Potrefenáhusa já myslím, že ve školce vydrží sedět s ostatními, ono je to fakt jiné, většina dětí to víceméně zvládá. K tomu mluvení, synovec nastupoval v necelých třech, mluvil asi tak jako husička teď, fakt třeba dvacet slov a to počítám brrm jako auto, s tím nikdo problém neměl, s učitelkami se domluvil rukama ![]()
Vše o těhotenství a dětech
pilgrim chova se jak normální batole, no
naše dite je narozený taky na konci června, takže si taky myslím, ze jsou to zbytecny obavy
MPLee jo, dneska je báječný den všude koukám. Začaly nám jarní prázdniny, kluci se těšili na lyžování, neb minule (o pololetních to neklaplo pro nemoc), takže vývoj je jaký? Vzhůru jsme od 4, neb přišlo hořící menší dítě, teď už má horečku už i větší. Ať už letošní zima táhne do věčných lovišť a nikdy se nevrací ![]()
Evaeva ona taky nemá problém se domluvit (s rodinou)
ale je teda docela neprůbojná, o dost jiná, než jak ji zname doma, to je docela tornádo, ale cizi prostředí ji dost tlumí
Malenge achjo, to mě mrzí! Nám to taky zhatilo plány na poslední lyžovačku v týdnu. Snad aspon odletíme příští týden... Ale teda dneska jsem zralá na flašku rumu místo oběda. Řvali od rána oba. Miminu je blbě a chce kontakt a starší nechce prostě nic. Jen pustit pohádku a to jsem zase nechtěla já. Protože tyhle ukňučený stavy má podle mě po středečním televizním maratonu. Teď teda oba usnuli a já jen doufám, že se muž vrátí domu dřív, než se vzbudí ![]()
MPLee drzim pěsti, ať ta hrůza brzy skončí a muzete ve zdravi odletět! Já teď malého, ktery si odmital jit lehnout, uspala v náruči na gauci u televize. Tak snad bude chvíli spát, větší je dost živý, stavíme koleje a koukame, jak venku poletuje snih. Ach jo, fakt.
Potrefenáhusa moje děti jsou taky neprůbojné a tenhle synovec taky, to tolik nevadí
A prosim, mohla bych jeste vyvolat žluťásek i ostatní - pro změnu hledám knihu
Jednak potřebuji nějaký detektivní příběh, od ktereho by se dalo odpíchnout při vymýšlení etapovky na tábor. Nenapadá vás něco pro děti cca prvního stupně?
A pak už asi hlavně žluťásek - knížka z dětství. Pamatuju si o ní jen, že už jsem si jí četla sama, takže tak rok 2000? A byla o klukovi, co měl babičku a dědečka v záběhlicích. Vystupoval tam dost důležitě jezevčík a tuším kocour. Myslím, že desky byly žluté nebo oranžové, ale to už si nejsem jistá.
MPLee Nějaký díl Hrobaříků od Horákové?
MPLee Nějaký díl Správné pětky? Nebo Emil? Detektiv Kalle?
Musí to být podle knížky? Co nějaký upravený nebo úplně vymyšlený případ Sherlocka Holmese? (Co něco z těch Čechurových?)
Starší dite odjelo na den k babičce a já si tu rikam, ze jedno dite=žádný dite rozhodne neplatí pro rodiče jednoho ditete, ale pro ty víc děti, když většina odjede pryč
A jo! Já jsem vždycky nadšená, když pochopím nějaké rčení nebo moudro. Po zkušenosti jen se samotným prvním dítětem mi to přišlo jako takové vytahování vícečetných rodičů, ale ono je to takhle! Už mi to dává smysl, děkuju!
Sweet Potato nemusí to bylt podle knížky, ale asi teď nejsem uplně mentálně a časově na úrovni, abych si něco vykyslela úplně podle sebe. Ještě jsem koukala na nějakou deskovku - Detektiv koťátko - neznáte někdo?
A děkuju i brrr tipy projdu!
MPLee pěkný historický detektivky pro děti má Vondruška, s hlavní hrdinkou Fiorellou, holkou co se musí prevlikat za kluka, aby mohla s tátou do alchymisticky dílny.
Nebo pěkná je Pátračka Gilda, taky série. Je to holka, co si hraje na detektivku s paranornalními schopnostmi, je to legrace i trochu napínavý.
Ještě se zamyslím. Tu starou knížku s jezevčíkem bohužel neznám
Já bych si dovolila obnovit diskuzi o dětském srazu, termín je už v pátek, tak ať se máme na co s juniorem těšit. Z toho co ještě nezazněo, co třeba Dětský ostrov? Tam by se pak dalo jít třeba do Antonínova pekařství na Arbesáku.
Za víkend u babičky snědl nejmíň 10 perníčků. Z toho budu zase žít až do Velikonoc
, kdy tam zase jedeme a máma už má nakázáno zase upéct. (Doma je nejí, ani ty, co nám máma nabalí s sebou. Vytvořil si nejspíš pravidlo "perníčky jen u babičky".
)

Jimik vypada to, ze by mohlo byt i hezky pocasi, ale porad me.nenapada jaky misto by mohlo bejt nejlepsi...u Stromovky/Letny se da zadarmo parkovat v OC Stromovka, ten Detsky Osteov je zas asi kousek od Andela...
711990 nebo by se dalo jít na tu Výtoň, tam je to hřiště moc pěkné, s atrakcemi pro různé věkové kategorie, pod železničním mostem je parkoviště, byť placené, ale tramvají na Anděl kousek a hned vedle je Gelato PURO s malým dětským koutkem a náplavka s labutěmi, o vlaku každou chvíli ani nemluvě.
Edit: Ten dětský koutek je spíš stoleček s pastelkami, pár puzzle a knížek, ale s dětmi se tam počítá. To jsem asi hlavně chtěla říct.
My bychom to taky zkusili, neslibujem to teda radši napevno. Dětský místa v Praze teď zmaknuty vůbec nemám, jen ta výton mi vzdycky prisla hodně narvana?
Mně se líbí na Dětském ostrově. Ale pojedeme MHD, takže to není moc směroplatné.
Ta Výtoň je podle mě kompaktnější, že by se děti tolik nerozeběhly. Ale Dětský ostrov je taky moc fajn. Stromovku mám dál.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY