Karja syn taky okolo třetího roku koktal. A jak to přišlo, tak to odešlo...
Vše o těhotenství a dětech
Karja teda babička je ![]()
Pinot Noir už je to lepšie?
letfenixa pořád stejné.
Mám ohromnou radost. Miminko zvládá první výlet do hor skvěle a já i přes dietu jsem schopná se najíst na horské chatě. Je to poslední prodloužený víkend, co jsme mohli s manželem aktivně strávit a jsem ráda, že Adalberta nám cestování toleruje.
Včera si Ríša pomaloval obličej barvami na obličej, odpoledne jsme to umyli a dnes ráno se probudil s červeným, úplně oteklým obličejem. Prý to nebolí ani nesvědí, ale vůbec si není podobnej.
súcitím, toto sa raz stalo dcére....mala detské šminky, pomaľovali sa aj s babami (plus mi aj vyrabovali môj mejkap, ale to už robila aj predtým a nič), opuchla ale jediná. Normálne sme s tým išli k doktorke a dostala nejaké lieky navrch. (Ale to nehovorím, že musíte, ja som s ňou ako prudkou alergičkou radšej mazala).
Karja jak nejsem pro vyvolavani konfliktu, babicku bych si teda podala. Co to je, proboha, posmivat se male holcicce?
slniecko zrovna včera jsem se na ty příšerčiny šminky tak smutně koukala, že jim kupuji kvalitní kosmetiku a ekobio prací prášky za nehorázný peníze a pak si na tu nejcitlivější kůži na obličeji a kolem rozpatlá dětské stíny za 20kč od vietnamců.
Většinu času jí to někam schovám, ale i tak si říkám, že to někoho napadne jako dobrý dárek pro 4 leté dítě.![]()
Karja A kdy jde malamala do školky? To mi nějak uteklo.
Kokoska Jo, já jsem ji už řekla, že takhle ne, že je to fakt hnusné a hlavně ze si toho pak všimne ta starší a to bude konec, však oni na sebe dokáží x minut ječet, seš zlobivá,nejsem zlobivá atp, jak by dopadlo tohle ... Hlavně ona všechny ty tři věci zvládla třeba v 10 minutách, to není že by se to nascitalo za celý den. Teď jsem navíc mluvila s kamarádkou logopedkou a nejen, že je jakékoliv upozorňování na to je nejen fakt ošklivé ale vyloženě nevhodné a proti tomu odnauceni, ona si ta mala toho nesmí všimnou, že je něco špatně.
Sairon Jde teď na konci března, uvidíme co docházka. Ona totiž je dost náhlá na taková lehká nastydnuti, jakože je poměrně často taková zahleněná a tak no...takže týden rýmy, 5 dní dobrý, týden rýmy atd... Jako nikterak se neomezujeme tím, je to fakt jen to zahlenění a třeba dva dny kašle, ale na školku by to nebylo. Tak uvidíme.
Celý den poslouchám mladšího, že nechce na červenou a pak bez zastávky sjede černou během několika minut. (Zabočili jsme na ni omylem.)
brrr no ale na červenou nejel![]()
Evaeva Ne, té jsme se vyhli
. Ale původně jsme po ní měli sjet k autu, s tím byl smířen.
A do přiznání, kluci už sjedou kopec bez zastavení, ale já ne, resp. jo, ale bolí to.
brrr dcerka taky nezastavuje
dali jsme jí do kapsičky lísteček se jménem, adresou a telefony na nás, protože kdybych někde za ní upadla, tak ona v klidu sjede klidně kilometr až k dolní stanici lanovky ![]()
A když jsem jela před ní a dělala jí obloučky a pak někde zastavila, tak mě často elegantně objela a frčela dolů kopcem. Mísila se ve mě hrdost, strach, vztek, pobavení...![]()
Mohučanka já jsem se jednou zrakvila na sjezdovce a dítě si bez váhání jelo dal.
Když to bylo na horskou, naštěstí jsem byla zrovna sama.
slniecko zrovna včera jsem se na ty příšerčiny šminky tak smutně koukala, že jim kupuji kvalitní kosmetiku a ekobio prací prášky za nehorázný peníze a pak si na tu nejcitlivější kůži na obličeji a kolem rozpatlá dětské stíny za 20kč od vietnamců.
Většinu času jí to někam schovám, ale i tak si říkám, že to někoho napadne jako dobrý dárek pro 4 leté dítě.
Tak ja to aj pochopím (teda nie od tých vietnamcov, no), ale toto boli v normálnom hračkárstve, nejaká disney licencia. By ma úprimne zaujímalo, či to musí prejsť aspoň nejakými štandardami ako kozmetika
.
Mohučanka my jsme dětem napsali telefonní čísla na helmu. I jednou nám cizí pán volal, když viděl na kraji sjezdovky neveselého chlapečka, který dostal instrukci sjet dolů k lanovce, ale nějak se zastavil uprostřed sjezdovky a meditoval, jestli rozumněl dobře.
Sairon Jo, u nás by ty dětské šminky rozhodně neprošly přes samba, takže moje děti mají ten růžový jelení lůj, takový ten malinkatý, co vypadá už desetiletí uplně stejně...a samozřejmě pak někde na návštěvách ty šminky hrozně obdivují. Ale u nich to je fakt lepší to nemít, jeden čas měly nějaké laky na nehty a prostě jak si nenechají nic říct, tak si to neustále plácaly samy, takže to vypadalo jak to vypadalo, upatlané, generovalo to furt nějaké konflikty, když jsem se je snažila usměrnit. No myslím, že nám to v pubertě vrátí nějakým mooc hezkým líčením.
Karja moje ségra měla takové princeznovské období a ty dětské šminky naprosto milovala. Modré oči, růžové rty i tváře, chtěla tak chodit (a chodila) i ven
Před pětadvaceti lety nikoho nenapadlo koupit jí nějaké levné líčení v drogerii, dneska už bych to řešila spíš tak.
Karja já z toho nejsemvubec nadšena , jednak nechápu proč podporovat malou holčičku v tom se malovat, aby se cítila krásná (já se nemaluji vůbec a nikdy jsem se nemalovala) a taky ten zdravotní aspekt. Ale nechtěla jsembyt an oslavě za můru a priserka si toho naštěstí hned první den půlku vysypala a v tomto trendu úspěšně pokračuje
jeleni luj má asi 30x, to je pro mě ještě celkem OK a laky na nehty jsem si koupila sama ve snaze ji odnaucit cucat si palec.
Sairon Chápu naší příbuzní to teda vědí, že šminky ne a kamarádky by se asi zeptaly. Rozumím ti zcela. No já se maluji denně a dost (jakože prostě nejsem zmalovana, ale mám to jako rutinu, i nez jdu třeba ven, tak se trochu ,,prepudruju,,), takže to není pak divu, že to taky chtějí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY