Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1614 příspěvků moje polička 09. února 2023 07:51

Potrefenáhusa ty začátky jsou vždycky těžký, ale v kombinaci s tou děsnou zimou a nemocnýma dětma to už musí být úplný zoufalství. Já se zezačátku hroutila i se zdravýma dětma, a to byla mladší v květnu, nejkrásnějším měsíci, jsi hrdinka! Ty večery, kdy člověk nemá ani hodinu klid jsou masakr (taky aktuálně máme, ale kvůli mladší). 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. února 2023 07:52

Jsou obe zlatý, ale některý ty chvile jsou fakt tezky 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. února 2023 07:58

monis mne ani tak nechybí ta hodina klidu (tu mám teď), jako to zoufalství, kdy se mi chce jednak spát a jednak mám na sobě vřeštící mimino, který chce taky spát 

potrebuju se na to uspavani vzdycky aspoň jedny zbavit (přes den strcim mimino do satku nebo ono přes den spi docela slusne a celkem tvrde, tak jde nechat někde ladem), dohromady to proste nejde :-( 

Ale před chvíli jsme se potkali my dospělý nevyspalý trosky v kuchyni a prej to včera táhli se starší do půl 2  naštěstí už potichu 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 09. února 2023 08:01

Potrefenáhusa a starší až do porodu vždycky usínala jenom s tebou nebo jenom těžce nese, že ty jsi sama s miminkem a ona chce být s vámi?

No jsou krásný holky, starší samozřejmě vpravo

Offline brrr
12384 příspěvků moje polička 09. února 2023 08:10

Garfie No, mám pocit, že někteřé kluky by už k nám asi rodiče nepustili.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 09. února 2023 08:21

Potrefenáhusa mě paradoxně pomohlo v téhle situacích, kdy jsem věděla, že muž doma nebude, protože jsem věděla že se musím na sebe spolehnout sama. Ale přesně si pamatuju to zoufalství, když starsi vrestela chci maminku, zatímco jsem uspavala mladsi kojením...ale opravdu věř že bude líp! 

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 09. února 2023 08:23

Kdyz uz se tu resily oslavy a obdarovavaci spirala, tak ja mam trochu nejasno, nakolik je vhodne oplacet navstevy. Syn ma asi dva kamarady, jejichz rodice ho velmi ochotne zvou k nim. Nekdy i vickrat tydne, hned po skole a kolikrat je tam az do pul osmy. Ja se to snazim oplacet, ale moc ten plny dum deti nedavam a nezvu tak casto jako oni jeho. Je mi to trochu blby, tak obcas uz pozvani odmitam, i kdyz deti z obou stran skemraji a ti druzi rodice vypadaji, ze by s tim byli dost v pohode i bez prisne reciprocity

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 08:30

Gatita když rodiče vypadají, že jim to nevadí, tak bych ho pustila. Možná že reciprocitu zvládneš líp v létě nebo je můžeš občas vzít na hřiště.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 09. února 2023 08:33

brrr Tak a o to vlastně taky šlo, ne?

Potrefenáhusa Hele, ono ti to asi moc nepomůže, ale v Japonsku se považuje dětský pláč za zdravý, dětské slzy údajně zahánějí zlé duchy a podporují zdravý růst. Dokonce se tady pořádá "Baby cry festival", kdy se ve svatyních snaží zápasníci sumo rozbrečet děti, zhruba roční, první brečící dítě vyhrává. Je to asi 400 let stará tradice a koná se i v 21. století :-), je to dost prestižní a rodiče za účast svého dítěte platí, v přepočtu asi tři tisíce, kdybys žila tady, možná bys mohla být v balíku! (lituju tě strašně moc, ale jednou to skončí, slibuju!)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 08:33

Garfie no vidím to tak, že přijdeme pozdě jako vždycky a já uvidím, jestli tam ostatní rodiče jsou:) Jestli teda syn vůbec půjde, včera byl po rýmě ve školce, s tím že smrká jednou za dvě hodiny. Vrátil se s tím, že prý strašně kašle a dneska tu mám dva tuberákyjak je možné, že je že skoro vyléčené rýmy najednou takový kašel?

Buřty by byla samozřejmě super oslava, ale tady nikde není veřejné ohniště

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. února 2023 09:51

rasaNori když je uspavam sama, tak to vzdycky konci kolem ty půl 2, nerada bych to dělala denně 

monis usinala jen se mnou, ono to byly ty dlouhý martyria už predtim a nepovedlo se mi tatinka přesvědčit, ze se budem střídat 

ona má navrch teď období maminka a muž se z toho docela rad vyvlikne, takže chce ode mne i oblikat a mejt...zas ji nechci nějak dusit, má to asi fakt tezky teď, jen když fakt nemuzu, tak musí prezit tatínka

Garfie

ať řvou, ale mohly by jako slušný děcka v 10 přestat! 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. února 2023 09:53

Jo ale ona s nim jde dobrovolně, zamava a za hodinu se ozve mama mama a bušení na dvere...

ale ta noc predtim zas byla uplne v pohode, šla a prej byla celkem rychle tuha 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 10:02

Potrefenáhusa toho tvýho muže bych někdy nejradši nečím majzla

Ty večery si určitě sednou, ta rýma tomu moc nepřidá, blbě se jí spí, to úplně chápu. I chápu, že se chce nechat opečovávat od tebe, snažila bych se teda přehodit na muže večer péči o miminko. Kojit nemůže, ale převlékat, koupat klidně, když ona chce tebe.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 09. února 2023 10:26

Lukasko ráno v plnej poľnej tak vlhko zakaslal, keď sme prišli do škôlky, tak tiež, tak som tiež zvedavá,  akého ho vyzdvihnem. A kým sme boli v šatni, po schodoch kráčal tuberacky kašeľ,  tak som si prestala spytovať svedomie,  že kde mohol čo chytiť

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 09. února 2023 10:27

Evaeva ano ano, tuberacky mám aktuálně doma dvě, máme v utery odletat do LA, hlídací tým spoléhá že budou obe ve školce (ehm)  

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. února 2023 10:31

Evaeva mimino bohužel večer většinou nonstop vresti a vyžaduje nosit, nejlíp na tygra, to i usne, v žádným případě neodkladat, pak už se to jenom zhoršuje.

ted spi, tak si tu se starší skladame puzzle a snažím se ji hodně věnovat o samotě 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. února 2023 10:48

Potrefenáhusa Moc te lituju. U nás večery taky nic moc, ale aspoň to končívá tak kolem tý 10.

My máme za sebou taky strašnou noc, bylo to moc moc zlý. Starší se včera vysypal a má neštovice. Vzhůru byli na stridacku oba a my s mužem taky, já nespala skoro vůbec a navrch jsem hned z rána musela k doktorovi, takže jsem to nemohla ani dospat.

Jako večer jsem si fňukla, příští týden mi konci sestinedeli, fyzicky se cejtim dobre, tak jsem si pomalu začala domlouvat srazy s kamoskama, kadeřnictví, o víkendu jsme měli jet poprvé na sever ... tak všechno zrušit a vyhlídka dalších 3 tejdnu doma  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 10:49

Potrefenáhusa však nosit může muž, ne? Takhle vřeštila malá ségra, táta jí nosil v tygříku, hrál u toho online šachy a máma spala.

Jestli spí aspoň přes den, je fajn, že se můžeš věnovat starší. Myslím, že to hodně udělá.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 10:52

rasaNori já doufám, že v pondělí už budou dobrý, jsou 14 dní doma, v úterý už byli skoro v pořádku. Nechápu, jak se to staloUžijte si dovolenou, dost vám závidím. Musím jim naplánovat aspoň nějaký víkend u babiček, neměli jsme hlídání přes noc od října.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 09. února 2023 11:01

Evaeva já jsem předevčírem ve školce učitelce říkala, že tam mají dobre morove údolí, a ona na mě že od zítra bude ty kaslajici a smrkajici hned ráno lifrovat domu, že rodiče očividně nemají rozum...no a starší od pondělka tak lehce pokaslavala, no ale v noci z úterý na středu pořád poknouravala, tak jsem si říkala uvidím včera ráno, a vypadala v pohodě, tak jsem se jí ptala a že chce do školky, že mají planetárium. No a odpoledne jsem si vyzvedla dítě s totálně odřeným nosem, a skelnyma ocimatak se ptám ve školce proč nevolali, že bych si přijela no a prý že se takhle vzbudila po odpoledním spánku...