Karja Od ty doby, co v Ulici vystupuje postava se jménem Karla, tak se vsadim, ze dost lidi to jméno začalo brát jako normální ![]()
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri Možná jo, já Ulici nesleduji, ale spousta mých známých to normálně sleduje celé ty roky! Víš co, já myslím, že jim za těch 20 let začaly docházet jména:-D:-D
Karja Karla je tam už minimálně 5 let
A Jo, sleduju to a jsem na to hrdá! Je to se segrou naše guilty plesure
Navíc hrajeme hru, která potká v Praze víc herců z Ulice, hlásíme si to jak pokémony. Můj největší úlovek byla Vendula přímo u nás v baráku, to bylo za zlatyho bludistaka. Normálně jsem ji malém řekla čau, jak ji mívám každej den v obýváku.
Karja tak zrovna Karla je moje sestrenice, a vsichni ji rikaji Kajo. A i si mi stezovala, ze to uz ji rodice mohli pojmenovat Karolina...
rasaNori Ono se to totiž nejlíp říká, prostě se to nejjednodušeji vyslovuje a tak. My ji říkáme různě, i ji tak ve školce odlišují od těch Karolin, ale tato varianta jde prostě z pusy nejjednodušeji, ty ostatní jsou takové jak to říct.... mi přijdou proti české ,,fonetice?,,. Ale je fakt, že u těch dospělých Karolín mi přijde varianta Kája strašně zvláštní, přijde mi to prostě dětské jméno, ale sambo říká, že je to o zvyku že znám totiž převážně děti.
MP Meri Tak už znám dalšího! Já jsem ráda, že mě to nechytlo, jak se něčeho chytnu, špatně se toho zbavuji Ale moje děti si myslí, že se nedívám na televizi, což je vlastně pravda teď. Nedávno jsem dceru říkala, ať jsou od sporáku, že jsem v televizi viděla jednou a teď příběh opaření....a ona mi vykulene říká ,,mami, ty ses nekdy dívala na televizi,,?:-D
MP Meri Ja to taky sleduju, ja to moje GP u vecerniho uklidu, jindy televizi ani nezapinam. A pak se divim, ze na rodicovsky blbnu, kdyz jediny, na co koukam, je Ulice :-D.
Karja My v praci meli taky Karlu a rikalo se ji prekvapive Karla :-). Mam dospelou sestrenici Karolinu a ty pulka rodiny rika Kajo a pulka Karolino.
Karja já si dívala po práci a pak ještě, když byl první syn mimino, touhle dobou konal poslední denní spánek. Byla to dobrá nenáročná oddychovka takhle navečer. Pak už nebylo kdy.
MP Meri kdysi jsem Ulici taky sledovala, strašně dávno teda, když tam hrála Hana Maciuchová, a nestydím se za to! ![]()
Na webu fyzio ve Strašnicích byly volné termíny buď dneska odpoledne, nebo ve středu za dva týdny. Asi někdo odpadl. Ne že by se mi to úplně hodilo do rozvrhu spánku miminka, ale tohle má přednost. No jsem zvědavá, dlouho to vypadalo, že si bude sedat normálně, ale teď během týdne začala sjíždět tím zadkem mezi nohy, nechci čekat.
MPLee V lázních nás učili saunovat děti 3x5min při maximálně 70 st. V lázních měli nastavenou pro děti tuším 50-60st. Po 5 minutách dát sprchu, stačí vlažná, nemusí být studena nebo ledová a hned zase do sauny. Opakovat 3x, pak 15 minut odpočinek. Pak už nesaunovat.
Chodila jsme s dcerou i do normální sauny, ale vybírala jsem s nižší teplotou než jsou finské, dodržovala jsem těch 3x5 min do cca jejich 10 let, pak si čas začala sama regulovat podle sebe a vkládala odpočinek. Nižší teplota se dá řešit sezením na zemi nebo na nižší lavici. Známi saunují i mimino, ale tam nevím podrobnosti, jen že ho mají taky na podlaze kvůli nižší teplotě, časový interval nevím.
notna díky, tak to samozřejmě děláme uplně blbě
máme finskou saunu doma. Jen nás dlouho nenapadlo jí brát s sebou a užívali jsme si to jako čas pro sebe, když děti usnou. Teď jsme to parkrát zkusili. seděla dole, teplotu jsme snížili na 80. Ale nechali jsme ji 5-10 minut podle pocitu a jak dloubo se jí to líbilo a pak jsme s ní normálně odpočívali na terase venku 10-15 minut. Tak to zmenime. Děkuju za rady!
MPLee My syna do sauny zase nebereme vubec. Mame ji venku, takze relax je v mraze. Spis pockam, az mi bude schopen neco rict. Plus topime v kamnech a i kdyz doma si jich syn nevsima, v te saune je to trochu nebezpecnejsi.
Karja Imo výhoda Ulice, žese do toho dá libovolně naskočit i vyskočit, vrátíš se k tomu po 2letý pauze a za 10 minut jsi v tom zorientovaná.
Já jsem tyhle konverzační seriály spotřebovávala na kažodenní nudný cvičení na záda, Ulici spíš míň, ale dlouho jsme cvičila u Gilmorovic děvčat, tam člověk v podstatě nemusí vidět na obrazovku. nedávno jsem to okem zahlídla a šlo mi na nervy, ale u toho cvičením jsem tenkrát absolvovvala snad všechny díly.
Garfie Já vím, i jsme před lety tak leckde byli, ale já už nevydržím tak dlouho sedět v autě. Dává mi zabrat i cesta do Orlických hor, tak to na autovýlet do Itálie do Francie moc nevidím, no.
Zina mně to teda autem s dětmi přijde spíš horší, šest hodin v pohodě, ale dál už bych s dětmi jet nechtěla.
Zina No jo, to je těžký. :-( Ale jak jsem psala, moje děti byly fakt v pohodě, žádný trauma z cestování s nimi nemám (a jsem si jistá, že ani spoluletící :-))
MPLee Pokud si to dobře pamatuji, kratší interval u dětí je jako prevence přehřátí, protože mají ještě horší termoregulaci. Na druhou stranu mohou i dříve prochladnout. V lázních měli odpočívárnu v místnosti, jestě se doporučovalo je lehce přikrýt dekou. To jsme mimo lázně nikdy nedělali, ale při venkovním chlazení se mi podařilo jednou dceru asi dceru podchladit. Furt dobrý a najednou jí byla zima a druhý den lehla s teplotou ![]()
Zina my letěli s 11m na Kanáry, mezi svaltky na Vánoce, takže let s přestupem a dost hodin. A zvládla to. Za měsíc nás čeká premiéra ve 4 na Mallorcu, tak jsem zvědavá. A na podzim chci zlanařit nějakou kamarádku na Malagu. V létě teda pojedene obytňákem, ale destinaci ještě nemáme. Každopádně ano, těm dětem je to jedno kde jsou. Jestli na pískovišti na sídlišti nebo na pláži. Ale já nechci sedět doma x let. Takže já bych se být vámi nebála a zkusila to ![]()
notna jasně, to dává smysl. Ona teda odpočívá pod pergolou, nefouká tam a má pončo z ručníku, sle nebudu to riskovat a budeme se držet vašeho návodu :-) Já byla v sauně poprvé u kamarádky, když jsme byly na prvním stupni. Měli dům na horách a až teď mi dochází, jak byli naši bezstarostní. Nechávali nás tam samotné - bylo nás asi 6-8 dětí cca 5-12 let a prostě nás nechali, ať se saunujeme a pak skáčeme do sněhu dle libosti ![]()
Jos my taky topíme v kamnech, ale překvapivě ona má před věcma co pálí hodně respekt. Couvala i před svíčkama na dortu. Sedí hned u dveří a mezi ní a kamnama ještě sedí jeden z nás. Ona si to docela užívá a buď kouká na blikající světýlka na stropě a nebo si lepí nálepku, čtene knížku... A právě mi přijde celkem škoda, jí do te sauny nebrat, když už ji máme.
Prosím vás, riesili ste tu aktovky pre prvakov.. já som tak orientačně skusila dcere Baagl a Belkin? A přijdu mi strašně velké, aj ked má tak 117 cm. Aka je nejmenšia z tych "uznavanych", ergonomických? Dakujem
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY