Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:08

MPLee Ježiš, to je roztomilý! Tak doufám, že se králíka dočká :o)

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:43

Myslím, že ty přijímačky u soukromých škol nejsou neobvyklé, porg je má určitě taky.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:45

Pinot Noir vůbec nevím, o jakou školu jde, ale vím, že některé soukromé školy, ba i školky, dělají "přijímačky" proto, aby zjistily, jestli rodiče souzní s filosofií školy a jestli dítě není problematické. Ale taky mají nával, takže si můžou vybírat.

Ale o Ríšu bych se nebála, vezměte pár jeho maleb a má to v kapse. Originalita se cení, aspoň doufám.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:47

Mohučanka Pinot Noir Jo a ještě mě napadlo, at mu dáš pořádné ponožky, ne že mu dáš nějaké kotníkáče, myslím, že ten jeho styling je jako kuprospěchu v tomhle! Takovej prostě svůj a výraznej a vědátor!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2023 13:49

Malenge u nás je scio a přijímačky nedělají, naopak pořád píšou, že přijímají i v průběhu roku. Ale nepřekvapuje mě to, že někde je dělají.

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 23. února 2023 13:56

Karja no hele, je to tam, ty tvary!

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 23. února 2023 14:01

Pinot Noir Já ještě nad něčím popřemýšlím, co tam dcera dělá, ona normálně přinesla v pololetí něco jako "vysvědčení":-D. Uplně takovej přehled a grafy a tak:-D

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 23. února 2023 14:10

Prosím vás - potřebuju poradit. Na táborech dáváme dětem odměny - za hry a na konci za závody. Už jsme podle mě vyčerpali všechny možné i nemožné věci, děti se vrací pořád do kola a fakt nevím, co jim pořídit. Je něco, co byste ocenily, kdyby dítě doneslo? Nebo něco, co za žádnou cenu nechcete? Děti 4-14 let. Bývají to třeba: cyklistická lahev, nafukovací míč, malý pěnový balonek, letadýlko, čelovka, světýlko na klíče, omalovánky, sluchátka, látkový sáček na záda... chtěl bych ideálně něco spotřebního, co nebude doma překážet, ale nevím, co hledat. Nějaké karty? Mini lego?

Offline Jimik
příspěvků moje polička 23. února 2023 14:16

MPLee Co třeba malá latková peněženka?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2023 14:21

MPLee u nás je teď velký hit balónek na gumičce a svítící kuličky, pak jsou oblíbené ty vyškrabávací obrázky a dolepovací mozaiky. Já nechci sliz.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2023 14:21

Karja to je zajímavý, u nás nic takového není 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 23. února 2023 14:58

MPLee Malý outdoor ručník nebo buff

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 23. února 2023 14:59

Evaeva U nás dostalo fakt velké desky jednak tam byly obrázky a výtvory, co se vracely do školky, pak ten výstup z toho nějakého cvičení, a co dceři nešlo, myslím že jedinou grafomotoriku měla horší, tak k tomu byl danej nějakej podklad, co tvořila. A pak měla takový dvojlist se smajlíkama co už umí....ale měla tam třeba, že neumí napočítat do deseti a dny v týdnu, a to si myslím že umí, takže je to tak orientačně:-D. Neteř myslím měla, že je časově dezorientovaná, ti preskolaci to měli zase jiné, tak k tomu říkala učitelka, že si plete dny a tak. Když dcera dělala ten ,,test,, on se obvykle dělá rozdělanej do víc dnů, protože to trvá, a je to asi pro pozornost některých dětí docela náročné, tak mi přišlo že to ta učitelka bere fakt vážně, když ji něco nešlo (myslím právě ty dny to byly, včera, zítra) tak ona si to hned zapsala s tím, že to budou procvičovat a tak a pořád si psala k tomu poznámky. Některé ty úkoly byly fakt těžké. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 23. února 2023 14:59

Pinot Noir jestli chodí ve školce na předškolní výchovu, což je myslím povinné, tak by to tam s ním měli všechno procvičovat. Já jsem měla v úterý schůzku s učitelkou a taky mi ukazovala nějaký papír, o kterém píše Karja. Vždycky nějaká dovednost a k tomu jak to zvládá. A taky mi dali slovní hodnocení, kde se třeba psalo, že geometrické tvary umí, ale plete si rod podstatných jmen. Že jí jdou množiny, ale nejde jí vlnovka. Atd.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2023 15:10

Karja Mohučanka aha. No oni jim portfolio vedou, ale nijak nás neinformují, resp. řeknou akorát, když něco nezvládá a měl by. Nějaké ty grafomotorické listy jsou vždycky v šatně k nahlédnutí... Už teď je mi jasné, že synovi to všechno jde, ale snadno se nechá rozptýlit

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:28

Evaeva Jako neteř má třeba v šatně taky k nahlédnutí nějaké věci, ale tohle je mnohem podrobnější. Oni na to mají nějaký nový program, přišlo mi to strašně vymakané a hlavně obdivuji učitelky, že to s těmi dětmi dělají, protože je to spousta práce navíc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2023 15:35

Karja no je to dobrý! Syn chodí třeba i na flétnu, ale já vůbec nevím, jak mu to jde, jak je to v průběhu školky, tak prostě nemám žádnou zpětnou vazbu.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:41

Pinot Noir jestli ty přijímačky nějak neupravovali, tak to bude úplně v pohodě. Syn je fakt levej na matiku, číst teda umí od pěti, ale naprosto nejdůležitější byla slovní interakce. Aby se nebál povídat si s dospělým, uměl říct svůj názor, slovní zásoba a výslovnost (aby se společně s angličtinou nezhoršilo vyslovování v češtině). A hráli si ve skupince. My jsme ho nijak nepřipravovali, všechno uměl ze školky, jen je prostě ukecanej a nebojí se ozvat.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 23. února 2023 16:10

MPLee Mne prijde, ze vetsina tech vyjmenovanych darku je docela spotrebni, takze nevadi, kdyz se o budou opakovat, treba ty omalovanky, nafukovaci mic, nebo lahev. 

Offline dzizisketa
9026 příspěvků moje polička 23. února 2023 16:28

Bagrista