MP Meri tak potom to má zo sankovania. Áno, môže sa ti to tak zdať. Ale dieťa s hnusným prieduskovym kaslom, nie zakaslanim, mám doma ja.
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas ja som si teraz písala s učiteľkou cez msg, že ráno tam prišiel kaslajuci chlapec. Takže 1) vraj bol dlhšie doma a už len dokasliva; a 2) ona ko kaslat nepočula
tak som asi zle pochopila tvoj post. Mne to co pisala ucitelka neprislo na smajlika trhajuceho si vlasy.
U nas v skolke funguju 2 triedy zo 4 a aj to nie plne, taka je chorobnost. Jedine ako sa tomu da vyhnut je sediet doma. Infekcni su casto uz pred prvymi priznakmi.
Mrakoplas ten smajlík bol k celej situácii. Tie detské choroby sú mor. Napadne sneh 2x za zimu, tak sa snažím to využiť, byť vonku, trénovať imunitu.
Dá sa ochorieť z ničoho? My ostatní sme všetci fit, na výtvarnej tiež všetci vyzerali fit, po sankovacke ani raz nebol premrznuty. Mne len tá škôlka z toho vychádza.
a vlastně vám upřímně závidím, pokud sem zvládáte pravidelně přispívat. Chtěla jsem jen dočíst tohle vlákno, když už jsem tu byla zmíněna a naše knihovna dopadla takhle:

a ne, nemůže za to ta roční
.
letfenixa A není to jedno? Já to vůbec neřeším. Neštovice chytil určitě ve školce, bronchitidu, ze který měl zápal plic asi taky. Ale je mi to úplně fuk.
Naproti tomu nechodime, nenavstevujeme kamarády s nemocnejma detma a toť vše. Ostatní beru jako vyšší moc prostě.
MP Meri mňa to už ubíja, strašne. Sem to píšem, lebo to potrebujem zo seba dostať.
Já mám celkem pochopení pro nějaký lehčí nachlazení v tý školce, většina rodičů nemůže zůstat s každou kapkou u nosu s děckem týden doma. Ty tuberácký kašle, nudle až na bradu a skelný oči jsou fakt strašný, to se shodneme asi všichni. U nás ve školce se prej nejednou stalo, že dítě dostalo ráno nurofen nebo si chodí během dne do šatny pro cucátka na bolení v krku, to mi přijde vůči vlastnímu dítěti fakt bezohledný.
Čemu ale nerozumím, proč s těma nemocnýma dětma rodiče odpoledne obcházej různý volnočasový akce. Tuhle jsem v knihovně zaslechla holčičku, jak telefonuje s babičkou. Nooo, babi, ahoj. No já mám hroznej kašel, tak nemůžu do školky. Jo, my jsme v knihovně... Paráda ![]()
letfenixa u nás je vždycky ze školky, ale nenaděláš nic, nejvíc infekční jsou stejně před vypuknutím příznaků. Mně nejvíc štve, že u nás je každá rýma minimálně na dva týdny, ještě se mi nestalo, že by byli doma třeba jen tři dny.
Anema
já to prostě ignoruju, když se tím zabaví. Nechtěj vyfotit třeba jejich ložnici.
Evaeva to je i u nás. Každá rýma ještě přejde ve vlhkej kašel a postupně to pak chytíme i já a muž ![]()
Evaeva když se zabaví, tak dobrý. Tohle byla akce asi tak na dvě minuty
Evaeva tak to nestalo ešte ani u nás. Teraz som to počítala, že naposledy bol regulárne chorý vlani! Skvelý výsledok!
Anema tak to jo, to bych taky netolerovala:)
žluťásek na nás to kupodivu tolik neleze, jsme třeba pár dní nalomení nebo máme den rýmu. Ale oni z toho mají skoro pokaždé kašel a to je na dlouho. Ale frekvence se snižuje ![]()
letfenixa je mi vás líto, jak se plácáte v chorobách a chápu, že už jsi z toho unavená. Ale teda nemoc s inkubační dobou, kolik, 3-4h? To asi spíš ne. Mohl to chytit kdekoliv. Klidně můžete vy bylt fit a skočilo to jen na malého, mohl něco chytit ve školce minule. Ale chlapeček z rána v tom pravděpodobně toli nehraje.
Evaeva My máme buďto něco fakt vážného (zápal plic atd.) a nebo jen takové to nachlazení, ze tři dny smrká, kašle a pak dobrý.
Za "dobrý" to teda já vyhlašuju ve chvíli, kdy třeba ještě pětkrát za den zakasle/smrká. A takovýho ho většinou posílám i do školky. Kdybych čekala na totální vymizení všech myslitelných příznaků tak vůbec nevím, to možná fakt těch 14 dni dá?
žluťásek Jo, ty skelný oči ... taky jsme jednou potkali v šatně, to sem teda taky pozvedla obočí
Hlavně když si vezmu, jak mne osobně je, když mám "rýmu v očích", tak mi bylo ty holcicky fakt líto.
Ja si nejvic stezuju, ze to vzdycky chytim ja. Ted sem pro jistotu nemocna jen ja a Tonda zatim zdravej![]()
711990 No to jsem zapomněla dodat. Ze dítě 3 dny rýmu = já tejden chodici mrtvola ![]()
MP Meri u nás to je právě jen blbá rýma
včera jsem ho poslala ve stavu smrká párkrát za den, vrátil se s kašlem, že se dneska venku lidi otáčeli. Právě že každá blbá rýma, kterou my dospělí máme tu dva dny, oni mají fakt dlouho. Nevím, čím to je. Do vymizení příznaků fakt nečekám, to by tam nešli asi nikdy
ale.vazne.veci.se.nam.diky.bohu.vyhybaji.
Sester děti mají nachlazení třeba jen 3 dny. Ta nejstarší 12tileta má uz i těžší virózy na tři dny, jakože třeba den je úplně vyřízena, že leží, spí, ale pak se strašně rychle posbírá a čtvrtej den jde do skoly. Nechápu jak to dělají, i hnusnej kasel mají na tři dny a pak už tak dokaslavaji po probuzení nebo po běhu, ale normálně můžou do institucií. Furt si říkám, že se do toho prostě doroste. Teď přinesly vysvědčení, takhle zaměškaných hodin jsem možná měla za všechny tři dohromady. Doufám, že je to rodová predispozice ob generaci:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY