Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2023 07:17

Myrtila no takže o rok a jsou skoro stejně velcí

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 24. února 2023 07:33

Myrtila já jsem omylem objednala zimní softshellky místo normalnich a asi je budu muset vrátit, bojim se, aby ji na podzim byly, včera jsem dělala novou čáru na futro, od listopadu vyrostla o 4 cm, má teď asi tak těch 93-94, je asi docela vysoká 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 24. února 2023 08:14

Evaeva No, je pravda, ze nase dite je na vsech krouzcich nejvetsi, i kdyz tam jsou starsi deti

Potrefenáhusa No, to obleceni se vazne spatne odhaduje, to bych asi taky vratila, zvlast kdyz je to drazsi kousek. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 24. února 2023 08:46

žluťásek no rozpočet na odměny neni nic moc. Ale až vyberu co to má být, tak budu obepisovat firmy jestli někde nedosáhneme na lepší cenu. A číhat na akce. 

A všem ostatním děkuju za tipy, jsou super! Nedávat nic je samozřejmě varianta. Jenže od pradávna děti po závodech dostávají tašku s odměnama. Jsou na to zvyklé jak děti tak rodiče a spousta dětí se už v pondělí ptá, co dostanou. Odklonila jsem to aspoň od nákupů v Sapě k nějakým snad funkčnějším věcem, ale už mi dochází nápady. Problém je taky ten věkový rozptyl. 

Tabea neukázal se mi obrázek, mohla bych poprosit co přesně máš na mysli? Malé látkove organizéry? 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 24. února 2023 08:48

Myrtila Potrefenáhusa já zase začnu propadat zoufalství. Naše 2 letá má 83cm a to jsme teď nadšení, že jsme vyřazovali po 15 měsících oblečení, ze kterého vyrostla.  Mimino má ve 4 měsících 65  

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 24. února 2023 09:13

MPLee zas toho umí tak desetinu,co vaše 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2023 09:15

MPLee ten věkový rozdíl je hodně velký, není možnost nakoupit různé věci a nechat děti vybrat? Nedávat nic mi přijde sice fajn pro rodiče, ale ne k dětem.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. února 2023 09:17
Reakce na Ginger:

MPLee nakrcnik, celenka, idealne s motivem tabora.

​Z těch děckejch akcí máme doma asi tři multifunkční nákrčníky a využíváme je v zimě celá rodina.  

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 24. února 2023 09:18

MPLee starší měl v 18 měsících 81 cm, ve třech letech 93. Takže ve dvou mohl mít podobně jako vaše holčička. Byla jsem z toho lehce na nervy tehdy, ale teď v šesti letech to dohání. Patří sice k těm menším ve třídě, ale nijak nevybočuje z normálu. Takže klid.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2023 09:23

Pinot Noir ty rozdíly mezi dětmi jsou obrovské. Syn má ve třídě i děti, o kterých jsem si myslela, že jim jsou tak tři a něco (myslela jsem, že jsou z jiné třídy), o rok starší děti, co jsou o hlavu menší než on, ale taky kluka, kterému bych už loni z fleku tipla 7.

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 24. února 2023 09:39

Evaeva jo, Ríšův nejlepší kamarád je o měsíc starší a vypadá tak na druhou třídu, váží ke 30 kilům.

A teda má taky opožděný vývoj řeči, jeho máma říkala, co si už vyslechl/vyslechla ona za blbé kecy, že "takovej velkej, a tak šišlá" a "kdybyste mu víc četla"... . Strašný. Viktorův drobný vzrůst mě zatím od tohoto zachraňuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2023 09:43

Pinot Noir jo no, v tomhle je určitě lepší mít spíš menší dítě. Ale jako co si cizí lidi dovolí k matkám mě nepřestává udivovat.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 24. února 2023 11:03

Evaeva vybírat si spíš nemůžou, protože pak by na poslední turnus zbylo jen to, co nikdo nechtěl. Ale vidím to na 1 společnou věc pro všechny - třeba ta lahev, nákrčník... a pak podle věku/ pohlaví třeba 3 druhy odměn. Ale ze zdejších tipů určitě vybereme. 

Pinot Noir díky, to mě docela uklidňuje. Jako ona fakt nezaostává, včera mi přišla říct "všude bordel máš tady mami" po tom, co musela při svačině pochodovat a nadrobila kde se dalo  nějak vysoká nebude, ale to nejsme ani my s mužem. 

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 24. února 2023 11:19

Tak ja hlasim dva a trictvrte a 90cm na 11,5 kila. Ovsem s dlouhyma nohama, takze kalhoty 98 jsou ji pomalu kratke.

Tenhle tyden se mnou byla jako doprovod u lekare a v ordinaci ucinila velky objev, ze mam chlupy v nose. Tak to musela vsem okolo rict a kdyz ji doktorka rekla, ze i ona ma chlupy v nose, ze je maji vsichni, zacala tam kricet "neeee, Kája je malá, Kája chlupy nemá". Tak asi ani nezaostava

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 24. února 2023 13:05

MPLee Tonda mel ve 2 letech 85cm, tak to mi neprijde tak divny ne? 

Offline dzizisketa
9026 příspěvků moje polička 24. února 2023 13:15

Vylovila jsem průkazku, protože z hlavy si to už nepamatuju. Rosťa měl v 18 měsících 85 cm a 13 kilo; ve třech letech přesně metr a skoro 17 kilo. Před dvěma týdny jsem mu navážila 19, 5

Aby tu byl taky nějaký zástupce těch větších kousků.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 24. února 2023 13:28

Tak jsem teda zvážila mimino, 11 měsíců, 6,7 kila oblečení nosí vel. 74. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 24. února 2023 13:31

Mohučanka to má jako měla naše! 

711990 já vlastně nevím. Malme kolem sebe samé starší a větší děti a všichni mi pořád říkají, jsk je maličká... Tak to jsem klidnější! Od kdy Tonda dosáhne na pedály na kole?  Den co den tu teď poslouchám, že chce pedály jako má tatínek

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 24. února 2023 13:52

MPLee hele vloni k vanocum, tj. v ve 2 a neco dostal Rascal punk, to odrazedlo, to ma vpredu 14" a vzadu 12" kolo a mel ho na uplne nejnizsi nastaveni sedla a tak tak dosahl na zem, ale jezdil. To mel treba tech 85 cm. Rascal kolo se slapkama 14" ma od letosnich Vanoc, taky sedlo uplne nejniz, aby dosahl bezpecne na zem. Takze to mel treba 95cm. Ale kdyz ty kola porovnam, sou stejne velky, tak teoreticky by mohla dosahnout uz brzo!:D ale delaj se i 12" kola, podle me byste neco sehnali. Ale teda muzu rict, ze jakmile se rozjel po venku se slapkama, je to husty. Stiham ho jen na kole, jinak se musim spolehat na to, ze zastavi na domluvenym miste...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2023 14:03

MPLee dělají se i kola 12, takže to by dosáhla, akorát nevím, jestli i v ta lehká. Kluci měli v roce a půl +-83cm a 12kg, tak to malá zas takový drobek není.

711990 ty rascal jsou nějaká větší, ne? T. jezdí na 16, na zem dosáhne v pohodě. Já mu teda nestačila ani na odrážedle, takže to čekání na smluveném místě mi ani nepřijde, ale brzdění už jsme řešily