continuity já vařím každý den večeře a obědy třeba 4x do týdne, to zas není, že bych nesáhla na sporák celý týden. Ale já neumím takhle uvažovat, vůbec. Prostě vymyslím jídlo a pak kupuju, co chybí, ne že bych vymyslela jídlo na základě obsahu ledničky.
Vše o těhotenství a dětech
Tak po měsíci buzení v noci ob hodinu, věčného fňukání a nošení přes den, občasných teplot a častých řevů vylezl jeden zub.
![]()
Zina to já nemyslela, ať zůstanete doma. Jen, že se tu běkdo pozastavoval nad tím, že dítě b letadlemprořvalomlet z nějaké ne uplně obvykle destinace s dětma. My cestujeme dost i s dětma a nevymetáme uplně rodinné resorty a užíváme si to všichni. A Karja jasně, dcera si taky ty dovolené užívá i vidím rozdíl mezi jestli jí vezmeme do Krkonoš nebo do Alp. Hlavně v počasí a vyžití, jídle... Ale že bych prostě dovolenou teď vybírala hlavně podle sebe.
A k vaření - vařím hodně, u nás muž nevaří. Samotné vaření mě baví, plánování a vymýšlení už ne. Navíc nejíme s mužem českou klasiku - omáčky, smažené... Ale dítě naštěstí jí i hodně asijských jídel, i to sushi. Naučila jsem se celkem mrazit polévky (ty zase ale nejím já) a omáčky, když už je uvařím. Vařím rovnou na 2 dny, takže většinou stojím v kuchyni jedn jednou denně plus pečení. Ale to nemusí být, to už je spís zábava a baví to i dceru. Když nejí to co dělám nám, tak dělám buď těstoviny nebo maso s kaší a mám klid. To zvládnu během přípravy jídla pro nás a čas navíc to moc nezabere.
Nesnáším vaření. K Vánocům jsem od muže chtěla, aby se naučil vařit. Myslel si, že si dělám srandu.
dzizisketa A naucil?
Ja jsem takhle kdysi chtela, aby jako darek pro me sel na kurz masazi, aby me mohl dobre masirovat, a jenom se mi vysmal ![]()
Myrtila Jé, no já třeba nesnášim masírování, jako někomu to provádět, to bych se snad radši naučila nějaké výkopové práce, takže tvému muži rozumím:-D
Myrtila já si taky občas postěžuje, že je škoda, že nemá nějaký užitečný koníček, masáže i vaření už jsem navrhla![]()
MPLee tak jedna věc je neobvykla destinace a druhá destinace zcela nevhodná. Mluvila jsem konkrétně o Madeiře.
Já nemám problém vzít dítě na túru, ale nechápu proč ho brát na túru na místo, kde má chodník většinu času ( teda 14 km) šířku 45cm a vedle něj je stometrový sráz? A ano i takové jsme potkali.
Jako pláž označují místní kus území ohraničeného mořem, kde průměrný kámen má 30cm? I dospely má problém se tam projít.
A trochu bych si dovolila vyslovit pochybnost, že dítěti, které čtyři hodiny v kuse opravdu řve, je jedno, kde je. Řekla bych, že nepohodu dáva najavo dost důrazně.
Tady se všichni vymezovali proti tomu nechat dítko pět minut brečet v postýlce. Klesání na přistání trvá minut 20 a některé děti ty uši opravdu hodně bolí. ( To už nemluvím o tom, kolik lidí je schopné naložit do letadla dítě s rýmou, protože už je to přece zaplacené).
continuity jenomže ty vůbec nevíš, proč to dítě řvalo, jestli ho boleli uši nebo ne nebo mělo úplně jiný důvod. Mně teda vůbec nenapadlo, že by Madeira byla pro dítě nevhodná a i kdyby, to je jejich boj. V letadle se holt sejde hodně lidí na malém prostoru a můžeš mít smůlu.
Tak zaznívaly tu argumenty, že dětem je jedno, jestli se vrtají klackem do země v Krkonoších nebo v Alpách. Tak toto byl jen příklad, že to fakt jedno být nemusí.
Jako cestujte s dětma, já taky cestovala, ale já se na ně u toho snažila brat dost ohledy. Tady je opakovaně psáno, že dovolenou vybíráme podle sebe.
Madeira fakt nikam neuteče. Navíc je to skoro nejdelší let po Evropě, jsou destinace, kde to trvá polovinu času.
To je asi všechno,co jsem chtěla říct. Už bych to nechala být včera, kdyby teď nevylezla narážka na můj příspěvek, jak si neumím představit dovolenou s dětma mimo rodinných rezortu.
