Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 11. března 2023 07:01

Archivářka Janulik03 ale zas večer je to brzka smrt? 

spala jsem taky blbě, celou noc hrozne foukalo a opiralo se to do oken

ja jsem se teď naučila vstavat co nejdriv (třeba v půl 7), než se vzbudí děti 

včera teda vstala starší přesně když jsem zalila kafe a za půl hodiny mladší, když jsem do nej konečně nalila mliko, ale stihla jsem predtim sprchu a zuby, takže úspěch :-)

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 11. března 2023 07:07

Karja já i muž jsme včera usli v 8 večer, když jsem šla uspat děti, muž se v 10 volne přesunul z gauče do postele, já nemohla zabrat, tak jsem si do půlnoci četla, v 1 ráno přišla s pláčem starší, že se pocurala, a v 5:50 holky vstaly že mají velkého hladika! Mám po návratu z Ameriky brutálně rozházené spaní, do toho jak jsme všichni 4 nalomeni zdravotně, ať už je jaro a teplo prosím!

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 11. března 2023 08:03

Mrakoplas Děkuju, to zní dobře. Jojo, ten covid tomu opravdu neprospěl.

Offline Suya
příspěvků moje polička 11. března 2023 08:36

Ty klidny rana o samote jsou skvely, u nas bych bohuzel musela dat budika tak na 5:30, aby se syn nevzbudil taky, coz po dvou letech vstavani pred patou teda dobrovolne nedavam

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 11. března 2023 08:54

Karja soucítim! To se mi stávalo teď skoro poslední měsíc den co den. Včera jsme byla hrdá, že jsem neusnula. Šla jsem spát s mužem po půlnoci. Takže ve 3 ráno se ukázalo, že horečku už má i mimino a spát už nebude a mě bolí v krku a v 6 vstala stsrší a od té doby tu pořád ječí a kňučí i když se jí snažíme vyjít vstříc  Takže samozřejmě lituju toho, že jsem neusnula v 9 s dětma. 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 11. března 2023 09:09

Potrefenáhusa nárazově vydržím dýl, ale obvykle vytuhnu před 22:00. A o víkendu po obědě si dávám dvacet

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 11. března 2023 09:11

Lituju vás všechny s nemocnýma malýma i většíma!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2023 09:30

Len on chodil už loni tj. od dvou let na dvě dopoledne, ale byl hodně nemocný, letos chodí na tři. Oba ty roky měl ze začátku trochu potíže, ale vždycky jsme to nějak zvládli, než jsme šli, věnovala jsem se jen jemu, vždycky jsme si třeba ještě četli,... pak hodně pomazlit, po pár týdnech přišel ještě regres, jednou mně i volali, že to dneska nedává. Teď už chodí rád, doskotačí tam, včera dokonce nechtěl domů. Ale ráno nezapomene zmínit, že tam nechce Příští rok už půjde do klasické školky. Já ho dávám do ddm, takže to ani nestojí moc, za pololetí platím asi 6 tisíc, ale drží všechny prázdniny.

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 11. března 2023 12:31

My chodíme spať všetci naraz, keďže v prac.dni vstávam 5,45 a cez víkendy Lukasko vydrží max do pol 7, tak radšej si počas nočnej bdelej (svojej) dvojhodinovky čítam, aj tak je najkvalitnejší spánok do polnoci.

Vonku sneží vodorovne,  max diagonalne a dieťa trvalo na prechádzke,  počas ktorej si stále ometal sneh z bundy a kryl sa pred snehom do tváre, pričom ma stále držal za ruku. Mám pocit, že ju mám vyklbenu. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 11. března 2023 12:42

Starší dite odjelo na den k babičce a já si tu rikam, ze jedno dite=žádný dite rozhodne neplatí pro rodiče jednoho ditete, ale pro ty víc děti, když většina odjede pryč

jinak jsem rano u snídaně predcitala ty skolkovy požadavky a dost jsme se zasmáli...no, jsem fakt rada, ze se nám povedlo vytlouct klín klínem a nemusím to až zas tak intenzivně řešit (můj zaměstnavatel má dětskou skupinu a snažila bych se v případě nástupu do práce dat dite tam)

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 11. března 2023 12:47

Housatko má teď novej forek, rozkročit se nad miminem a zařvat čííí a ďábelsky se zachechtat...ta moc dobře ví, ze se nemá čůrat na mladší sestru, ani na podlahu, ale do nočníku!!!!!Ale nechce. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 11. března 2023 13:03

Já schválně koukla na tu naší nejbližší školku, kterou bych asi preferovala, a ta má požadavky následující (nepřijdou mi zas tak strašný, ač teda oblíkání, zouvání, smrkání a kulturu stolování dítě zatim nezvládá). Mně by se pro něj nejvíc líbila nějaká lesní školka, tam si myslim, že by byl hodně spokojenej, ale máme je dost z ruky. Tak furt nevim, jak to vyřešíme.

Dítě a adaptace

Tuto kapitolu berte opět jako doporučení pro Vás-co by mělo dítě zvládat před nástupem do mateřské školy. Podle psychologů je pro dobrou adaptaci důležitá zralost dítěte v několika oblastech. Dítě nastupující do MŠ by mělo být přiměřeně samostatné v sebeobsluze (jen s malou dopomocí), dodržovat základní hygienická pravidla, mělo by být schopné respektovat určitá pravidla, dokázat se přiměřeně prosadit, ale i přizpůsobit. Mělo by mít dostatečné komunikační dovednosti-srozumitelně vyslovovat, mít určitou slovní zásobu a umět vyjádřit své potřeby. Základem je především však zralost emoční a sociální.

Doporučení podle oblastí:

1. dodržování osobní hygieny

umět si říci o WC

umět používat vodu, mýdlo, ručník

zvládat použití kapesníku, smrkat /toto umí používat jen málo dětí/

2. částečná samostatnost v sebeobsluze

samostatně se najíst a napít / pomocí lžíce a pití z hrnečku/

dodržovat kulturu stolování

poznat své věci, značku

oblékat a svlékat základní část oděvuobouvat a zouvat se /pouze nazout obuv, zavazování kliček ještě ne/

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 11. března 2023 13:06

Potrefenáhusa No jasně uvidíte, navíc mladší mlade by pak nastupovalo jako zimní dítě později a třeba by už pár bodů splňovalo;-). Ale nenech se zmást, třeba je to fakt dobrá školka. Naše školka je taky dobra, přitom vykazuje určite znaky roku razdva, to odpolední spaní třeba, neměla žádné pořádné webovky, první rok tam byly učitelky s kterými se táhly mnohaleté legendy.....ale jako celkove je to výborné zařízení se strašně dobryma ucitelkama. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 11. března 2023 13:11

pilgrim mne na tom prave vadí ten strasnej elaborat přes celou stránku, jinak takhle podany jsou to proste základní věci, co dite doma dela (ruzne úspěšně)

mne v tom pohledu limituje i to, ze naše dite zatím moc nemluví a ten větší kolektiv před školkou moc nemá kde natrenovat (na hřiště a do sokola chodí, ale je to něco jinyho a je malá)

Plus teda naše dite bude tříletý cerstve a zároveň začátek pripadny docházky je až za půl roku, to asi udela ještě obrovskej skok 

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 11. března 2023 13:12

pilgrim nás syn napr smrkat nevedel, lebo nebýval chorý.  Možno 2x pred skolkou. Na druhý deň po jeho nástupe ma učiteľka vitala so slovami:" mamička, celé doobedie preplakal a nevie smrkat!". Strašne to bolo. Táto učiteľka ho podľa mňa poznačila na celú skolkovu dobu.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 11. března 2023 13:13

pilgrim ta kultura stolování - naše dite ji normalne vidlickou nebo lžíci, pije z hrnicku... Akorat u toho stolu moc dlouho nevydrží 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2023 13:15

Potrefenáhusa ví, že nemá čůrat na mladší sestru

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 11. března 2023 13:24

pilgrim Já se všema těma školkovýma požadavkama měla ten problém, že dcera to teoreticky uměla, ale i teď je problém ji donutit k tomu, do čeho se jí zrovna samotné nechce, tak mě bylo jasný, že tam budou třecí plochy. No a musím říct, že čím je ve školce dýl, tím je to v určitém smyslu horší jak už to má jako bezpečné prostředí a nedělá jí problém vystřihnout pořádnou scénu ale já mám teda to citově labilní dítě, co ho nebudou chtít přijmout do první třídy :o)

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 11. března 2023 13:24

Potrefenáhusa Housátko je vtipná :o)

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 11. března 2023 13:27

Potrefenáhusa No on lžíci nebo vidličku taky umí používat, z hrnku se napije, jenže pak má takový ty touhy jako rozpatlat jídlo po stole, nalít vodu do talíře a tak... nebo se třeba sekne a řekne, že bude jíst rukou a vidličku odhodí na zem. Jako mezi dětma se třeba bude chovat jinak, no. S tim kolektivem jsem docela zvědavá, syn se od narození jeví jako dost velkej extrovert (což je pro mě introverta docela těžkej oříšek), má starší nevlastní sourozence, takže je i zvyklej bejt v tlupě dětí (byť starších), děti vyhledává... ale realita taky můžej bejt jiná.

Jinak on je narozenej na konci června, takže já mám hlavně obavu, že se do tý státní, kde přijímaj podle věku, nedostane.