Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 03. března 2023 06:55

Pinot Noir keď si písala o svokrovcoch,  moja mama je obdobna,  ja si niečo nastudujem k Lukaskovym správaniu a ona to zmetie so slovami, ze su to vymyslance a nam take nebolo treba a basta

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 03. března 2023 07:20

letfenixa tak to tchýně právě vůbec, ona je respektující člověk, všechna Viktorova specifika chápe. Samozřejmě jsme si museli něco vysvětlit a taky občas zapomene, že nám je spousta věcí "jedno" - že když kluci nechtějí nosit bačkory, nenosí je, když chce Ríša k snídani studenou vodu, nenutím mu teplý čaj atd. Jenom ty plenky, nevím, z jakého důvodu, dost řeší. Myslím, že je to v (některých) starších lidech doslova zakódované, protože jak psala i Kokoska , dřív musely být děti bez plenek už ve dvou letech, a řekla bych, že tenhle závod nepoznamenal jen některé děti, ale právě i rodiče. No a u tchána je to jasné, peníze, on má pořád starost o výdaje, ačkoliv se ho vůbec netýkají.

Offline Zuzuli
3852 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:15

Do statistiky pridavam, ze mala ma v dubnu tri roky, ale odplenkovana neni. Kdyz beha doma s holym zadkem, chodi na nocnik, ale pak staci kalhotky a cura skrz. To se teda ozve "jejej" a prijde mi ukazat, kde je louzicka (povazuju za uspech, ze se nestydi to ukazat, proste se stalo). Takze pleny porad nosi. A prijde mi, ze s bobkem dost casto ceka, az tu plenu bude mit. Akorat dvakrat jsem ji nasla sedet na nocniku, s kalhotami a plenou u kolen, kdy hlasila, ze to zvladla sama, svlekla se a vycurala ttakze na dobre ceste snad jsme. Pres den mam v planu ji vzit pleny nekdy v kvetnu, jak zacne byt hezky, na noc ji je asi srabacky jeste necham

Nedavno jsem potkala na chodbe nasi sousedku, 70+, ktera se ptala, jestli je mala uz bez plen, ze jeji temer stejne stara pravnucka jeste ne. Tak jsem rikala, ze jeste neni, a ona se podivovala, ze ted ty deti mivaji plenky takhle dele. A ze ji tehdy u jejiho syna kamaradka poradila, at mu proste plenu vezme a za kazdou nehodu ho sereze, ze se to nauci.

Jo a taky jsem nasla v rodinnem albu fotky toho, jak my s bratrem byli ti genialni deti, co chodili na nocnik od ctyr mesicu! Vypadalo to presne tak, jak jsem cekala. Bezvladne mimino, co se sotva naucilo drzet hlavu, se pridrzuje v sedu na nocniku a vypada, ze kazdou chvili prepadne na stranu. Tak jsem mamu poucila, ze ted se tomu rika bezplenkovka a je to spis o vycviceni rodice, aby pravidelne prikladal kyblicek, nez ditete a jeho sveracu

Offline Suya
příspěvků moje polička 03. března 2023 08:16

MPLee Já pro dvouletého kupovala tyhle:

sluchatka

Velikostně jsou akorát, dají se roztáhnout, takže asi vydrží, jen teda ta redukce decibelů je tak silná, že Albi tužku je potřeba dost zesílit, což je super, když pak _někdo_ náhle vytrhne kabel

Btw, já bych se vám sem teda s dovolením taky vetřela do diskuse A rozšířila řady dvouleťáků a Pražaček

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:24

Suya zdravime, vitame a rovnou se muzes pridat na sraz:D

Offline Suya
příspěvků moje polička 03. března 2023 08:28

711990 Děkuju! Rádi se přidáme, jestli stihneme oklepat aktuální rýmičku...

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:30

Doufam, ze to nebude posledni sraz, jet autem do Prahy si jeste netroufam, ale mam v planu si to natrenovat, jeste dvojcata trochu vycvicim a taky bychom nekdy dorazili!

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:32

Ten návrat z dlouhé bezdetne dovolené fakt bolí

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:34
Reakce na Zuzuli:

A ze ji tehdy u jejiho syna kamaradka poradila, at mu proste plenu vezme a za kazdou nehodu ho sereze, ze se to nauci.

​Presne tohle mi radila babicka, synova prababicka, uz kdyz mu bylo 8 mesicu (a jeste ani nesedel). A ze ona mela vsechny 3 deti v roce bez plen. Ale pak to z ni pomalu zacalo lezt - jak meli porad pocurane puncochace, nacurano v botach, v noci obraceli pocurane periny... takze ano, byli bez plen. Ale ovladnout sverace stejne nedokazali. Ovsem pokazde, kdyz se vidime, to mam na taliri, ted uz i obcas s poznamkou, ze kdyz ho nebudu trenovat, nenauci se to nikdy. 

Jinak synovi je 2 a ctvrt, asi to nejak zkusime v lete, zatim teda nevypada, ze by to bez plen zvladnul. 

Online dzizisketa
9026 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:45
Reakce na Myrtila:

​Presne tohle mi radila babicka, synova prababicka, uz kdyz mu bylo 8 mesicu (a jeste ani nesedel). A ze ona mela vsechny 3 deti v roce bez plen. Ale pak to z ni pomalu zacalo lezt - jak meli porad pocurane puncochace, nacurano v botach, v noci obraceli pocurane periny... takze ano, byli bez plen. Ale ovladnout sverace stejne nedokazali. Ovsem pokazde, kdyz se vidime, to mam na taliri, ted uz i obcas s poznamkou, ze kdyz ho nebudu trenovat, nenauci se to nikdy. 

Jinak synovi je 2 a ctvrt, asi to nejak zkusime v lete, zatim teda nevypada, ze by to bez plen zvladnul. 

​Přesně! Radši budu o rok déle měnit pleny, než pořád prát pomočené oblečení, peřiny a čistit boty. Asi jsem dle měřítek našich matek a babiček tzv. líná matka, ale proč bych si zbytečně přidělávala práci?

Rosťa se plen zbavil loni na jaře, teoreticky by mohl i dřív, ale mně se nechtěly řešit počáteční nehody (kterých samozřejmě pár bylo) v zimě ve třetím trimestru

Na noc přestal pleny nosit někdy kolem Vánoc, už dva měsíce předtím měl ráno plenu suchou, vstal, sám si ji sundal a šel na nočník. K ničemu jsme ho nenutili, nic jsme ho neučili, jen jsme počkali.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:47

Určitě počkejte, až bude teplo, dřív to vůbec nemá cenu absolvovat :). Syn se odplenkoval v lete, po byte chodil jen v tričku a občas jsem mu podstrcila nočník. Podotýkám teda, že na něm neseděl, cural ve stoje. Další skoro rok teda trvalo, než si byl ochotnej sednout na nočník a udělat do něj velkou potřebu, mel nejakej blok a vyžadoval plinu. A taky ho to přešlo. 

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:48

Mně se chce úplně brečet, bít mimino, že se vyčůralo.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:49

Pinot Noir mne to poradila i jedna pani na hristi...ze uz byli bezradny a tak ze ho poradne ztriskali a uz to pak neudelal

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:51

Já jsem tak rada, ze malej se odplenkoval tak nějak sám a bez práce ještě před 2 narozeninama. Vůbec nevím, jak bych to řešila, na ty louzicky taky nemam morál.

Potrefenáhusa Uplne cítím tu tvoji úlevu. Malá si dva dny zpátky střihla dopoledne 2h spánek (jinak spi tak po 20 minutách, i v kocare). Připadala sem si jako v lázních a ziju z toho do dneska

Offline Zuzuli
3852 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:54

Pinot Noir krom toho, ze je to silene, bych s tim stejne niceho nedosahla. U nas funguje jen pozitivni motivace, jinak se dite blokne. Serezat ji, ze pocurala gauc, tak ma pleny do maturity. 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:57

dzizisketa To presne babicce rikam, ze na tyhle experimenty jsem moc lina a stara ale stve me s tim, strasne. 

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 03. března 2023 08:59
Offline Zuzuli
3852 příspěvků moje polička 03. března 2023 09:01

Myrtila kamaradka ma stejne stareho syna, jako je moje mala, a ten ma pleny taky. A rozhodne nechce zkouset byt bez ni. A ona rika, ze nejak nevi, jak mu ma vysvetlovat, ze je zadouci nemit pleny. Protoze pokud mu nevadi curat do nich a byt v tom, tak chape, ze to je mnohem pohodlnejsi, nez prerusit hru, hledat, kde je nocnik/zachod... Takze ta to taky nechava vyhnit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2023 09:15

tenzie jojo, jen moje děti zvolili říjen a únor jako vhodný měsíczima má ale teda tu výhodu, že jsme víc doma. Na ven nosily pleny ještě nějakou dobu, ale vlastně to nebylo třeba. Dokonce jsem zjistila, že mladší vydrží nečůrat fakt dlouho. Ani loužičky nebo nahé zadky se nekonaly, akorát na noc budou mít plenu ještě ve škole

Offline Kokoska
35151 příspěvků moje polička 03. března 2023 09:26

Pinot Noir mas asi pravdu, ze moje a starsi generace byla nucena ty deti odplenkovat driv a tak to vidi dneska jinak. Mne se taky zdalo, ze trilety dite by uz mohlo aspon ohlasit, co se stalo, ale moc jsem se snazila to nedavat najevo. Ale obcas jsem se taky asi zeptala, no. Mozna je to u tech dnesnich deti dany i tema jednorazovyma plinama "zadecek v suchu". Ten ranec mokrych tezkych latkovych plen musel vadit daleko  nez pruzne plenkove kalhotky.