Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. října 2018 21:45
Reakce na Pinot Noir:

To otužování moc nefunguje, těžko dupáním a hulákáním kolem děcka změníte jeho citlivost a osobnost. My jsme kolem miminka rozhodně po špičkách nechodili. Do ložnice šel spát jen v noci, jinak byl v postýlce v kuchyňoobýváku, kde se vařilo, mluvilo, jelo rádio, televize. Ale fungovalo to tak do dvou měsíců, pak začal potřebovat na spaní ticho a tmu, případně houpající kočárek, ale opět ticho. Takže moje procházky se změnily na útěk a schovávanou před hlučnými dětmi, psy, tetkami, puberťáky, sekačkami, vlakem atd. Protože jakmile se vzbudil, byť jen po pěti minutách spánku, už znovu neusnul, přestože potřeboval spát třeba dvě hodiny. A kdo to odnesl? Kdo měl na prd celý zbytek dne a často i noci (které byly už tak pekelné)? Kdo musel změnit všechny plány? Matka, samozřejmě. Neuvěřitelně lehké spaní má dodnes, navíc potřebuje klid i k usínání, nikdy neusnul na koberci uprostřed hry nebo někde na návštěvě nebo při cestování, jak to vídám u ostatních dětí. Otužování první dva měsíce byli prostě úplně k prdu.

​No uplne do bodky ako u nas. 

Klud na spanok potrebuje,  staci,  ze vonku zahrmota auto,  zazvonia zvony na kostole a uspavam znova. Uz myslim,  ze zaspal a on sa zrazu otoci,  povie TAM!  A je to v prdeli. Raz som tak zle zaganila na sofera dodavky co zatrubil ked som sla so spiacim krpcom okolo,  ze sa mi az pohladom ospravedlnoval   chudak,  ale pri tom utekani s kocikom pred zvukmi uz som bola jeden cas pekne vynervovana,  nedalo sa kam zdrhnut 

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 22. října 2018 21:48

continuity bohajeho...ty si zamrzla někdy v dobách Babičky, ne? 50 plus není žádná vetchá stařenka

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2018 21:48

continuity ja som sa zle vyjadrila, náš malý sám od seba nespí, vždy ho musíme uspať buď hojdaním alebo ja kojením, akurát potom spí len v prípade ak ho máš ďalej na rukách alebo ja pri ňom ostanem ležať v posteli. To že spí sám znamená, že keď vytuhne pri hojdaní na lopte, môžem ho položiť na gauč.

Ale máš pravdu, že teraz je to už oveľa, oveľa lepšie ako to bolo, dokonca začína spať cez deň - pri mne v posteli ak tam ostanem ležať a nehýbem sa (a veru som schopná tam ostať aj 3 hodiny, lebo potom je oveľa lepší počas zvyšku dňa), v kočiari mi zaspal myslím 3x? keď je na to správna konštelácia hviezd a on sa nejak správne vyplače (neviem ako inak to nazvať, príde mi to, že je zrejme vtedy unavený, tak protestuje plačom proti forme uspatia až nakoniec zaspí), raz mi zaspal v šatke a 2x v nosiči.

Minulý týždeň bol nachladený a vrátil sa mu režim, že cez deň nespal vôbec v noci tých jeho 6 hodín a teda 18 hodín denne zabávať dvojmesačné decko bol záhul.

Ono takto napísané to znie, že sme otrokmi vlastného dieťaťa...ale radšej budem hodiny hojdať na lopte ako by sa mal vrátiť ten strašný plač zo začiatku.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 22. října 2018 21:49
Reakce na barbucha:

Ja to prave pricitala tomu, ze jsou zvykly, od narozeni, a to jsem se snazila vyjadrit 

​no my jsme to pochopily, neboj:-) si to klidně mysli dál

Online continuity
43179 příspěvků moje polička 22. října 2018 21:50

DruI takhle male cvicit opravdu ne. ale v osmi mesicich, kdyz jsem uz byla uplne vystavena z nocniho vstavani po hodine to je jina. u me se k tomu pridala jeste nespavost, takze jsem dva mesice spala prumerne 4-5 hodin za den po hodinovych kouskach - no ne nadarmo vezne na Guantanamu mucili odpiranim spanku. pak to odhodlani bylo rozhodne vetsi nez takove letme prani: bylo by fajn, kdyby mela rezim. byla to v tu chvili otazka preziti a kdyz se to vzalo za spravny konec, za tyden jsme vsichni spali celickou noc. otazka jen zni, proc jsme to neudelala uz driv a mohla jsem si ty dva mesice i uzit.

a treba uspavaci ritual, ze vecer spivas pisnicky je hrozne hezky, az do chvile, kdyz dostanes laryngytidu, spivat ti moc nejde, ditko trva na svem a muz je na nocni.  

49366 příspěvků moje polička 22. října 2018 21:54

continuity anebo když tě pak poprosí "maminko prosimtě už nezpívej":DDD (jedinej z rodiny s hudebním sluchem - a já zpívám tak ráda!:P

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:01

continuity Tak otázka vždycky je, jestli by vám to o dva měsíce dřív fungovalo.

