Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 12. února 2023 23:32

Vari 

Díky za doporučení. Ten profil mě tak vyděsil, že jsem nás rovnou na zítra odpoledne objednala na fyzioterapii

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 12. února 2023 23:43

dzizisketa to jsem zvědavá, co ti řekne! Dcera přesně tento sed předvedla minulý měsíc na fyziu, a terapeutka se sice šklebila, ale říkala, že u miminek se to ještě neřeší. A je fakt, že zhruba po týdnu to přestala používat. Teď už buď klečí nebo sedí předpisově s nataženýma nožickama. 

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 12. února 2023 23:48

Karja Znám tři Karly, jedné je kolem 90, druhá stejně stará jako já a třetí asi šestiletá. Takže málo časté, ale ne úplně neobvyklé

dzizisketa Můj nejoblíbenější druh sedu. Co je na tom špatně? A je to špatně i po čtyřicítce?

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 12. února 2023 23:54

dzizisketa No chtela jsem ti doporucit pripadnou navstevu fyzioterapeuta, ale nechtela jsem bejt za hysterickou uzkostlivou matku :-D. Ja byla rada, ze jsme na fyzio chodili rok a ctvrt, aspon byli oba pod kontrolou a ja si nemusela hledat, jestli je tenhle pohybovej vzorec dobre nebo ne.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 12. února 2023 23:59

brrr Jj málo časté nebo ne uplně obvyklé, uplně neobvyklé bych si nedovolila označit, to je fakt pro ta jména s pár desítkami, stovkami nositelů. Jen jsem tím chtěla říct, že ted se ta jména hodně proměňují, ta nová generace to vnímá uplně jinak.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 13. února 2023 00:00

Vari Jj a možná jste si tim ulehčili práci. Já pak jednu dceru přeučovala stání na špičkách a teda jako nic moc program pro nenaložený dítě:-D

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 13. února 2023 00:03

brrr ,To je zajímavé, že je ti to pohodlné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2023 00:18

brrr podle mě je to špatně pořád a pojí se to s těmi různými hypotoniemi a hypermobilitami.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2023 00:21

Vari já s kluky chodila na fyzio taky, ale vlastně se nepodařilo úplně vyřešit nic. Nedělali druhé vzpřímení ani jeden, oba dřív stáli než lezli, jeden dělal ten w sed,... Buď jsem měla začít dřív a nebo "v nich" nebylo nic vyloženě špatně, co bylo potřeba odstranit, nevím. Čímž teda v žádném případě nechci říct, že fyzio je na nic, akorát jsem u nich čekala lepší výsledky.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 13. února 2023 00:51

Evaeva My tam zacali chodit kvuli predilekci, ale hlavne mala si dokazala najit tyhle vyvojovy zkratky jako w sed, chuze po kolenou apod., takze jsme dost casto odbourali jednu vec a prislo neco dalsiho . Kdyz v pul roce dostala helmicku, tak asi dva tejdny lezela na zadech jako pecka, neotocila se ani na bok a jen hejbala nozickama, to jsem se i bala, aby ji to nejak hodne nezbrzdilo.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 13. února 2023 01:50

Vari a aké sú vaše noci? Bachovky stále fungujú?

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 13. února 2023 01:51

O w sede som prvýkrát počula tu,  Lukasko to našťastie nerobil, jediné čo bolo pre mňa netradične,  že nestvornozkoval,  ale trojnozkoval,  ale neurologicka to brala v pohode, a keď sa naučil chodiť, tak začal aj stvornozkovat. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 13. února 2023 03:13

continuity Řvoucí děti v letadle je fakt peklo, jako vím, že za to nemůžou, ani rodiče, ale lituju tě moc!!! 

Zina K moři se dá i autem. :-) Ale já bych se toho nebála, pokud zvládá delší jízdu, zvládne i letadlo. Já teda letěla poprvé s dítětem, když jim byl rok a něco a bylo to úplně v pohodě, s oběma. 

Mrakoplas To jsi mi úplně připomněla moje dětství!  Měli jsme na ulici lavičku, na které se scházely sousedky, takové stařenky, milovala jsem za nimi chodit a povídat si s nimi! A ony taky, hrozně ráda na ně vzpomínám. Chodívala jsem si za nimi sednout ještě ve školním věku, takové náhradní babičky. 

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 13. února 2023 07:36

rysamona Karja Karla je tak krasne jmeno!  Znam jenom jednu, kdysi mou spoluzacku, ale Karla i Karel byli pro me mezi top jmény pro dite, bohuzel tohle jmeno je uz obsazene ve velice blizke manzelove rodine, tak jsme obe varianty vynechali. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 13. února 2023 08:15

dzizisketa návštěvou fyzioterapeuta určitě nic nezkažíš. Ale kde jsi sehnala termín hned na druhý den?  Taky jsem zvědavá, co řekne. Dcera si tak občas sedne, ale začala to dělat až třeba po půl roce volného sedu. No a mimino bylo na kontrole minulý týden. Takže hned druhý den si začal hrát na letadlo. Nemohl to udělat o den dřív, abych to zkonzultovala

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. února 2023 08:18

Garfie to je moc mila spomienka

K tomu mori - zistila som, ze s nasimi je to lietadlom dokonca prijemnejsie. V aute sa po chvíli nudia a prichadza nekonecna faza "kedy tam uz budeme". Lietadlom sa ta cesta rozbila na mensie kusky - 2 hodiny autom, cakanie na letisku, dve hodiny v lietadle, takze sa nikde nestihli unudit k smrti a dohnat rodicov do blazinca

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. února 2023 08:23

MPLee ten termín druhý den mě taky šokoval ale možná někdo onemocněl, tam kam jsem chodila já, to bylo furt. Nebo jsem třeba dostala termín za týden, pro případ, že by cvičení nešlo, a když šlo, tak jsem včas zavolala, termín odvolala a byl volný pro někoho jiného.

Online Gatita
8681 příspěvků moje polička 13. února 2023 08:27

brrr ja tak taky sedim, dokud jsem nemela deti, nenapadlo me, ze je na tom neco spatne. Mela jsem tedy v zivote obdobi, kdy me asi rok dost bolela zada, tak teoreticky to muze byt dusledek spatneho vyvoje, ale nijak presvedcena o tom nejsem. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 13. února 2023 08:51

Syn w sed začal dělat až později, když už pár měsíců seděl. A ještě teď si tak občas sedne, ale stačí upozornit a srovná si to. Mě teda na fyziu celkem uklidnili, že si tak sedá hodně dětí, ale je dobrý je na to upozorňovat, aby jim to nezůstalo třeba ve školkovym věku, kdy už se to blbě hlídá. U syna je to teda slabším břichem (má i trochu valgozní kotníky), ten w sed je pro něj jednodušší, tak si to usnadňuje.

Jinak já teda musela všechny ty instagramový profily o dětech přestat sledovat, protože jsem jako hysterická prvomatka všechno v tom prvním roce pozorovala a pak děsně prožívala a řešila (a většinou se ukázalo, že hysterčim zbytečně)

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 13. února 2023 08:58
Reakce na letfenixa:

Vari a aké sú vaše noci? Bachovky stále fungujú?

​Je to vyrazne lepsi, do idealu to ma teda daleko, ale aspon uz mala nema ty nocni hysteraky, dneska jsem teda dve hodiny v kuse poslouchala kolo kolo mlynsky a kola autobusu se toci dal, ale u toho jsem napul spala, tak dobry :-D.