie stavy moju mamu, inak by to bol tiez skrt cez rozpocet. 

Evaeva to je presne, nejaku nadchu alebo kasel ani nezaregistruju :) ked na ich spravani zacne byt daco vidiet, vzdy maju teplotu cez 38. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:49

Sairon smekám teda, nezvládla bych to 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:55

711990 já strávila většinu doby na rodičáku v menších či větších "depkách" a oproti tomu svou práci mám moc ráda a navíc mám v kanclu skvělé kolegy-kamarády. Takže pro mě je to teď ohromná vzpruha a i když je to náročný,tak mi zatím mnohem víc dává než bere. Ale pravdou je, že nevím jak dlouho to zvládnu takto táhnout, i s ohledem na nějaké zdravotní problémy které mám a které se zhoršují se stresem. Doteď se pořád jen střídala období kdy buď byly děti nemocný a nebo jsem doháněla resty za to nemocné období. V lednu byly asi 2 týdny kdy jsem po Vánocích měla dodělané resty a zároveň a nebyly děti nemocné a přišla jsem si jak na dovolené