Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 11:13

Potrefenáhusa no nemáte to lehké

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 11:13

rasaNori jé, chudák 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 09. února 2023 12:09

Takže áno,  po 2 dňoch škôlky mám choré dieťa

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:08

letfenixa ocakavam to iste! Mladsi je tam druhy den a ucitelka vravela, ze vcera 5 deti poslala domov. Starsi sa tam este nedostal, strazi ho mama, ktora od neho dnes ochorela. Co ja biedna budem zajtra robit, netusim

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:14

Mrakoplas ja som si teraz písala s učiteľkou cez msg, že ráno tam prišiel kaslajuci chlapec. Takže 1) vraj bol dlhšie doma a už len dokasliva; a 2) ona ko kaslat nepočula

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:20

letfenixa ako pokiaľ bol dlhšie doma s chorobou, už asi nie je infekčný, to môže kašlať ešte aj mesiac, kým sa telo zregeneruje. To chápem, že nemôže žiadny rodič ostať doma a aj je to zbytočné.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:20

Ja v utery vahala, jestli jet s detma na krouzek, prece jenom v ty sileny zime se mi je nechtelo davat do nevyhratyho auta jen v bundach. Takze kluk ma uz dva dny horecku a ja mam v lednici dve vakciny proti nestovicim, ockovani maji mit pristi stredu .

Offline Karja
44892 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:22

K tématu kamarádství. Teď mě na ulici zastavila holčička, spolužačka mojí neteře ze školky. Jestli by by nemohla jít někdy k mojí neteři domů. Ona si mě spletla s mojí sestrou. Je to holčička, kterou dlouhodobě nemá moje neteř moc ráda, myslím, že ani ségra k ní a k její mamince nechová příliš sympatií. No já jsem jen překvapeně odvětila, že nejsem její mamka. Ale to by bylo kdybych řekla, "no jasně, že jo, ať tě mamka ve tři přiveze":-D:-D Sakra, taková příležitost se mi nenaskytne, ale vlastně mě segra teď ani ničím nedopálila, ale jednou se to mohlo hodit:-D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:23

Vari tieto zimné očkovania je strašne ťažké niekam vopchať..takto sme pred Vianocami odsúvali očkovanie proti chrípke, nakoniec som ho radšej dala každému zvlášť, lebo obidvaja naraz snáď zdraví ani neboli. Ja som si takto zas odkladala 3 mesiace tretiu dávku proti encefalitíde, až mi vakcína prešla dobou spotreby (ale aj tak mi ju mama dala, snáď to prežijem!).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 13:26

letfenixa Mrakoplas přesně s tím dokašláváním mi právě včera syna vraceli. Taky si myslím, že po 14 dnech dávno není infekční. Já si ho nechám doma, protože to zní fakt nepekně, ale kdybych musela do práce, doma bych ho nenechala. U nás ale děti domů prakticky neposílají, i tohle říkala učitelka jen synovi, že hrozně kašle.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:27

Mrakoplas Deti byly ted obe zdrave dva mesice, jeste nechodi do skolky, tak se to da. Ale zakon schvalnosti zafungoval. Uvidime, treba ho to brzo prejde, chtela jsem do leta stihnout nestovice a zloutenku.

Offline Karja
44892 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:29

Potrefenáhusa Já ti rozumím, sambo by vřeštící mimino taky nenosil, jako to řvací večerní mimino je hodně náročný a fakt si myslim, že na to dlouhodobě nemají ti chlapi geny (MP Meri mrkmrk), zvlášť za předpokladu, že mají ve dne ještě fulltime s tím starším, ale stále dost malým, dítětem. Takže jako občas když mi chtěl ulehčit, tak tu malou třeba ponosil, abych se vysprchovala nebo spíš chtěl něco zkusit, jak by jí asi mohl uspat, ale když viděl, že to nikam nevede, navrch ty mimina některý chtěj mámu, tak to fakt nemělo smysl. 

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:37

Vari Já jsem užuž chtěla objednat malýho na očkování proti neštovicím, a zrovna dostal laryngitidu. Když je mu konečně dobře, lehla jsem já. Ale dneska mě zachránila mamka, která si ho vzala na celý dopoledne i přes intenzivní mama období. Vakcínu proti hepatitidě A chci dát naočkovat taky, jen těžko říct, kdy se tam dostaneme. A to jsem si zrovna tuhle nad diskuzí říkala, jak je to fajn, že nejsme tak často nemocní.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 09. února 2023 13:50
Reakce na Potrefenáhusa:

​zavidim moc, u nás je to uspavani strasny, strasny, dneska skončilo víc jak půl hodinovým hysterickym revem obou, starší dite, ze chce byt s maminkou, mladší dite, ze ho čtyřikrát vzbudila (a maminky, ze se neumí rozpulit a nad zoufalosti cely situace včetně pokročily  noční hodiny, když jsem ji odnesla k tatinkovi a rekla už uolne vyrizena čus ráno! ) 

je to fakt děsný, tohle probíhá o půlnoci po nekolikahodinovym martyriu. Včera odkracela s tatinkem sama a dneska zas tohle :-(

pres den dobrý, to usne v pohode, ale ty večery jsou uplnej děs

​Chudinky všechny tři!!!!

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 09. února 2023 15:00

Mrakoplas my už jsme odsouvali jednou pneumokoky a dvakrát bexsero, doufám, že to do toho roku dítěte stihneme a nebudu to muset platit...

Offline Karja
44892 příspěvků moje polička 09. února 2023 15:45

Grrr, tak u nás uspavání už dobrý, ale stejně je se sambem nemůžu vypakovat ven. Trvá to asi 20 minut přesvědčování, x výmyslů kam jdu/nejdu/ co budu dělat, aby je to nelákalo to trávit se mnou, slzičky včetně. Ted stojí už 10minut na zahradě a nehejbou se. Jestli se vrátěj, zažijou tady takové martyrium (no asi hodinu samostatného hraní v pokoji), že to neviděly. Já se tomu sambovi i divim, že se na to nevykašle a nejde radši na ryby!

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 09. února 2023 16:45
Reakce na dzizisketa:

Rosťa teď taky začal mluvit o oslavě, teď jsme na pár byli a očividně se mu zalíbily, už pozvání obdržela Anema

Ale je květnový, tak uděláme piknik v parku a když budeme dobře naloženi, tak v tom našem místním komunitním centru, tam je vnitřní hrací koutek, zahrada s terasou a dělají i občerstvení, vše za úplně směšnou částku.

​a my si pozvání vážíme! Polekalo mě jen to, že to budu muset záhy zorganizovat taky, myslela jsem, že mě to čeká až tak za rok, dva. Ale neva, je to až za dlouho a mezitím se s tím srovnám .

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 09. února 2023 17:05

Mrakoplas tak ja samozrejme neviem, že ten chlapec chýbal, ani koľko bol doma, len som počula priserný kašeľ a ajhla,  už kašle aj môj.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 09. února 2023 17:10

A konečne som vytiahla inhalator,  ktorý mám doma asi15 rokov, nikdy nepouzity. Lukasko sa už vie naparit, tak skúsime aj mechaniku.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. února 2023 17:14

letfenixa Takhle rychle se snad ani kašel nepřenáší. Mě teda to někdy přijde až přehnaně vyhrocené, já chápu, že někdo má ty děti víc nemocný, ale  jeden ma občas pocit, že každý zakašlání nebo kaplička u nosu se rovna pomalu morový ráně.