Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 10. března 2023 20:53

Potrefenáhusa Já si myslím, že je to tam psané tak jako orientačně, prostě abys ty věděla na co se zaměřit. Že se máš třeba snažit ji třeba doučit, jak patří boty a tak.

Naše neteř nastupovala do školky take s podobnými požadavky na samostatnost a neuměla mluvit. Ale jakože fakt nemluvila, ani doma, uměla asi tak 10 slov. A dobrý, jednak to nikdo nezkoumal a ještě se to tam naučila! 

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:04

Evaeva To je přesně syn a proto se docházky do školky obávám. Chodíme na kroužek, po kterým následuje herna a syn je tam jediný dítě (chodí tam starší i mladší), který se ostatních straní. K jakýkoli interakci potřebuje mě na dohled a držet za "huku", i 6 dětí kolem je na něj moc. Když si s něčím hraje nebo i na hřišti a někdo z dětí za ním přijde, opouští místo a pláče. Vím, že je ještě malej, ale nemá to jednoduchý.

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:07

Já jsem si tuhle četla na webu MŠMT desatero k přijetí do ZŠ, co by měl umět předškolák než nastoupí do první třídy a to jsem se tedy srdečně zasmála. 

Jak píše 711990 hodnou část nedokáži ani někteří moji kolegové v práci

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:08

Anema jezis presne, vubec jsem se s ucitelkama nestihla od zari bavit o tom, jak to ve skolce probiha, samy o tom nezacaly. Zeptala jsem se pred tydnem a ony mi rekly, ze je vsechno dobry, ze UZ se s nima zacal bavit a OBCAS se zapoji do cinnosti

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:08

Kedy tie choroby uz skoncia? Mladsi nekaslal presne 5 dni a uz je to tu zas. Dalsi dusivy kasel, z ktoreho mi ovracal celu postel (aj s nurofenom kua). 

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:10

Mně dneska udělalo radost, že jsme s dcerami jely neplánovaně vyzvednout synovce z kroužku, ještě nikdy jsme ho takhle nevyzvedavaly a nevěděl o tom. A líbilo se mi, jak vyšel, viděl holky, úplně se mu rozzářily oči, začal se smát, přestože se to zaroveň jako spravnej chlapak snažil skrejval. Fakt škoda, že některý ty okamžiky nejdou vryt do paměti jakoby nafurt! Pak ho běžely objimat, ony po všech furt lezou, tak jsem myslela že se bude před klukama stydět, ale on se ještě tak pyšně rozhlidnul okolo, jestli to videj! 

Offline Myrtila
5428 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:15
Reakce na Pinot Noir:

​Joo, přesně. Hlavně to, kdy chtěj ony. Mně se ptala kámoška, když byly prvnímu tak tři měsíce, jestli se sejdeme v kavárně a posedíme s kočárky... Vůbec jsem nechápala, jak to jako myslí. Zaprvé "posedět s kočárkem" bylo naprosté sci-fi a za druhé ten totální stres být někde v určitý čas jsem byla ochotná absolvovat jen kvůli lékařům (a i to občas úplně nevyšlo ).

Když pak o tři roky později, každá už se dvěma dětmi, vymyslela piknik v parku a představovala si, že budeme SEDĚT na dece, a my je jen pozdravili při příchodu, pak ještě dvakrát, když jsme běželi kolem a pak už jsme se neviděli, definitivně jsem pochopila, že jsou různé kategorie dětí a naše a její rozhodně ve stejné kategorii nejsou.

​Pribylo tu uz milion stranek, ale pekne jsem se zasmala  Toto je uplne dokonaly popis i me materske a setkavani se s kamaradkama, taky se s nima obvykle spis mijim, obrazne i doslova

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:27

žluťásek ja uz sem se tomu smala minule, ale zvlast tu cast o zodpovednem plneni ukolu a myti rukou po zachode bych vypichla svym kolegum ja

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:31

žluťásek skončila jsem u: dítě je citově stálé. Co jako budeme dělat s těmi labilní dětmi? Ty nemají nárok se vzdělávat?

To je úplná katastrofa, ty požadavky.

Starší měla ve třídě spolužačku, která brečela za maminkou ještě snad ve druhé třídě (matka byla teda trochu pošahaná). Ale co teď s tím, vrátit do školky?

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 10. března 2023 21:42

711990 ja si taky myslim, ze ty pozadavky jsou jen takove plane reci. Mezi detma kolem 3 let je velky rozptyl schopnosti a jde jen o to, aby dite nejak trochu fungovalo v tom kolektivu. Pamatuju se, jak jsem se straslive bala, kdyz mel prvorozeny syn prechazet z jesli (skoukromych) do statni skolky, kde na dverich visel podobny elaborat. Syn s nikym nemluvil, do niceho se nezapojoval, nejedl a doma si sam ani nezul boty, natoz aby se oblekal. Byla jsem presvedcena, ze ho vylouci. Nevyloucili, ocividne tam byl v uplnem prumeru, nikdo si na nej nestezoval (ale je fakt, ze tam delal veci, ktere doma nedela dodnes). 

A ten tvuj seznam me pobavil, ten nesplnuji ani ja. Hlavne tu pasaz o soustredeni se na ukoly nebo co to tam bylo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. března 2023 22:41

711990 jezis to mam v praci tiez. Nie teda u kolegov, ale sme mala firma a mame spolocne zachody s este dvomi firmami. A tam tie pani (okolo 50, ziadne mlada a blba) si nikdy neumyvaju ruky po zachode . Od tohto zistenia uz vsetko po umyti ruk (klucka, vypinac svetla) chytam len v servitke.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2023 22:59

Len no ten starší je takhle introvertní, ale jinak se mně nedrží a nikdy nedržel, na hřišti o něm nevím, ale děti začal výrazně víc vyhledávat až teď (okolo tří teda byl první takový záblesk) a vystačí si sám/s bráchou. Tak, jak popisuješ, se chová spíš můj mladší, na hřišti, doma i na kroužku na mě pořád visí jak ocásek, ale na cvičení bez rodičů se zapojuje a těší se tam, v té DS se taky zapojuje, děti zná jménem,... Ale nesmím tam s ním být Uvidíš, nakonec to může být dobré, on ještě vyspěje. Ale jeho oblíbená činnost to asi nebude. A třeba v okolí natrefíš na nějakou méně početnou DS.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 10. března 2023 23:46

continuity zpět do školky ji nevezmou, i tam mají přece požadavek vydržet bez svých blízkých

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 11. března 2023 00:15
Reakce na Potrefenáhusa:

continuity zpět do školky ji nevezmou, i tam mají přece požadavek vydržet bez svých blízkých

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 11. března 2023 00:21

Evaeva Jo, asi to budem řešit takhle, i když jsem původně doufala ve státní školku z finančních důvodů. Ale asi je prostě po mně, já taky nejsem zrovna společenskej typ a do školky jsem chodila nerada. A z druhý strany taky nemá zrovna extrovertní geny. 

A jak bral mladší nástup do DS? Zvykal si dlouho? Upřímně jsem na to zvědavá, jak to bude vypadat. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. března 2023 01:13

Len mladsi bol tiez taky (covidova izolacia tomu nepomohla), ani dedka dlho nechcel chytit ani za ruku, na ihrisku sa mi schovaval za nohu. A v tych troch rokoch trocha vyspel( snazila som sa ho aj viac socializovat pred nastupom do skolky) a nakoniec ju zvlada v pohode, samozrejme az na zaciatocne place. Nasiel si tam dvoch kamaratov, ostatnych veselo ignoruje . Stale nema rad novych ludi ale je to cim dalej, tym lepsie. 

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 11. března 2023 05:00

Šla jsem spát v 10, jakože se vyspím, no a už jsem vzhuru od půl 5, samovolně.....Jee mě tohle tak nebaví! 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 11. března 2023 05:27
Reakce na Karja:

Šla jsem spát v 10, jakože se vyspím, no a už jsem vzhuru od půl 5, samovolně.....Jee mě tohle tak nebaví! 

​Dobré ráno extrémní skřivane. Dá se s tím žít. Taky víc než 7 hodin spánku nedám...

Ráno si v klidu čtu, tiše se nasnídám. Když vstává zbytek rodiny, už vařívám oběd. Má to i výhodu, že do práce nemám problém jít od 6:30 a pak je volné odpoledne. PS: děti do institucí vodíval manžel

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 11. března 2023 05:35

Karja Archivářka tiež dobré ránko želám. Mne to ranné vticho, keď ešte všetci spia, pride uplne super. Môžem čítať, pomalý štart a raňajky.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 11. března 2023 05:44
Reakce na Karja:

​ja taky nespim. A jeste je mi zle od zaludku, uz od vecera. Taky uz me ty vecny nemoce nebavej