Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:13

DruI Bohuzel jsem to uz videla . Ale ja tu hranici mam asi nekde jinde, mne nedelalo dobre ani videt vedle stolu dite, co dojedlo normalni obed a pak ho jeho matka jeste nakojila, diteti mohly bejt tak tri roky?

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:14

Pokud by vás ta záležitost ohledně Marthy's Kitchen zajímala víc a z více úhlů pohledu, bude se zřejmě toto téma probírat zítra v Událostech, komentářích na ČT24. 

Offline nikka75
106 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:16

Evaeva já osobně si myslím, že o to jim šlo. Nechtějí, aby tam chodili rodiče s malýma dětma, ale jelikož jim naše legislativa nepovoluje to napsat přímo, tak takto doufají, že jim to dojde a nepůjdou tam. Zřejme mají dlouhodobě špatné zkušenosti a zaměřují se na jinou klientelu, tak to vyřešili takto. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:17

notna mě to přijde arogantní taky. Je mi to jedno, každý má podle mě mít právo děti v podniku nechtít. Ale napsat to tak, že dítě nesmí brečet, musí jíst na úrovni atd... Kdyby napsali, ať rodiče zkusí děti utěšit a udržovat pořádek, tak to zní hned jinak... I sebevychovanější dítě prostě může zaplakat (a dospělý často ruší hlasitým projevem víc) a i dospělý občas převrhne skleničku nebo mu něco někam kydne. Já chápu, že se spousta rodičů chová blbě, ale to i spousta dospělých. Ať si napíšou co chtějí, ale chápu, že to lidi naštvalo.

Děti taháme po hospodách a kavárnách taky od narození, mladší byl poprvé ve 13 dnech. A to 10 dní byl v porodnici  Dceři teď nosím její brčko a prostírání, bordel po ní seberu. Ani při švédských stolech nenechává zbytky a koriguju co chce nabrat. Mimino kojím pod šátkem a přebaluju na záchodech. Když začnou plakat, tak je jdu uklidnit na chodbu či ven, když to neni minutová záležitost, tak snad nikoho neobtěžují. Ale i kdyby, tak já dělám maximum a zase je ani sebe nechci vyčlenit ze společnosti a našeho obvyklého způsobu života. A ne, jíst jen v podnicích pro děti neni řešení, protože tam často nemají dobré jídlo

DruI já to bohužel viděla. Ale taky jsem viděla pár, jak se uprostřed restaurace obšťastňuje pod stolem. Ani jedno nepovažuju za normální a běžné

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 10:17

nikka75 ale to by spravila jedna věta. Já chápu, že si nepřejí děti a nevadí mi to. Ale ta forma mi vadí dost.

Offline nikka75
106 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:21

Evaeva nojo, ale ta věta je právě zakázaná, alespoň tak jsem to pochopila z toho, co psali na internetu. U nás se nesmí napsat, že vstup dětem je zakázán, smí se to pouze u wellnes hotelů, tam je povoleno myslím napsat např. "ubytování dětí od věku..."

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 10:23

nikka75 ale můžeš napsat "Nejsme na děti připraveni" nebo třeba "Nejsme dětská restaurace" nebo "S dětmi, prosím, vyhledejte jiný podnik"

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:25
Reakce na Evaeva:

notna já z toho pochopím, že s dětmi tam nepůjdu. Tohle sdělení je hrozně nepříjemný. Měloby následovat, že slušný host pozdraví, dá přiměřené dýško a neplácá servírku po zadku.

​Já jsem z toho pochopila, že tohle jim tam lidi dělají, proto to píší. Nenapado mě, že by si dali takový pamflet na sítě, kdyby to nemuseli řešit opakovaně. Po zadku tam obsluhu asi nikdo neplácá.

DruI Zažila. Opakovaně. A jednou i když byl přebalovací pult na pánském i dámském záchodě. Obsluha dotyčnou slušně upozornila, že přebalovací pult je na toaletách. Paní odvětila, a teď už si nepamatuji přesnou formulaci, ale něco ve smyslu, že minimo na veřejné záchody rohodně brát nebude, protože je to nehygienický. Nebo něco v to smyslu. Jsme s mužem málem padli pod stůl smíchy. Obsluha jen polkla a šla dál. 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:25

Oni mají myslím dva podniky. Byl jste někdy někdo v tom na Vinohradech? Tam je to tak maličký a stoly jsou tak blízko u sebe, že jakýkoliv (opravdu jakýkoliv) projev dítěte je slyšet všude a dotkne se všech. Já tam byla jednou a nejspíš už tam nikdy nepůjdu, právě kvůli tomu stísněnému prostoru a že jsou lidé tak blízko sebe, o to fakt nestojím. Je jedno, jestli se jedná o rozhovor dvou lidí, který mě přijde třeba obsahem hloupý anebo o fňuknutí malého dítěte. Nechci jedno ani druhé. Pokud tam někdo přebaloval mimino na stole (a ne, že se to neděje, tak jako se chovají blbě někteří lidi, tak se tak chovaj i některý matky, nejsou zvláštní druh), tak o tom věděli všichni.

Každopádně jsou velmi populární, vyšli v nějakém žebříčku Forbesu jako jedno z top míst na obchodní snídani, což si fakt vzhledem k prostoru nedokážu představit. 

Edit. Agresi v jejich vyjádření nevidím.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:27

K tematu tohodle bistra bych rada dodala, ze napriklad nedelaji rezervace a vymezuji se proti nim podobne agresivnim tonem, misto aby jen napsali "rezervace nedelame". Zaroven maji silene protivnou obsluhu, byla jsem tam pred 4 rokama a doted na to vzpominam s hruzou, jak se k nam chovali (bez deti). Takze proste je to jen dalsi bistro, co si nekdo otevrel a svete div se, chodili jim tam lidi...

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:28

MPLee tyjo, vlastní prostírání je geniální hack! Naše dítě ji v restauraci takřka výhradně řízek s kaší, s tím se naštěstí nedá moc prasit

Offline nikka75
106 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:28

MPLee jenže ber to tak, že to nemá každý tak jako ty. My jsme taky brali naše děti všude, ale mně se to kecá, oni byli v pohodě, na všem jsme se domluvili, nějaké lítání, utíkání, řvaní atd. to vůbec neznám. Ale opravdu existují rodiče, kteří toto neřeší, nachají děti lítat po restauraci a už se mi stalo, že mě to obtěžovalo, s kamarádkou jsme se pořádně ani neslyšely. Prostě je to o lidech jako všechno, někteří rodiče svoje děti zvládnou udržet v klidu a některým je to jedno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 10:29

nikka75 ale tady nikomu nevadí, že tam nechtějí děti. Ale ten způsob, jakým to dávají najevo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 10:33

žluťásek dneska se moc nedávají ubrusy, tak to přinejhorším prostě otřeš. Já nemám pocit, že by moje děti v restauraci nějak výrazně prasily. Dáváme na to teda pozor, co ukápne, šetřeme.... Ale celkově bych řekla, že obtěžují hlavně nás, když se pořád dokola ptají, kdy už to bude, pořád chtějí pít a hrají si s vidličkou Na pětichodové degustační menu bych s nimi teda nešla, kolikrát i vynecháme kafe, když vidíme, že už se hodně nudí, ale normální oběd zvládají v pohodě.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:35

Já jsem si teď přečetla debatu o Řehákové ve VIP zjevech a jsem tím docela otřesená. Měla jsem napsaný příspěvek, který jsem smazala. Ale obecně musím napsat, opravdu bez ohledu na jednotlivé přispěvatelky, nepamatuji si, kdo co psal, že jsem zaskočená, jak na jednu stranu se zde probírá nekorektnost či případná pasivní agresivita jiných a v jiném tématu se to někomu napálí tak, že jeden zírá. Vím, že je to mimo téma, omlouvám se. 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:36

Mno, rodiče jsou často na pěst, a chápu, že některé restaurace pro děti nejsou vůbec vhodné, ale tu restauraci jsem si vygooglila, a to, jak se majitelé představují a jak se tam o sobě rozepisují, je mi dost nesympatické. Tak nějak mi ta arogance onoho vyjádření a vychovávání zákazníků najednou dává "smysl". No, nepůjdu tam ani bez dětí. Provozují bistro, ale vyžadují etiketu Alcronu.

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:40

Já se divím, kolik prostoru se tomu dává. Něco napsali, já se s tím ztotožním nebo ne a zařídím se. A tady se všechna média předháni, aby jim dala prostor. Proč? Jako že by vznikl nějaký precedens? Restaurací jsou mraky...

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:42

Pinot Noir viď, je to úsměvné. Já je taky neznám, koukala jsem jen na fotky na instagram. A všelijaký ty otluceny stoly, hranolky v "novinovým" kornoutku, limonáda v zavařovačce s brčkem z těstovin. Já mám tenhle styl ráda, ale v souvislosti s těmi pravidly je to docela srandovní. 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:43

999 Já si myslím, že jen naplno vyvřelo téma, které tiše bublalo pod povrchem. Děti v restauracích je samo o sobě strašně konfliktní situace, se kterou se obě strany (obsluha a klienti) neustále potýkají. 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:43

Victoria k Řehákové - to je tu opakovaně, je tu prostě pár lidí, kteří si nevidí do huby. Bohužel ta sprostota je hrozně hlasitá. Vždycky se najde dost těch, kdo se proti pavlači ohradí, ale bohužel, pachuť už zůstane.