Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44888 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 13:09

Gatita Třeba nebude:-D U nás je to taky mnohem lepší. Ale on jak má sambo ty HO, tak je to vážně hodně pospolu stráveného času a pak to generuje ty neshody nebo je u více konfliktu. Taky se víc řeší kdo mě vede do školky, chci tohle od mamy, chci tohle od táty, táta něco zakáže, jdu si to k máme vyprosit. ... ať nekricej když telefonuje, jednou do pracovny můžou, jednou ne....prostě takhle ta práce z domu s malýma dětma není úplně vhodná. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 13:27

JankaM Ale jo, do školky chodi. Asi mi ty odpoledne a víkendy k náročnosti stačí

Jak se dělaj ty mimina "nakojim a položim", to fakt nevím, myslela jsem, ze třeba podruhy ... no potreti už to zkoušet nebudu  

dzizisketa Já se hrozne dojimam, jak on ji miluje. A jak ji opakuje ty veci, co slyší říkat mě - "miminko, neplač, já jsem tady, jen tě nemůžeme pořad nosit, víš, maminka se musí taky najíst" ještě s tím blahosklonnym tónem k tomu

Ale kontraproduktivní to často je. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 13:33

Karja My jedeme tayk v módu HO, ještě s tím, že muž pracuje z naší obýváko-kuchyňo-herny a občas si říkám, jestli by to bylo lepší nebo horší, kdyby chodil do práce.

Jako asi by tu byl větší klid, ale zase takhle za mě odvede většinu zvedání dítěte, občas i rovnou přebalí, když už ho nese. U toho ještě vede call, dítě do toho občas něco zavejská, imo si jeho kolegové a partneři musí myslet, že bydlíme v nějakým 1+kk, že pořád slyší nějak dětský zvuky na pozadí :D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 13:38

Gatita my se klidně na nějaké městské aktivity připojíme, muž si sám volno neudělá a takhle budu mít důvod nechat ho doma:) (Jsem teď měla pár dní dítě ve školce a sebe bez práce, tak jsem přející )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 13:42

Zina v době HO byl můj muž známý jako ten, kdo u pohovoru chová mimino Pro nás je lepší, když je pryč, má pak na děti večer víc energie a nemá pocit, že nic neudělal, který míval, když si s nimi během dne párkrát pohrál. Ale mám zkušenost z té doby, kdy byli jednak malí, a potom nefungovaly žádné instituce, kroužky, nic.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 14:10

Evaeva Tohle, že nic neudělal, protože 2x přebali a 6x zvedl mívá muž taky, ale já to chápu, protože se kvůli tomu z práce pochopitelně vytrhuje. Ale pro mě je to pomoc s tím zvedáním a asi celkově je to pro mě lepší, my už jsme tu spolu doma asi 3 roky a zvykli jsme si spolu fungovat dobře, takže za občasný pridění z jeho strany to stojí. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 14:11

Na městskou aktivitu (vhodnou pro 1,5 roku) bych myslím už taky uměla dojet :-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 14:17

Zina ty máš nějaký zdravotní problém, že? To je pak určitě pomoc. Pro mě to pomoc úplně nebyla, jako byla jsem ráda, že je občas zabavil, mladší byl mimino, takže to bylo náročné období, ale muž z toho byl nervózní. Víc jsem ocenila, když byl v půl šesté na značkách a já mohla v klidu udělat večeři, jít si zacvičit, nemuset řešit večerní rutinu,... Bez dětí bysme společný HO zvládali dobře, to by určitě bylo fajn.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 14:25

Potrefenáhusa naše budí mimino tím, že sotva usne, tak někde vyhrabe jeho dudlík/ ponožku/ cokoliv a jde mu to narvat. Nebo s pokřikem "koukej bráško" vyleze na postýlku a plácne mu do obličeje obrázek, lego nebo cokoliv  

MP Meri a nezkoušela jsi ten bílý šum? Že by byla zvyklá na určitou hladinu hluku? Přijde mi, že pak jim tak nevadí ty rány a tak. U nás teda jedeme kombo bílý šum a rockit vibrující mimozemšťan do postýlky. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 14:26

Evaeva Jo, já mám letitý problémy se zádama. Jako poradím si, když je třeba (problém je hlavně zvednutí ze země), ale když je v dosahu, tak s tím pomoc neodmítám. 
Jinak rozumím, tu nervozitu tady máem taky určitě větší, když muž telefonuje, pochoduje u toho a dítě ho tahá za kalhoty a dělá é, é, táta, táta.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 14:29

Zina no jasně a syn na to nebyl zvyklý, prostě táta doma rovná se budeme si hrát, takže za ním pořád lezl, brečel, že to nejde,...a to zase muži trhá srdce. Určitě je lepší, když je na HO to dítě zvyklé od malá.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 14:54

Evaeva a to isté,  ba ešte horšie, bolo, keď sme ostali všetci doma a ja som sa snažila online učiť. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 15:21

letfenixa no to si vůbec neumím představit, to není věc, kterou kdyžtak uděláš večer.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 15:38
Reakce na MPLee:

MP Meri a nezkoušela jsi ten bílý šum? Že by byla zvyklá na určitou hladinu hluku? Přijde mi, že pak jim tak nevadí ty rány a tak. U nás teda jedeme kombo bílý šum a rockit vibrující mimozemšťan do postýlky. 

Myslím, že tohle nejde nijak natrénovat, ani zakrýt šumem. Buď je dítě na zvuky citlivé, nebo není. A neuděláš nic. Jednoho extremistu jsme měli a bylo to hrozný, hrozný. Dodnes jsem si nezvykla, že když mladší usne, nemusíme o patro níž chodit po špičkách, nechávat nespláchnutý záchod, radši ani nedejchat. Ty první dva roky se starším mě solidně poznamenaly, i po letech si musím připomínat, že vařit vodu za dvěma zavřenými dveřmi vůbec nevadí. Ještě že se narodili v tomhle pořadí, být to naopak, vůbec nevím, jak bych to dělala. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 15:42

My dnes byli v tom Království železnic a bylo to super. Byla jsem tam ještě před dětmi, přibylo tam od té doby hodně věcí, tehdy nebyla ani kavárna, ani ta vozidla MHD, ani herna, ten velký model teprve budovali... Teď je to super, kluci si to fakt užili. Jeli jsme tam teda na 9, byli jsme tam první. První hodina až dvě paráda, pak už lidi přibývali a mě ti cizí nevychovaní spratci děsně štvou.

Online Tabea
8231 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 15:44

Tenhle fešák u nás obléhá playmobil hrad. Společně s kostlivcema, rytirema, zasahovkou, hasičema, ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 15:51

Pinot Noir mně ani tak neštvou spratci jako lidi celkově Zároveň nejsem schopná být kdekoliv na devátou, trochu blbá kombinace

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 15:54
Reakce na MP Meri:

Jak se dělaj ty mimina "nakojim a položim", to fakt nevím, myslela jsem, ze třeba podruhy ... no potreti už to zkoušet nebudu  

my takový teda taky definitivně neumíme...

jinak ta pece o mimino je od housatka taková strašně dojemná, jak ji chodí hladit po hlavičce a hlásí, ze place, nebo ze má plnou plinu

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 15:56

Pinot Noir mňa tiež veľa vecí z tých prvých 2 rokov poznamenalo

Offline Len
2675 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 16:06

Pinot Noir Tys to popsala úplně přesně. Navíc dlouho spal jen venku v kočárku, to byla taky výzva. Potkat někoho známýho znamenalo automaticky probuzení, stačilo pozdravit. Vyhejbala jsem se venku lidem co to šlo. Doteď koukám, když může někdo se spícím dítětem v kočárku/nošeným telefonovat nebo si s někým povídat. Od tý doby bych se nikdy nezeptala maminky se spícím dítětem v kočárku na cestu (byla jsem častej cíl, což se nabízí, nejvíc bývají v okolí bydliště). Když konečně začal usínat doma, oslavila jsem to a největší hluk byla bublající moka konvička přes dvoje dveře. A pak jsem si s kafem sedla na gauč a nedělala nic, protože bych ho tím stejně probudila.