Tak my máme nočníkovou konstelaci, doma s holou zadnicí chodí spolehlivé sám na nočník, jakmile je oblečený, tak potřebu pustí do kalhot a nijak mu následný pobyt v mokrém, studeném oblečení nevadí. Nějak nevim co s tím, tak to zatím neřeším.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa Tak sestřenky chlapeček začal chodit na nočník přesně týden potom, co kvůli plenám nenastoupil do školky. Ale být tebou bych se nestresovala, až bude teplo, tak to učení půjde dobře.
Já sama mám teda pocit líné matky, protože si ostatní účastnice na cvičení povídali, jak už jsou jejich děti bez plen a že to chce jenom týden snahy a dítě to zvládne. Akorát já když si představím, jak mi tu malej dělá týden loužičky, tak na mě jdou mdloby.
DruI já jsem si k tomu představila ještě to svlikani venku, nejlíp s miminem v satku, s taky si rekla, ze na jaře to půjde lip
Potrefenáhusa No presne, mne pliny zatim vyhovujou, pri predstave, ze mi na hristi nebo na vylete hlasi, ze se jim chce curat a ja je svlikam z tech x vrstev, tak me omejva ledovej pot.
Vari u toho kluka si to představuju malinko snáz
To odplenkování chce hlavně klid, říkám já, jejíž dítě se naučilo kakat ve 4 a 3/4. Úplně nejhorší bylo zvládnout tlak příbuzných a jejich chytré rady typu prosím tě, co může vědět taková dětská psycholožka, musíš na to jít řemenem ![]()
Nejdůležitější byla trpělivost. Nebetyčná, nekonečná trpělivost. A psycholožka poradila pozitivní motivaci, tj. podplácení, takže jsme měli v koupelně vystavenou krabici dupla (pak lega), a když se to povedlo, byla odměna. Teď už to dcera zvládne i ve školce
zajímavé bylo, že na malou naprosto odmítala nočník, to používala záchod s dětským prkénkem, tak nějak od 3 let, ale na velkou naprosto odmítala záchod (napřed i nočník teda, vlastně i plínku, noční můra to byla).
Potrefenáhusa souhlas, kluci sou v curani rozhodne zvyhodneny!
Potrefenáhusa Vari moji se oba plen zbavili v zimě, takže na ven jsem ještě dlouho dávala plenu, kdyby jsme to nestihli. Ve výsledku teda byli bez plen 2x2 hodiny denně, ale úplně to stačilo. Podle mě to není o žádném týdnu loužiček, dítě prostě musí být připravené a pak je to otázka fakt pár nehod.
Mohučanka rady a blbé kecy jsou nejhorší. Tcháni nenechají Viktorovy plenky bez povšimnutí při žádné návštěvě a vzhledem k tomu, že jsou u nás pětkrát týdně, už mi to dost leze na nervy. Nedávno jsem už trochu vylítla, že po neurologiích, psycholozích a ergoterapiích nechodíme proto, že mě to baví, ale protože to má nějaký důvod a že dítě, které se mi tu nedávno složilo odporem z pohledu do krabice s čajem, nebudu nutit, aby si kadilo do kalhot, protože vůbec nemám představu, co to s ním vlastně dělá a jaké z toho může mít pocity. Trochu se uklidnili, ale stejně vždycky vidím ty pohledy. Dělají, jakoby ty plenky snad platili oni.
Ergoterapeutka říkala nenutit v žádném případě, protože opravdu nevíme, jak to vnímá. A že některé vjemy jsou pro tyhle citlivé děti srovnatelné s bolestí, resp. dotek něčeho, co my hodnotíme jako mokré, slizké, hrubé atd. oni můžou cítit opravdu jako bolest. A vlastního odpadu se štítí a bojí spousta dětí i jinak bezproblémových. Mně ty plenky už taky nedělají radost, ale že mu budou opakovat, že velcí kluci chodí na záchod a děti se mu budou smát, to fakt pomůže. ![]()
Já jsem se synem začala zkoušet nočník někdy od září, když mu bylo 2 a čtvrt a vždycky jsem to po pár pokusech vzdala, hlavně teda kvůli sobě, ta plína byla v tu chvíli prostě mnohem jednodušší. Pak jsem se kousla někdy před Vánocema, když měl syn rýmu a věděla jsem, že budem pár dní doma a plínu dle indiánský metody sebrala (i když já jsem to úplně nedodržela a občas jsem mu jí dala na delší cestu tramvají nebo na cvičení, kde jsem nějak nechtěla riskovat, že se počůrá). Pro mě bylo nejtěžší se mentálně připravit na to, že budu furt převlíkat, ptát se a lítat kolem nočníku. Ale po pár dnech si to sedlo a teď po víc než dvou měsících už úplně dobrý, v podstatě už nemusí mít plínku ani na spaní (ale radši jí dávám). I když pravda je, že já ty nepříjemný zážitky v mateřství úspěšně vytěsňuju, takže možná to tak skvělý nebylo, jen můj mozek to potlačil ![]()
Pinot Noir tyhle řeči, to nadělá víc škody než užitku
Jedna věc je komentáře směrem k rodičům, s tím se dospělý nějak popere (i když to zamrzí třeba), ale tyhle kecy směrem k dětem.
Predstavte si ten stres, kdyz dite melo nastoupit ve dvou letech do jesli a vyzadovalo se, aby bylo bez plen! Stihli jsme to 3 tydny pred terminem, byla jsem stastna, ze nebudu muset vsechno rusit a co myslite? Byl tak casto nemocny, ze jsme to stejne asi po trech mesicich museli vzdat.
Hlasim, ze dite ve 4 nechtelo domu
. Mel v ruce lopatu a prerovnaval sterk u hriste. No tak asi bude obcas chodit, je spinavy a spokojeny.
Jos super ![]()
Jos tak to je paráda!
Jos bezva! Ta spina asi zvysuje pocity blaha, takhle chodi ze skolky muj mladsi vnuk. Kalhoty si asi odpoledne oblikl opacne nez dopoledne, protoze spinavy je mel z obou stran stejne. Bunda zepredu jak cune, asi si do ni utiral ruce od blata. A zrovna ma docela cisty boty, nekdy v satne skoro nepozna, ktere jsou jeho. Ale chodi tam rad! ![]()

Kokoska jezis tyhle spinavy kolena vzadu miva i Tonda
to je nejlepsi
Jos To je skvělý! Mně přijde lesní školka super, ale syn by tam stopro trpěl. Já jako malá asi taky teda.![]()
Kokoska Mně se tuhle dcera radostně rozplácla do bahna už cestou do školky, tak jsem pak meditovala na téma jestli má vůbec cenu to oblečení někdy prát :o)
711990 Tímhle oblíkáním kolenama dozadu děti prodlužují životnost materiálu kalhot. Oni jsou to velcí ekologové! ;o)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY