Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 14. února 2023 07:06
Reakce na Pinot Noir:

continuity souhlasím s tebou, s tou Madeirou. Ke konkrétní situaci, klidně tam (nebo odtamtud) mohli letět za rodinou, to je pravda, ale jinak bych tedy dovolenou na Madeiře s takhle malým dítětem nedoporučila, myslím, že potenciál toho místa člověk pak nevyužije a rodina jako celek dokáže "vytěžit" jiné destinace mnohem lépe. Po čtyřech hodinách řevu by mi šly hlavou stejné myšlenky: proč tam to dítě proboha táhli.

​vnimam to stejne. My dovolene detem podrizujeme natolik, ze skoro nikam nejezdime. Castecne z ohledu vuci jejich potrebam, ale hlavne proto, ze konkretne ja stary nervak bych si s nimi takovy vylet proste uzila tak na 10%, coz je teda muj problem, ne jejich. Takze nejdal jsme za sedm let byli v Italii a Rakousku a v obou pripadech se tam stejne resilo, ze byl nekdo nemocny, ja na to vubec nemam.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 14. února 2023 07:14

co sa cestovania tyka tak dieta mam len jedno a lahko sa mi hovori :D ale je pravda ze do lietadla sadol az v 16mesiacoch lebo skor som sa bala ale zase to bola faza kedy potreboval stale chodit ulickou a pri takmer 10 hodinovom lete to bolo pochopitelne. nerobil nejake vylomeniny ani neplakal ci nekrical. akurat uspavat som ho musela v nosici na stojaka kdesi pri zachodoch alebo kuchynke. letusky z neho boli nadsene a aj par cestujucich. rozpravat nevedel ale nahodil jeho kukuc s usmevom ktoremu nikto neodolal a naspat sa nan usmiali aj ti najviac zamraceni chlapi dlhy let si zopakoval ked mal cerstvo 2 roky a posledny dokonca s prestupom ked mal cerstvych 5 ale to som mu nabalila prirucny kufor plny hraciek a nahradneho oblecenia a dokonca aj jedla. nabuduce ten kufrik balim opat :D

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. února 2023 08:57

Pinot Noir Ja teda dokazu vytezit prakticky vsechny destinace jinak a lip, kdyz nejsem s ditetem. Na Madeire jsem byla, tehdy bez auta protoze nam ho nikdo nepujcil v nasem veku. Takze tury jsme moc nezvladli, proste jsme vyuzivali mistni autobusy apod. More bylo studene i v srpnu . Podle me s krosnou a chodicim ditetem by to bylo uplne ok i tak. Je to tam vazne moc krasne. Letos jsme ji taky nevybrali, hlavne kvuli delce letu a ze znovu uz bychom ji chteli prochodit vic. 

MPLee souhlasim s tebou. Akorat ja o tom cestovani spis jen mluvim. Ted mame par dni v kvetnu Italii jen jako takovy pokus o mestskou turistiku. Syn miluje vsechny dopravni prostredky, hlavne vlaky a pak testoviny. Takze syn a manzel budou konzumovat a ja obehnu vsechny pamatky v okoli. Jeste bych chtela neco na podzim, asi dle letenek. 
Garfie A Thajsko dobry? Ja u nej dost vaham, trochu se bojim. Je to opravdu daleko, ja sama jsem tam mela jednou peknou otravu jidlem a skoro zdechla v Bangkoku, kdyz bylo asi 45 stupnu. Ale nejvic mi asi vadi ten dlouhy let. Jinak je to tam perfektni, nejjednodussi destinace ever. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. února 2023 09:39

A vy co máte děti, co nerady cestují, a je jedno jestli letadlem, autem atd, jezdily a litaly jste i jako těhotné na delší cesty?

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 14. února 2023 09:45

Jos my se naučili střídat. I u nás na horách. Prostě jeden je s dětma, druhý vybřhne na skialpy, na kolo, na tůru - a druhý den naopak. Mezi to šoupneme pár společných dní/ odpolední a večery jsme všichni. Užijeme si to, jsme spolu víc než doma a děti nás moc neomezí tim pádem. Obo spousta těch destinací se za 10 let změní dost a už to může ztratit nějaké kouzlo. Asie už mi chybí moc, ale právě se taky bojím skrz lékařskou péči v případě nutnosti. V těch vyhlášených turistických oblastech to bude ok, ale ty nás zas tak moc nelákají právě. Tak to si ještě pár let počkáme. Ještě bych moc chtěla stihnout Austrálii nebo Zéland, než děti nastoupí do školy. Protože tam se na týden letět nevyplatí na na měsíc/ dva je ze školy uvolňovat taky nevude nic moc. Ale na to zatím nemáme ani finance ani muž volno  

Itálii si určitě užijete! Mě to cestování přijde dobré, dokud má člověk možnost dítě na chvilku odložiit do kočárku nebo krosny. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. února 2023 09:59

rasaNori Já jo, podle mě to o tom vůbec není, to dítě to v břiše nemůže nějak extra vnímat. Já jsem obě dvě děti měla takové, že jako horkotěžko dávaly hodinovou cestu, ta malamalá začala hodinu dávat ve dvou letech. No a hodinu autem to jsem jezdívala pravidelně. Podle mě s tímhle není žádná souvislost, možná tak v nějakých extrémních případech, kdo třeba nikdy nikam nejel nebo naopak cestoval týdně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 10:15

Karja podle mě to blbost, ale já bych nějaké souvislosti našlaHlavně, když si vezmu rozdíly mezi dětma.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. února 2023 10:17

Evaeva Jako najdeš vždycky, když je hledáš:-D. Pak najdeš výjimky které ti to potvrdí a tak;-)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 14. února 2023 10:17

Evaeva Jako najdeš vždycky, když je hledáš:-D. Pak najdeš výjimky které ti to potvrdí a tak;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 10:18

MPLee mně to střídání moc nevyhovuje, ale třeba na horách není jiná možnost. Akorát jak děti rostou, narážíme na to, že vlastně se nestřídáme u dětí, ale jeden má jedno a druhý druhé. Cestování si člověk užije i s dětmi, ale souhlasím s Jos že bez dětí to vytěží víc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 10:18

Karja no přesně

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. února 2023 10:25

Karja tak asi mame stetsi na deti co cestovani jakkoliv miluji:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 10:38

rasaNori a třeba v autě se nenudí? Já bych neřekla, že kluci nesnáší cestování, ale po delší době v autě se prostě otravují, což úplně chápu. Snadno to teda vyřeší audiopohádka, jídlo nebo tablet v nejvyšší nouzi.  Samotný pobyt si užívají, to spíš rodiče občas trochu trpí 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 14. února 2023 10:42

rasaNori tak já si teda nějaký tvoje stížnosti na řevy a záseky pamatuju. To má samozřejmě každý někdy.

Kluci s cestováním nemají problém, letadlem jsme neletěli, ale věřím, že by to zvládli a i by se jim to líbilo. Mě od delšího (= nakladnějšího) cestování odrazuje výhradně to, že JÁ bych si to tolik neužila. Jak tu píšete, že je to v pohodě, však na levadu se vydám jen kousek, děti si rozdělíme, vystřídáme se... Tak to je třeba způsob, který mně vůbec nevyhovuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2023 10:49

Pinot Noir no jo, jenže já trpím i na Šumavě, že někam nemůže kočár a nemůžu na tři hodiny do sauny třeba Takže ty destinace ráda střídám, nechci čekat třeba deset let, nehledě na to, že pak přijdou od dětí zase jiná omezení. Na osmihodinový let bych se nevydávala, ale obdivuju lidi, co jo. 

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 14. února 2023 10:57

rasaNori Ja teda v tehotenstvi nikam neletela, sice jsem mela koupeny letenky (trip po Madeire plus Porto a Lisabon), ale prisel covid, svet se zastavil a potom uz jsem se bala. Ale jednomu diteti cestovani nevadi a druhy ho nesnasi, takze podle me to vliv uplne mit nebude :-).

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 14. února 2023 10:58

Evaeva tak s tím letem záleží, no. Kdyby to byla destinace skvělá pro děti i pro nás, tak proč ne, ale letět tak dlouho do destinace typu té Madeiry, kde se leze do oceánu po žebříku, hotely jsou zabudované do skal, takže pod každou teráskou je propast, stoly v restauraci jsou každý v jiné úrovni a jediná vodorovná plocha je ve městě, tak to by se mi právě moc nechtělo. Jako nic není úplně dokonalé, ale negativum delší cesty pro mě musí být vyváženo zase něčím jiným. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. února 2023 11:00

Pinot Noir hele je mozne ze pamet je milosrdna, ale seznam procestovanych zemi nekeca:D Jako taky dovedly projecet cestu, jednou z italie jsme staveli snad co hodinu, a predloni s mamkou do chorvatska se v jeceni stridaly obe...a revy a zaseky mivaji z jinych veci nez z cestovani jako takoveho:D

Evaeva ted daly cestu Praha Brusel na jeden zatah, koukaly z okna, nebo jela diskoteka na prani, poridila jsem jim kreslici tabulky, starsi ma albi tuzku a mala posloucha a kouka k ni do knizky, obcas vydam svacinu, a hodne si povidame...

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 14. února 2023 11:04

Pinot Noir a jo, uz vim co myslis, ted me doslo ze zhusta byly nenalozene, kdyz byly nachcipane, takze ryma, kaslik, starsi doted vzpomina jak se jednou v serpentinach pozvracela a tak. A casem jsme prisli na to, ze je potreba jim v aute podlozit nohy, protoze jak jsou male, tak jim nohy visi tak pres okraj sedacky, ze si je odkrvuji. Ale to jsou veci, ktere se ti stanou i doma...

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 14. února 2023 11:08

Vypadá to, že my letos taky budeme mít dovolenou - na chalupě u Jindřichova Hradce, na kraji lesa, kousek od rybníka, to je pro nás značka ideál. Já už jsem v zahraničí nebyla tak dlouho, že už bych asi ani neuměla mimo republiku cestovat. Ještě tak možná na Slovensko.