A já bych byla ráda skoro za jakýkoli uspávací rituál, na který bych se mohla spolehnout, ale to dítě se asi bojí, že něco zmešká, když usne a rituálům odolává :o)

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:02

Mrakoplas Haha, přesně, včetně toho TAM! 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:02

continuity anebo když tě pak poprosí "maminko prosimtě už nezpívej":DDD (jedinej z rodiny s hudebním sluchem - a já zpívám tak ráda!:P

​Bojím se, že tahle hláška mě čeká taky, až se naučí mluvit :o)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:02

barbucha mala som nachystanú dlhú odpoveď, ale už ma to nebaví. Dúfam, že žiadne z tvojich vnúčat nebude také aký je momentálne náš malý.

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:02

barbucha klíčové je to "v mezích normálu". Když máš dítě, který prostě neusne bez tebe, radši bude celej den vzhůru a řvát, ale bez tvé pomocí usnout nedovede, prostě se mu přizpůsobíš. Vždyť to není navěky, těmhle prckům se zvyky mění tak rychle.

Věřím, že tvoje snacha je prima a je bezva, že to s dětmi umí a že spolu vycházíte dobře. Ale popravdě si nemyslím, že by to byla zásluha rodičů a výchovy, že pár týdenní mimino pěkně spí kdekoliv a rádo jezdí v kočáru. Ti rodiče uřvánků si to určitě nedělaj takhle komplikovaný schválně.

Můj syn aktuálně neumí spát v poledne jinak než doma v posteli. Trochu se tím komplikují možnosti, když je hezky a třeba bychom vyrazili na výlet. Ale v kočáru prostě neusne ani za nic, nenechá se položit, nezavře oči v sedě. Jsme kvůli tomu hysterický rodiče, když si necháme diktovat denní rozvrh batoletem? Mně to přijde prirozený, jsou malí, musejí si na celej svět zvykat postupně a pomalu. Kdo jinej by je měl chránit než rodiče?

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:04
Reakce na olivieraa:

To ja som teda nevesta na zabitie urcite, mala pri svokre plakala a nechcela k nej ist, a ja som nejak mala pocit ze jej vadi parfem, co svokra (aj na moj vkus hojne) pouzivala. Tak som jej to povedala a odvtey jej neplace. Barbucha by ma zlincovala :)

​Pche! Uz jsem tady nekde psala, ze si snacha stezovala, ano stezovala! ze haranti jsou nacichly mym parfemem! 

O to vic me ale potesila, kdyz mi naposled (jinej) parfem pochvalila. Teda pochvalila... volila vyrazy jako jemny a nevtiravy. Ze by byla tak prohnana a myslela to nejak vyznamne? 

49366 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:05

žluťásek  si o mně jistě myslíš že jsem herodeska non plus ultra, ale v tomto případě naprosto souhlasím:-)

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:06

žluťásek Amen! Naprosto souhlasím.

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:09

viktorka_od splavu hele, dobrej den dneska, já s tebou souhlasila v ty přestřelce s mutziputzi :-)))

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:10

žluťásek súhlas :) Keď už je raz ten krpec na svete, na ktorý sa nepýtal, treba mu to tu spraviť čo najpríjemnejšie. A vlastne...asi som si teraz odpovedala na moju otázku, či ty si mi na ňu odpovedala? 

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:15

​Ty jsi někdy zpívala našemu dítěti? To mi to říkalo pořád.

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:23

Moje dítě na můj zpěv říká estě, estě. Bohužel na tom trvá i když tlačím kočár do kopce :-)) 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:27

Můj syn zpívání moc neoblibuje, kouká na mě jak na blázna, přitom to zas taková katastrofa není. Ale jednu dobu ho spolehlivě uklidnila a většinou skoro uspala písnička Život je jen náhoda. Mám ji moc ráda, tak mi nevadilo, zpívat ji denně 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. října 2018 22:27

žluťásek 

Sice jsem bezdětná, takže nekvalifikovaná, ale někdy si říkám, že všichni víme, že lidé jsou různí a tu různost docela tolerujeme (nebo snad někdo svítíte třeba manželovi v ložnici když potřebuje na spaní tmu?), přestože jsou dospělí dospělí a už to většinou zvládají ovládat. Asi nikdo nedělá svým nejbližším něco, co jim vadí a on to ví..... Ale od dětí se očekává, že budou všechny stejné dokonalé poslušné, po 9 měsících co byli jedno tělo s mámou najednou budou šťastné samy, budou v pohodě usínat za jakýchkoliv podmínek, a případně je ještě otužíme aby byly ještě ideálnější. No ale to byp děti byly lepší než dospělí, ne?

DrowRanger 

Neztrácej naději, plačtivé a náročnější děti prostě existují. Kamarádka jedno měla, první rok byl těžký (obvykle jsem jí na návštěvě pomáhala, vařila - aby se alespoň najedla....), teď ve dvou letech je holčička naprosto úžasná. Osobně přeji kamarádce druhé dítě pohodové, nechci, aby se zbláznila........ Jinak čím víc mám kolem sebe dětí, tím víc obdivuju rodiče a říkám si, že to fakt není jednoduché