Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9526 příspěvků moje polička 22. února 2023 21:33

Přimlouvam se za matky, které bojují proti noseni legín místo kalhot. Víte, jak bylo těžký dceru přesvědčit, že to nejsou kalhoty k běžnému nošení, když mi argumentovalo nejen spolužáky, ale i ženami na ulici? Jaka to byla dřina? Přiznávám se, neměla jsem ty ostatni mámy moc ráda

Ale je fakt, že je to asi můj osobní problém. U dcery v ročníku je někteří ještě pořád nosí a asi to přijde divný jen mne. Obzvlášť u kluka. V osmé třídě.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 22. února 2023 21:36

notna Mně to u těch kluků taky přijde zvláštní, i u těch malých, mám to furt jako spodní prádlo, ale je to asi zvykem, vždyt od těch holčičích se to nijak neliší.

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 22. února 2023 21:59

notna mám to jako ty. Dcera by v pěti letech v leginach bez sukně nebo šatů přes ně ven nešla. Vždyť je to jak punčocháče bez sukně. Kluka v leginach si představit neumím, nikdy jsem snad žádného neviděla. Ani děti ve školce v teplákách nevídám. Syn teď parkrat zmínil, že někdo chodí do školy v teplákách a z lenosti chtěl jít do města v teplákách, co si v nich hrál doma, ale ani muž ani já bychom s ním tak nešli. Tepláky jsou pro nás oblečení na sport nebo na válení doma. Muž by si tepláky neoblekl ani doma.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 22. února 2023 22:01
Reakce na Myrtila:

GChK A hodili ti pri tom pres hlavu plenu?

​Samozřejmě . Mimino se u toho stihlo ještě kolosálně.. jak bych to... vyloučit. No zážitek na všech frontách

Offline notna
9526 příspěvků moje polička 22. února 2023 22:05

Tabea Tepláky jsou teď in. Dceru už naštěstí taky přešly. Snad jsem to teď nezakrikla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2023 22:07

Tabea a co nosí do školky? Tady by syna snad v kalhotách ani nepustili do třídy. On teda teď přes zimu nosí ty legíny, aby měl jednodušší oblékání na vycházku, na něm teda celkem visí. Ven v teplákách taky nechodí, ani na hřiště a do školy mu nedovolím ani jedno z toho (to asi nebude žádný boj), nemám to ráda ani na těch holkách.

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 22. února 2023 22:20

Evaeva syn nosil látkové kalhoty nebo chino z h&m. Dcera většinou šaty nebo sukni & punčocháče, má letos i troje elastický manšestráky. 

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 22. února 2023 22:23

notna dcera donedávna tepláky odmítala byť jen vyzkoušet, tak doufám, že mě teď karma nepotrestá a nestane se z ní teplakomilka.

Saty nosila i na houby do lesa. 

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 22. února 2023 22:35

Tak mě se to nošení legíny u dcery taky nelíbí, ale co nadělám? Tak se aspoň snažím kupovat kvalitní, silnější a ne moc obtažené. Ale zas když vidím, že je schopná si sednout na zem kdykoliv a kdekoliv nebo zakopolut a mít díru na koleni 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 23. února 2023 01:45

Raz som dala Lukaskovi do škôlky nohavice. Tak nie, majú mať tepláky. 

Online Garfie
28616 příspěvků moje polička 23. února 2023 02:55
Reakce na dupali:

letfenixa u nás ve škole jsou tepláky vysloveně zakázané, tuším že to i odsouhlasila školská rada, tak jako zákaz používání mobilů o přestávkách. 

​V hodině používat můžou?  To by se hodilo!

Jinak je teda smutné, že zákaz tepláků musí odsouhlasit školská rada, ale co se divím, moje ségra učí na učňáku a tepláky jsou tam prý naprosto běžné, jednou kluk přišel v teplákách i do divadla a argumentoval tím, že jsou značkové! 

V naší škole se nosí uniformy a vlastně je to fajn, mimo jiné dceru naučila nosit sukni (může i kalhoty, ale zjistila, že sukně jí vyhovuje víc) a syn považuje košili a kravatu za normální oblečení. 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 23. února 2023 05:02

GChK Zrejme to byl velky zazitek i pro mimino

Offline dzizisketa
9026 příspěvků moje polička 23. února 2023 08:07

Miminko pije vodu. Z psí misky. Namáčí si ručičku a pak ji olizuje. Když jí nabídnu vodu v lahvičce, to nechce

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 23. února 2023 08:24

continuity děkuju za nápad! To mi vůbec nedošlo. Večer jsem slavnostně vytáhla fusekle s Bingem. Zeptala jsem se, jestli by Bing nemohl pohlídat v noci kočičky, že vždycky v noci zmizí a pak je ráno smutná. Nadšeně souhlasila. Sice 2x v noci vstala - jednou že jí ponožka spadla a po druhé aby nám oznámila, že Bing hlídá kočičky. Ale necucal celou noc!  

Zina jo, ona dostává odměny i za ty dílčí úspěchy, ale jsou to menší věci. Samolepky, nove tetovačky, včera si chtěla koupit rohlík... 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 23. února 2023 08:35
Reakce na dzizisketa:

Miminko pije vodu. Z psí misky. Namáčí si ručičku a pak ji olizuje. Když jí nabídnu vodu v lahvičce, to nechce

​Imunitu jako když najde!

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 23. února 2023 08:45

Tabea Evaeva mam trochu maslo na hlave. Leginy teda syn nenosi, ale teplaky nebo softshellove kalhoty do mesta casto ano. On je jeste ve veku, kdy se ruzne vali po zemi a provadi vselijake prostocviky. Navic ma problem obleknout si cokoli noveho, takze dokola nosi to same. Taky bych ho rada videla treba v nejake parce a barevne sladenych kalhotach, ale to tak za par let, az ho opusti tyhle moresy (s vekem se to trochu zlepsuje uz ted). Do skoly ale drzime zasadu, ze teplaky ne. Daji se koupit i dziny nebo mansestraky na gumu v pase. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 23. února 2023 08:50

notna Tabea já to mám s těmi legínami stejně...do školky to kousnu, oni jsou tam dost aktivní a ostatně v metru v nich (bez něčeho navrch) nejezdí, ale školní oblečení to podle mě není. Jo, na tělocvik, to jo. A tepláky jsou dobrý na zahradu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2023 08:55

Gatita jojo, já ty kalhoty na gumu v pase kupuju, akorát tam vždycky musím přidat další gumu Kluci softshellky nosí hodně, ale když jedeme vyloženě do města, tak ne. Ale oni si navléknout, co jim dám, maximálně chtějí jiné tričko třeba. Na (ne) pohodlí kalhot si nikdy nestěžovali, tak snad jim to vydrží. I parku nosí, protože tu udržuju čistou, bundu do školky úplně ne

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. února 2023 09:02

Gatita Syn ma 2,5 a nosi jen teplaky anebo v zime vrstvu pres. Normalni kalhoty jako manzestraky jsem sice koupila, ale jsou mu velke zatim a proste ty Lindex teplacky jsou uplne bezkonkurencni zatim. 

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 23. února 2023 09:18

Kluci nosí v zimě do školky legíny, protože se přes ně lehce oblečou další kalhoty. A taky tepláky, protože spolu s legínami se do nich dá navléct guma. "Sváteční" kalhoty mají, ale když jdeme jen tak ven, ačkoliv jsme ve městě, dám jim klidně tepláky nebo softshellky. Do školy už je nosit nebudou.

A jako pardon, řešit u školkových dětí tepláky nebo legíny, je pro mě ona pověstná přepíčenost.