Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 09:59

Evaeva práveže Lukasko taký nie je, na ňom to poznať je aj bez teploty 

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 10:07

Pinot Noir určitě zvládla. Plný úvazek mám teď devátý měsíc, muž pracuje ještě výrazně víc než já a prarodiče jsou 150 km odsud. Pokud nemáš práci, kdy musíš být 5 dní v týdnu od 7 do 16 na značkách a můžeš něco dělat na HO, tak se to dá polepit. Neříkám, že to mnohdy není naprosto šílené, ale jsem i tak přes všechnu únavu a lítání po institucích kluků, zabezpečování a myšlení na vše mnohem spokojenější než doma na rodičáku, obzvlášť v tomhle hnusném bezčasí. V létě, když je ve městě 37 a tady u řeky, lesa a bazénu je to paráda, mluvím trochu jinak  a finančně je to jiná planeta.

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 10:14

Mala vcera usla v aute cestou z nakupu. Cenou za tenhle sloficek bylo to, ze jsem ji konecne uspala v pul treti v noci vv osm ji vzbudil muz, kdyz odchazel volit. Ale aspon spala v kuse a nebudila se. Noc predtim usla sice v po desate (pres den nespala), ale o pulnoci byla vzhuru poprve a jecela asi trictvrte hodiny a pak si dala ve ctyri repete. S tim, ze odkracela z pokoje do obyvaku, ze bude spat na gauci. Jen teda trvala na tom, ze ja musim sedet vedle ni. Protoze tohle trva uz mesic, v noci nespi, ve dne vysira, tak ta noc byla uz nad me moznosti a za hranici, kdy jeste dokazu byt chapava, klidna a mila mama a o pulnoci jsem za ni poslala muze, ze se bojim, ze bych ji uz ublizila. Ve ctyri jsem ji nechala, at si klidne na gauci spi, ale ja jdu do postele. Coz vedlo k hysteraku, ze chce mamu u sebe, a ja ji nakonec dovlekla k nam do postele, zacpala ji pusu lahvi s mlikem a nastesti po mliku usla. Vysledkem tohodle mesicniho ocistce je JEDNA petka. Jeste ji tri zuby chybi. Jestli to bude celou dobu vypadat takhle, tak mi bud jebne, nebo se ze me stane alkoholik. (sirup na noc jsme zkouseli) 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 10:15

Malenge asi máš pravdu. Nám to hrozně komplikuje ten Viktor. Má tolik specialit, že není reálné ho dát do normální školky, soukromou na celý den, tam bych tu platbu nechtěla vidět, vzhledem k tomu, kolik platím za těch pár hodin v současnosti, a ani si nemyslím, že by bylo dobré zrovna jeho na většinu dne předat do péče institucí... Takže si vlastně zatím neumím představit, jaké to je nemít doma ani jednoho delší časový úsek než ty tři hodiny.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 10:16

Zuzuli Tlapkam,tlapkam,tlapkam

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 10:22

A denne myslím na vás všetky, ktoré pracujete do 16, 17. Naozaj ta učiteľska pracovna doba je na nezaplatenie. 

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 10:23

A protoze jsem vcera mezi pul jednou a pul treti porad dokola cetla jednu knizku, chci se zeptat na nejaky tip na dalsi cteni. Asi vyvolam žluťásek

PPotrebuju neco hezky ilustrovaneho, pro temer trilete dite, ktere pri cteni musi koukat do knizky. Nechci klasicke pohadky, ty mame v edici Nakoukni do pohadky/Peep inside a fairy tale, kterou mlade miluje. Spis neco o detech, zviratkach, asi radeji kratsi pribehy, nez kontinualni pribeh v knizce. Hodne oblibene na cteni v postylce jsou u nas ted Sbirky pohadek pro 2lete, 3lete, 4lete a 5lete deti od Svojtky, maji moc fajn pomer textu a obrazku.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 10:32

Zuzuli krásne sú:

Nerozlucni kamaráti

Najkrajšia záhrada  na svete

Tajný vianočný hosť

Nádherná vianočná koleda 

Nečakaný vianočný list 

Hádaj ako veľmi ťa mám rád- 5 dielov

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:01

Pinot Noir jasně, u vás je to jiná liga, no. Prostě dítě, které má nějaká svá specifika a potřeby s tím vším plánováním zamává vážně hodně, to se se dvěma malými jadernými elektrárnami, které jsou ovšem docela obyčejné, nedá porovnávat.

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:01

Zuzuli tak to je očistec, lituju moc!

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:09

Zuzuli tyjo, teď nevím co dřív :) Dnes budu odpoledne v práci, tak ti je tam asi vyfotím?

Určitě třeba tyhle

Hádej, jak moc tě mám rád - série jaro-zima plus jedna kniha bez ročního období, ta je první

Dům myšek - začala bych tím prvním, pak jich je spousta tématických - Cirkus, Divadlo, Piknik... 

Knížky od Petra Horáčka jsou krásný, milý. Já mám moc ráda hlavně Nový domek pro myšku a Jak myška snědla měsíc

Nedávno vyšly v reedici krásný knížky od Mileny Lukešové s ilustracemi od Kudláčka, Čáp, Holčička a déšť, Jakub a babí léto, Bílá zima. Ty úplně miluju

Z těch retro znovuvydanych určitě ještě O malé Aničce

Překrásná je od Radka Malého Kocourkuv den, pak další kočičí, co jedou u nás i když jsou pro mnohem menší: Pan Baf, Černý kocour, bílá kočka. 

Cokoliv co se bude líbit tematicky od Marianne Dubuc, Oksany Buly, Kataríny Macurové. 

Krásná je O hodném méďovi

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:21

Karja

Píšu to na základě jednoho příspěvků. To neznamená, že hranice nemáte, oni to stejně testují prakticky nepřetržitě. 

To s tou hruškou mi přijde přesně příklad toho, kdy ony už byly u vás doma hodně za čárou, věděly to a čekaly, co se stane. Ty si to urovnala a oni to prijaly.

U nás to bylo vždy tak, ze když přišel trest za něco, kdy věděly, že dělají špatně, tak ho většinou bez problémů akceptovaly. Pokud byl problém, byla jsem přes čáru já ( nebo nastal čas ty hranice posunout). 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:25

Karja jo a kdyby děti byly u vás na křik zvyklé, tak by se nestalo vůbec nic, případně by ti ty hrušky ještě hodily na hlavu a čekaly,co bude. U vás byl ten efekt jednoznačně pozitivní, proto si to myslím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:29

Zuzuli já bych doplnila krtečka - jak je kalhotkám přišel, o autíčku, jak uzdravil myšku,... Náš mladší to teď hrozně žere, čteme to pořád dokola.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:49

Zuzuli Tlapkám! U nás dost podobný - roste první 5 a já mám často přes den chuť jí narvat do babyboxu a utéct. Vzteká se, fňuká, kňučí. Hysterák na hodinu protože na požadavek "banán chci papat" jí donesu banán. Přestal věci pojmenovávat a kvílí jen "dej mi TAKOVEJ, chci TAKOVEJ" slovo takovej už z duše nesnáším. Dneska hodinu řvala, že chce jít lyžovat jako tatínek. Tak jsem nás i s miminem vypravila, dojdeme na sjezdovku a tam si lehla na zem a začala ječet že nechce a že chce domu. Dovlekla jsem nás domu a co chce? Ano, brečí u dveří, že jde lyžovat   Je to dlouhý a vyčerpávající a to nám aspoň v noci spí (ale zase vstával mimino, takže pro mě je to prašť jak uhoď). A když se hodně snažím a hodně bojuju, tak i půl hodiny přes den. Snad jim ty zuby vyrostou rychle a bude pokoj! 

Knížku - máte Gruffala? Lední medvídku..., a malá miluje Peppu a Binga v knizkach

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 12:07

MPLee Zuzuli tieto hysteraky po splnení priania boli obzvlášť o nervy a život sucitim s vami.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 12:07

711990 otestovsli jsme Yettiho na fw a dobry! 

Potrefenáhusa no, hrazdička chrání asi jako u vás  Ale taky máme tu deku s hrazdou do kříže, tak se ho tam snažím štelovat tak, aby byl aspoň trochu chráněnej od zašlápnutí z nepozornosti. Jinak je to bez šance a jsem vlastně ráda, že je větší a dcera lehká  

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 12:17

MPLee jo, to je uplne presny. Rve, ze nechce ven. Rve, ze nechce domu. Rve, ze ma hlad. Rve, ze rozhodne jist nebude. Rve, ze chce jit ulici vlevo. Pak rve, ze chtela jit tou vpravo. Rve, ze nebude chodit (poprve v jejim temer triletem zivote fakt denne pouzivame kocar, protoze jinak nedojdem ani k obchodu). Vlastne kvuli necemu jeci prubezne cely den. Naposled zvladla jecet v aute celou stokilometrovou cestu k nasim, jen proto, aby nam sdelila, ze nechce, aby v aute sedel i deda. Par zarezu, kdy dite v obchode lezelo na zemi a rvalo, protoze jsem potrebovala vyndat penezenku a postavila ho na zem, ale ono chtelo chovat, uz taky mame. V domacich potrebach jecela jen proto, ze ona do toho obchodu nechtela. Nebo v zahradnictvi si dala mala scenu, ze nechce abych kupovala kytku, pro kterou jsem prisla. Lezela na zemi, rvala a kricela "kytka nelibi, kytku vratit, kaja kytku nechce". Jedna z prodavacek to pri nasem odchodu komentovala, ze ona by tomu diteti serezala zadek. No a v noci nespi. Coz teda nejspis jde ruku v ruce, je unavena a tak jeste protivnejsi. Proste snad je to jen obdobi a uz brzo skonci

No minimalne me nemrzi, ze je jedinacek

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 12:20

žluťásek dekuju, na vsechno kouknu

letfenixa diky

Evaeva nejakeho krtecka tu myslim mame. Zkusim ho vytahnout. Ja budu muset nekdy u nasich projit knizky po nas a privezt si neco domu. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 12:22

continuity Jojo, možná vědí, že to je už za čárou a přijmou to.