Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9533 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:43

MPLee Mně ta forma, jakou to napsali, přijde právě fakt jako už zoufalé gesto. Asi předtím ty "slušné" /uvozovky, protože i tato je pro mne slušná forma/ žádosti ke konkrétním rodičům byly liché. Ale hodnotím to podle sebe, že takový pamflet bych sepsala, když by přechozí mírné prostředky selhaly.

Uspokojící se pár pod stolem už jsem taky měla tu čest zažít. Ale to byla 5.cenová a jen jednou za svůj život. Předpokládám, že v restauraci by to vyřešili přivoláním policie, pokud by selhala předtím třeba domluva a výzva k opuštění restaurace. Ale na rodiče přebalující dítě na stole asi policii volat nebudeš. A popravě teda to přebalování a pobíhání dětí třeba až do kuchyně jsem zažila mnohem častěji. I si třeba k nám nějaké dítě přisedlo ke stolu, otřené ruce na kalhotech od cizího dítěte jsem už taky měla. 

My jsme s dítětem v restauraci nikdy neměli problém, ale taky jsme ji nikdy nenechali pobíhat, otírat si ruce do polstrování apod. A je teda sakra těžký vysvětlit batoleti, že ono bude sedět v židličce, na klíně a neběhat mezi stoly, když vidí třeba jiné dítě, jak tam lítá.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:45

Pinot Noir žluťásek Jo, jsou nafrnění a prostředí není fakt pěkné. Za návštěvu to nestojí.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:48
Reakce na Pinot Noir:

Victoria k Řehákové - to je tu opakovaně, je tu prostě pár lidí, kteří si nevidí do huby. Bohužel ta sprostota je hrozně hlasitá. Vždycky se najde dost těch, kdo se proti pavlači ohradí, ale bohužel, pachuť už zůstane.

​Jo, je to tak. Pokud na to budu mít někdy odhodlání, napíšu, že je dotyčná obézní a uvidíme, co se bude dít:-)

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:52

999 Victoria Souhlasím, že vyvřelo téma. Jak jsem psala výš, podobnou kauzu jsem zaznamenala už před 13 lety. Nechápu, proč to není již legislativně ošetřeno. Pokud vím, v jiných zemích je možné označit si podnik se vstupem jen pro dospělé.

Pinot Noir Co pachuť! Ještě ti přistane něco ve vzkazech, že si se dovolila ohradit proti hrubosti.

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:54

Victoria Konfliktní téma to je, ale v té dnešní široké nabídce restaurací se může každý zařídit po svém. My do některých restaurací kvůli nevychovaným rodičům přestali chodit, v jiných, když slyší moje jméno při rezervaci rovnou říkají - co nejdál od dětského koutku :-). Ale vůbec nemám pocit, že by mě to omezovalo, prostě chodím jinam.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:56

nikka75 jasně, že to nemá každý jako já. Ale ani dospělí se nechovají vždy slušně. Pár příkladů od lidí, které osobně znám: hádání se s obsluhou o ceně a hlasité pohoršování se nad tím, jací jsou zloději. pití kohoutkové vody na záchodě, aby nemuseli kupovat pití. "Bezedný" ikea a kfc kelímek má dotyčný 2 roky a nosí si svůj - je přece bezdný... hlasité hodnocení "šuka*elnosti" okolosedících žen, nenápadné kouření elektronické cigarety pod stolem  A tak. A ta restaurace taky nevyjmenovává co všechno nemá host dělat. A pochybuju, že jim tam žádný blbec ještě nepřišel. Prostě hlupáci v populaci jsou, jsou i mezi matkama. Není nutnéNto psát takto. 
Na horách, kde letos jsme hodně času mají 3 hospody. Jedna má nápis " kočárky a psy nechte prosím venku nebo doma", druhá jen symbol přeškrtnutého kočárku a třetí takovou tu profláklou průpovídku o tom, že nevychovaní rodiče do hospody nepatří. Podniky jsou to maličké, neni prostor. Všichni to chápou a respwktují. 

Edit: mě nakonec nejvíc vadí, jak tím nabrali na popularitě

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:56
Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 29. března 2023 10:57

999 Chápu, ale to přece vždycky nejde - říct chodím jinam. Příklad - máte rezervaci na oběd v jedné z restaurací "spadajících" pod La Finestra, narozeninová oslava, syn přijede ze zahraničí... no a je tam několik dětí... 

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:06

Victoria Tohle známe taky, už jsem to sem psala. Ségra si takhle zaplatila chůvu k miminku, aby mohla jít s manželem na večeři, potřebovala to jako sůl. Takže drahá restaurace a v ní rodiče se stejně starým miminkem, které šíleně brečelo. Rodiče úplně v klidu, otec dokonce povzbuzoval, jen si řvi, Franto, ať to všichni slyší, jaký máš hlas...

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:12

notna tohle s tím párem nebyla pátá cenová ale drahá vyhlášená restaurace. No a jinak mi to přijde podobné jako rozepře mezi pejskaři a nepejskaři. Pes v restauraci je vlastně jako to děcko. Někomu leží u nohou pod stolem a někdo ho posadí na židli a krmí z talíře, nechá na volno a pod... V každé skupině lidí jsou lidi vychovaní a nevychovaní, neuděláš nic. Ale souhlasím, že by nejlepší bylo, aby podnik mohl vyhlásit "adults only" stejně jako může zakázat psa a bylo by. 

žluťásek no dcera dlouho preferovala vývary. Teď kaši nebo červený špagety, případně krevety. Ale naučila jsem se mít deflautně hozený kombo - prostírání, bryndák, brčko, vidlička v kočárku a batohu. Hodí se to často. Ale K. už je mnohem starší, ten už tolik nečuní

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:17

Nás syn v reštaurácii nebeha, neutiera si ruky o iných hostí, ale fujka nad jedlom a to mi vadí strašne

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:32

V tom vyjádření restaurace žádnou agresivitu nevidím. U nás je taky v jedné kavárně vjezd kočárků zakázán.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:33

Minule někdo na Twitteru sdílel video vcelku dobře demonstrující, jaký má výhled obsluha, která nese tác s nápoji. s komentarem, že by fakt hodně nechtěli, aby tam servírka vylila batoleti za krk horké kafe jen proto, že ho prostě nemá šanci vidět. 

No a dostal šílenou čočku, z v Turecku to jde a proč u nás děti motajici se obsluze pod nohama tak strašně vadi. 

Takže bych řekla, že rodičů typu: moje dítě je nejvíc a vy ostatní se s tím smiřte, bude pořád dost.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:34

MPLee asi tak, minule v Dishi vedle u stolu mela pani na zidli vedle sebe dva pomeraniany co jedli z talire. Taky jim to dost padalo na zem a obcas si zastekali....:D 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:35

Já jsem chtěla jít ted s dětmi na oběd, až budu mít narozeniny, no budeme asi doma:-D:-D. Normálně na to nemám odvahu ted po dočtení dvou stran:-D

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:35

711990 :-D:-D

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:38

Karja a co jit nekam, kde na deti pripraveny aspon trochu jsou? Anebo predstirej, ze jsou to psi, nech jim to naservirovat do misek na zem, vsichni budou spokojeny

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:38

Potrefenáhusa Evaeva ja nevim, mne to zas uplne agresivni neprijde. Nektere vety by se mozna daly zformulovat jinak, ale v zasade nevidim nic, co by mi zvedalo tlak, pro me je to, co tam pisou, v podstate samozrejmost. Uplny zakaz deti je blbost, kdyz nemaji problem s ditetem, ktere je schopne si treba v klidu neco vypit a snist. I ty nase nejmensi vnoucata to umi, krome teda nejmensi, ta by asi v klidu nevydrzela. Ale to je zas na rodicich, aby to odhadli, a o to prave te provozovne asi jde, ne? Pokud chce matka sedet s kamaradkama delsi dobu u kafe a deti mit s sebou, bude muset teda najit jiny podnik, no.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:42

711990 tak tyhle duvody by me taky od navstevy odradily.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 29. března 2023 11:43

711990 Jo, holky by to taky asi zaujalo víc, neutratíme, obsluha bude rychlá, samé výhody!