Taky může být let s dítětem 5x úplně v klidu a pošesté ne, protože projednou neuslo, kdy by jindy spalo a je přetažené, roste mu zub, zrovna se mu tentokrat chce chodit, doplň si sám.
continuity já si ničeho takového nevšimla, neměla jsem pocit, že někdo reaguje na tebe a tvojí zkušenost ![]()
continuity souhlasím s tebou, s tou Madeirou. Ke konkrétní situaci, klidně tam (nebo odtamtud) mohli letět za rodinou, to je pravda, ale jinak bych tedy dovolenou na Madeiře s takhle malým dítětem nedoporučila, myslím, že potenciál toho místa člověk pak nevyužije a rodina jako celek dokáže "vytěžit" jiné destinace mnohem lépe. Po čtyřech hodinách řevu by mi šly hlavou stejné myšlenky: proč tam to dítě proboha táhli.
Karja Sestřenice mojí mámy je Karla (je jí teda asi 70) a moje sestřenice je taky Karla. Teda byla "Karla" co pamatuju, ale sestřence se říkalo Kája vždycky, pak si kolem dvaceti nějak vymínila, že chce aby se jí říkalo Karla, ale moc se to neujalo, takže ti co ji znají dlouho jí říkají Kájo pořád a nováčci Karlo. ![]()
Tabea Neskladuju je v lednici a myslím, že tam jako konzervant bude působit cukr (popřípadě alkohol, haha), toho je tam požehnaně. :-)
A co se cestování s dítětem týká, tak si taky myslím, že jsou destinace vhodnější a méně vhodné, jako jasně, vyrazit do těch nevhodných se dá, ale bez dítěte, případně s většími dětmi, by si to člověk užil víc. Úplnému miminu je to teda si úplně jedno, to je jasné, ale zase tam hrají roli faktory, které popisuje continuity (tlak v uších atd.). A to říkám jako matka, která letěla s ročním (chodícím) dítětem na městskou turistiku do Madridu, s ročním dítětem do Izraele a Palestiny a s tříletým na low cost baťůžkářské putování po Thajsku. A vlastně je mi při pohledu zpátky skoro nejvíc líto, že si to děti vůbec nepamatují! ![]()
continuity promiň, to fakt neměla být nějaká nenápadna narážka. Vím, že vy zrovna cestujete hodně. Dočítala jsem několik vláken a nepamatovala jsem si, kdo a kde to psal. Nicméně si i tak myslím, že tak jako si dítě může užít písek doma i na pláži, tak může prořvat 4h v letadle nebo 4h doma/v obchoďáku nebo kdekoliv. Nemuselo to být tím, že se mu nelíbilo na Madeiře. A Zina váhala, jestli si kvůli cestě troufnout někma letět nebo být doma... Tak jsem jen chtěla napsat, že bych v tomto věku s dítětem prostě vyrazila a destinaci vybrala podle sebe a ne podle cesty. Mluvím o evorpě a letadle, ne že se budou plavit kolem světa. Konec konců do Brna jsem v červnu jela s dcerou vlakem 7,5 hodin v neklimatizovaném voze, protože výluka
To jsme mohly klidně doletět docela daleko a komfort by byl
výrazně vyšší. Samozřejmě chápu, že pro okolí je uřvané dítě v letadle peklo. Ale třeba ty rodiče měli jedinečnou příležitost skrz delku dovolene v práci, partu přátel co jeli společně nebo cokoli.
Rozhodně jsem tím příspěvkem nemyslela, že zrovna vy jezdíte jen do dětských resortů.
Já teda přiznávám, že ohledy podle nás na děti bereme a zrovna Madeira nám přišla jako super destinace kam se za pár let vydat ![]()
Myrtila nechtělo
ale masíruje mě i bez kurzu
continuity ale ty nevis, jak se to dite chovalo treba tyden na Madeire, jestli bylo spokojene nebo ne. Jen řvalo v letadle, ale z toho se neda usuzovat, ze se mu nelibilo na Madeire. Jestli je to misto vhodne pro dite nebo ne, to necht posoudi rodice. Ze s miminem neprojdou nektere levady jeste neznamena, ze se tam s nim neda nikam jit. Z meho pohledu je to omezeni opruz spis pro rodice nez pro dite.
Nášho syna nebaví voziť sa v aute ani hodinu, ak sa nám podarí ísť v lete do Chorvátska, tak zrejme jedine teleportom.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY