Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 09. března 2023 21:54

Evaeva dm ani obchodak tu nemáme

nechtelo se mi moc tlačit kocar blátem, ale zejtra pomažou obe i do deste, to už nedám! 

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 09. března 2023 22:02

Potrefenáhusa Soucitím s tebou. Naštěstí to přejde, ted i někdy můžeme zůstat celý den doma a přežít;-)

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 09. března 2023 22:08

Karja 

Já se taky dneska polila kafem, uvařila jsem si s sebou do termohrnku na hřiště, tak si tam tak jednou rukou houpám děcka, druhou piju a vtom poryv větru jak sviňa a normálně mi to taky ohodilo ksicht, protože jsem si zrovna lokla.

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 09. března 2023 22:09

dzizisketa Jj, to jsou ty coffee to go. Máme pít vodu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2023 22:10

Potrefenáhusa já vím. A malá v kočárku vydrží?

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. března 2023 22:12

Karja karma je někdy sviňa, v létě jsem si pochvalovala, jak pěkně zvládáme cestování se dvěma dětmi a spaní v autě, zrovna jsem se chystala vařit, tak jsem si tak jako mávla vesele pánví...bohužel, kolem zrovna běželo starší dítě zuby to naštěstí vydržely, ale ze rtů tam po ní zbyla kaluž krve

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 09. března 2023 22:46

Evaeva většinou spí jak zabitá (hlavně, když je kocar v pohybu), ale ta zima je fakt debilni, protože nejde venku v pohode vyndat, tak oblečená není. No, zajímalo by mě, co si o nás myslej sousedi, protože mimino u ty instalace do kočáru pravidelně strašně řve až se dusí, ještě k tomu často za toho strasnyho řevu nahanim já revem starší dite ze zahrady...ale už tu logistiku začínám mít zmaknutou, kabát si zapinam až na konci ulice, když mimino zmlkne 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2023 23:03

Potrefenáhusa jestli by to případně nešlo zapíchnout to u první louže, abys nemusela pokaždé tlačit bahnem... S tou otázkou, co si myslí sousedi, jsem taky často vyrážela, v tomhle věku pomalu mladší usínal až s pohybem kočárku a druhý řval, dokud jsem neopustili dům. A teď si vem, že tady řvou na celý panelák

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 09. března 2023 23:13

Potrefenáhusa Ježíš, úplně se mi to vrátilo. 

Starší rivala, od kdy jsem ji do kočárku položila a musela jsem z přes jedny dveře a seskákat půl patra po schodech. Nakonec jsem to dělala tak, že jsem se oblékla, obula a dítě tam dávala až jako poslední věc před uzamčením bytu. I tak to trvalo dlouho. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 09. března 2023 23:14

Evaeva u první většinou ještě ne a musím pak trochu popojizdet tím blátem

(ale muzu bejt taky drsná a občas to dělám a vysoupnout na zahradu jenom starší dite samotný, chvíli tam vydrzi)

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 09. března 2023 23:21

Potrefenáhusa continuity Jo vzpomínky jsou krute, já jsem takhle jako nevědomá prvorodička vůbec nechápala, jakože ty ostatní maminky jsou jakože ven vypravene a upravené, že třeba mají ladící oblečení, že je vidět že jsou čertve namalované, učesané. Mě absolutne nenapadlo, že mohou odcházet z domu v pohodě a tak jako relativně kdy chtěj ony! 

Jo a Potrefenáhusa pamatuju si, že když byly velkymaly necelý dva a malymaly pár měsíců, tak jsme se treba nekonecnej čas vypravovaly, obešly jsme jeden blok asi tak 900m dokola, mimino to zalomilo, odstavila jsem ho na zahradě a šly jsme domů. Takhle třeba třikrát za den:-D. To byl krutej denní program! 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 09. března 2023 23:21

continuity jo, já zas ještě vyndavam kocar z garáže a z domu vedou dost zabijacky betonový schody, tak se vzdycky jen modlim, ať se starší v těch neohrabanych zimních hadrech nezrakvi 

Taky se často snazim vypakovat starší, obliknout sebe a připravit ten kocar, dokud mimino chrape, ale je to tezky s jecicim batoletem 

ja už jsem to asi milosrdne u starší zapomněla, ale to mimino umí jít do uolne zoufalych obrátek, až se dusi a zalyka, nejde to moc ji nechat bejt, už jsem nás taky dostkrat oblikala po částech a prokládala  to chováním 

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 09. března 2023 23:24

Potrefenáhusa A teď je třeba už to mimino vypravene, celé rudé doma v těch hadrech navlečené, řve a ta starší se vrací pro pejska, do toho se zabejci že nejde vlastně ven, že má nějakej problém.....

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 09. března 2023 23:26

Karja jo, včera jsme se vraceli od křižovatky, protože zapomněla nějaký blby auto, nejdriv jsem si rikala, ze má smůlu a jedem, ale to nešlo, nešlo .... 

Offline Garfie
28624 příspěvků moje polička 10. března 2023 04:33

Karja  Ale gratuluju!!! 

žluťásek A no tak pán byl starostlivej, naděláš!

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 10. března 2023 06:33

Karja gratulujem k pohovoru!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2023 07:27

Potrefenáhusa my vždycky chodili na spánek, takže jsem půl hodiny psychicky připravovala starší dítě na odchod, že už malý bude potřebovat spát. Pak se nechtěl oblíkat, malý už byl nerudný,... Ale venku to všechno stichlo. No a pak přestal spát v kočárku a naopak jsme tu procházku potřebovali stihnout mezi spánky. Ale i když je to peklo se vypakovat, tak ten den to trochu předělí.

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 10. března 2023 07:45
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa continuity Jo vzpomínky jsou krute, já jsem takhle jako nevědomá prvorodička vůbec nechápala, jakože ty ostatní maminky jsou jakože ven vypravene a upravené, že třeba mají ladící oblečení, že je vidět že jsou čertve namalované, učesané. Mě absolutne nenapadlo, že mohou odcházet z domu v pohodě a tak jako relativně kdy chtěj ony! 

​Joo, přesně. Hlavně to, kdy chtěj ony. Mně se ptala kámoška, když byly prvnímu tak tři měsíce, jestli se sejdeme v kavárně a posedíme s kočárky... Vůbec jsem nechápala, jak to jako myslí. Zaprvé "posedět s kočárkem" bylo naprosté sci-fi a za druhé ten totální stres být někde v určitý čas jsem byla ochotná absolvovat jen kvůli lékařům (a i to občas úplně nevyšlo ).

Když pak o tři roky později, každá už se dvěma dětmi, vymyslela piknik v parku a představovala si, že budeme SEDĚT na dece, a my je jen pozdravili při příchodu, pak ještě dvakrát, když jsme běželi kolem a pak už jsme se neviděli, definitivně jsem pochopila, že jsou různé kategorie dětí a naše a její rozhodně ve stejné kategorii nejsou.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 10. března 2023 08:45

Evaeva já to ladim podle kojení, ona porad dost blije a některý dny je to furt dost děsný, tak abych s ni moc nekvrdlala tesne po tom a zas aby ta pauza nebyla moc dlouhá ....

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 10. března 2023 08:46

Pinot Noir :-D:-D