Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 21:17

Jsem strašně unavená z toho, jak musím staršího furt okrikovat a usmernovat. Ale v tom minibyte fakt není úniku, a takový ty situace, kdy mi vzbudí pracně uspany mimino úplně nedávám. A pak mě to samozřejmě mrzí.
A taky sem už zapomněla, jakej je strasnej vopruz mít ty večery vyblokovany dvouhodinovym kojením. A jaký je to mučení, když člověk mysli celou dobu na tu nedojedenou večeři na lince a oroseny nealko, který se mu chladi v lednici. 
(jetojenomfazejetojenomfazejetojenomfaze)

Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 22:59

MP Meri určitě se to brzy srovná. Do predloňska jsme žili s 2 dětma v 1+1

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 23:16

JankaM My to máme na metry velký, ale je to jen jeden prostor a ložnice oddělena papírovou stěnou ... Trochu tu rozředit ten chaos je nemožný. A nepridava mi ani muž, jehož oblíbená zábava je zapasit se starším svetelnejma mečema, preskakovat gauc apod. A moje odolnost vůči hluku je hrozne nízká. 
Ale snad se blejská ... no nechci to zakriknout zatím. 

A za 1+1 mas teda můj obdiv.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 23:41

MP Meri nevim teď přesně jak to máte a mám jarní děti, ale nemůžeš už dávat miminko spát na balkon? Teď je zrovna pár dní kosa, ale příští týden už bude zas nad nulou. 

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 05:22

MP Meri já jsem se rozhodla housatko neokrikovat (snazim se teda) - ona je teda o dost mladší a myslím to není ani v jejich silách, ale většinou se mimino nebudi revem, jako ruznyma ranama, když ji postupně spadnou na zem všechny hrnce z dětský kuchynky apod 

ale v pátek jsem byla skoro celej den doma s miminem sama a ta potvora se v tom tichu budila snad každých 10 minut, vůbec jsem si to neuzila, normalne v tom hluku spi dopoledne i 3 hodiny v kuse, vzpomnela jsem si na prasatko peppu a bratrance, který spi jen v ramusu 

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 05:29

Zuzuli MPLee moc vás lituju, snad to brzo přejde, já o zubech vůbec nevěděla, proste vyrostly, musí to bejt fakt moc narocny 

já na radu Vari koupila rybí olej a ty jo, ctvrtej den řekne dite asi 10 novych slov??? A ona to všechno umí, jen to proste nerika 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 08:09

continuity Jsme 3. patro bez výtahu, takže ne.

Potrefenáhusa Přes den vadí spis to, ze syn (logicky) není schopnej nějak fungovat v těch petiminutovkach klidu, co na ty aktivity máme. Takže půl hodiny vybírá z lednice jogurt, 10x ho prosím, at se jde vysprchovat ... a mimino se mezitím rozeřve, protože to za prve trvá, za druhé každý její kníknutí znamená, že za ní běží ji dat pusinku, pohoupat (). Nic neobvyklyho, ale mně pak samozřejmě tečou nervy.

To večerní uspavani je horší, malá nemůže zabrat a on sebou v posteli děsně mele, pobrukuje si, snaží se diskutovat a když konečně usne, děsně chrápe

Je to těžký, ty začátky (prostředky a konce ).

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 08:44

MP Meri těžký to je moc, my tu pro všechny udrzitelnou cestu taky teprv hledáme 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 09:04

MP Meri na to som mala na balkone jeden stary kocik (sme 4. poschodie bez vytahu). Ale chapem, ze ty si ten krasny opecovavany balkón tym zapratat nechces :) 

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 10:18

MP Meri mne houpací kočár pri ruce úplně změnil život ! A je v každodenním provozu a ještě dlouho bude, jen by se mi občas hodily dva!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 10:26

MP Meri kočár na balkoně jsem využívala hodně, taky jsem tam měla starý. Ale večery ti to nevyřeší:( U nás to vypadá podobně, starší pořád něco vykládá, nejdřív dotazy, pak monolog, potichu to neumí. Pak zavře pusu a za minutu spí, teprve potom usne i mladší

Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 10:34

MP Meri já si žádné zásluhy nepřipisuju, měla jsem nenáročné oba kousky, deset minut kojit,  při tom usnuli a za čas znovu, žádné dlouhé uspávání teda ani neznám. Když se narodil synek, dcera měla skoro 3 roky, nějak moc se o mimino nezajímala. Klidně oba spali u televize a koukejte se tady všechny nakazit !!! 

A syn nechodí teď do školky? 

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 11:47

Obcas mi prijde, ze nejhorsi na tom detskem celodennim revu je stejne muj muz. On neni zrovna trpelivy, takze mu z ditete tecou nervy, nakonec krici, dite rve jeste vic, on je nastvany a doma dusno... Treba ted, kdyz si mala chtela dat sama marmeladu na vafli a on ji to nedovolil

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 11:56

MP Meri 

Já ti rozumím, mám to v čerstvé paměti! Ta láska staršího k sestřičce je teď sice často kontraproduktivní - taky jsem to tak první měsíc dva vnímala - ale teď, když už je Šárka větší, není tak křehká, hýbe se a je interaktivní, tak se začíná vyplácet - umějí si spolu moc hezky hrát. Aspoň než si vypiju kafe nebo umyju vlasy a tak.

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 11:57

Evaeva co jste vymysleli nakonec na víkend? Nemam žádný nápad dnes. Chtěla jsem aktivní park Řepy, ale je zima a bude tam hrozně foukat a nechce se mi.

Znáte? Je to moc fajn místo, z Bílé hory procházkou z kopce, cestou je rozhledna s velkým tobogánem a pak veliké hřiště a sportoviště.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 12:01

žluťásek ano, tam jsme byli asi loni. Je to tam fajn. Nakonec jsme byli v Hornbachu:) Původně chtěl muž pracovat, ale nějak ho to přešlo Dneska jedeme k babičce, ale je docela hezky, v tom parku bude teplo, ty hlavní věci jsou na slunci.

Online Karja
44888 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 12:34

Zuzuli Jj, hele my už musíme být s dětmi převážně odděleně. Včera sambo řekl, že malamala je produktem my výchovy, je hrozně rozmazlená, takže její řvací etudy mám si řešit já, že jsem úplně laissez faire (to rád říká) a pak to tak vypada. Tak pak si to s nima nějak řešil a asi za půl hodiny ji říká ,,promiň, že jsem na tebe křičel, mě to mrzí, ty za to nemůžeš,,. Tak jsem mu večer řekla, že se na něj nezlobim, že je jen produktem výchovy svých rodičů a že si treba uvědomí, že kdybych nebyla tak laissez faire, že by tady asi zřejmě nebyl!

Jo a ještě to mělo dohru, že večer mu v posteli fnukala velkamala, že Taně se omluvil a jí ne:-D. Tak se jí taky musel omluvit, ten to s náma nedá:-D

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 12:59

žluťásek dekuju za tip na ten instagram, vypada to natolik dobre, ze si na stara kolena snad zridim ucet:)

Vcera jsme se motali jen v miste bydliste, sli na hriste a meli s sebou kolobezky, kluci zkouseli, jak se jezdi po ledu, padali z toho a bavilo je to. Ja se teda trochu bala zlomenin, ale zas diky tomu vydrzeli skoro dve hodiny venku a nebyli protivni. Dnes jsme zlanarili kamaradku, tak pujdem spolu s jejimi detmi na kafe a na hriste, to bude dobry.

Tipy od ostatnich mam zapsane, jen co seberu kuraz, vypravim se s obema detma na nejake ty mestske aktivity. 
Bohuzel musime proste pryc z domu. Oni jinak porad zapinaji televizi a jsou uplne nepricetni. Starsi si vypestoval regulerni navyk, chodi domu ze skoly po obede a az do vecera, dokud neprijdu, sjizdi youtube. Asi mu nakazu druzinu az do odpoledne nebo nejake krouzky, to bude kriku.

Offline DruI
5596 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 13:02

dzizisketa Mně se ty děti taky navzájem milujou, akorát jsme se dostali do stádia, kdy představa toho mladšího o dobré hře je do sestry mlátit, házet po ní věci a úplně nejlepší je, když si ségra lehne a on si jí s gustem sedá na hlavu

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 13:05

Karja ha ha, u nas jsem za toho prudice, co rozdmychava konflikty, ja. My musime travit cas s detmi taky oddelene, muz to s detmi umi a mne to s nimi plus minus taky klape, ale treba spolecne dovolene nebo vikendy jsou strasne. Ted mame jet na jarnaky a mne se strasne nechce, bude to scena za scenou.