MPLee Mně ta forma, jakou to napsali, přijde právě fakt jako už zoufalé gesto. Asi předtím ty "slušné" /uvozovky, protože i tato je pro mne slušná forma/ žádosti ke konkrétním rodičům byly liché. Ale hodnotím to podle sebe, že takový pamflet bych sepsala, když by přechozí mírné prostředky selhaly.
Uspokojící se pár pod stolem už jsem taky měla tu čest zažít. Ale to byla 5.cenová a jen jednou za svůj život. Předpokládám, že v restauraci by to vyřešili přivoláním policie, pokud by selhala předtím třeba domluva a výzva k opuštění restaurace. Ale na rodiče přebalující dítě na stole asi policii volat nebudeš. A popravě teda to přebalování a pobíhání dětí třeba až do kuchyně jsem zažila mnohem častěji. I si třeba k nám nějaké dítě přisedlo ke stolu, otřené ruce na kalhotech od cizího dítěte jsem už taky měla.
My jsme s dítětem v restauraci nikdy neměli problém, ale taky jsme ji nikdy nenechali pobíhat, otírat si ruce do polstrování apod. A je teda sakra těžký vysvětlit batoleti, že ono bude sedět v židličce, na klíně a neběhat mezi stoly, když vidí třeba jiné dítě, jak tam lítá.