Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 29. března 2023 21:09

Karja já v létě zažila několik podivných situaci. Třeba batole na hradní prohlídce, které běhalo mezi lidma, na každého sahalo, vřeštělo a rodiče cumeli do mobilu. 

Nechápu třeba absolutně mimina v jeskyních, protože dřív nebo později jim začne být zima nebo se alespoň začnou nudit. Takže různé brečí, křičí, neslyšíš přes ně výklad. 

Letos bylo nějaké rušící malinké dítě na každé prohlídce, na kterou jsme se vydali. Argument matky, že si přece nebude odpírat něco, co delala bez dětí je fajn, ale všem ostatním dvaceti lidem to otráví. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. března 2023 21:26

Janulik03 Matke jednu streliť Já teda taky prchám, blbý je, když mi taková matka přijde za pult, no, všude skleněné vázy a tak, zdrhnout nemůžu. Ale ve velké většině teda potkávám soudný matky, mám pocit, že ty neurotický jsou v menšině.

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 29. března 2023 21:33

continuity Já jsem s miminem nechodila nikam, protože pořád křičelo a nespalo. Ale zažila jsem pár akcí, kde nějaké bylo (i tam, kam by mě ani nenapadlo miminko brát) a nebyl s tím žádný problém. Na začátku prohlídky v Koněpruských jeskyních průvodkyně říkala, že je s námi i miminko a kdyby bylo potřeba, vyprovodí rodiče ven, ať s tím počítáme. Stalo se, bylo potřeba odejít a my jsme tu minutu počkali, než se vrátí.

Osobně bych si žádnou takovou akci s mým dítětem, který ruší ostatní vůbec neužila, to si to radši odepřu. A to bych do podzemí šla tak ráda! V restauraci zrovna tak, prostě dítě je dítě, může být hlučný apod., ale motání se pod nohy obsluze hlídám a pokud je řev velkej a nedokážu ho utišit, prostě odcházíme. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. března 2023 21:35

Kan starsieho nase blizke kvetinarky miluju. Vonku maju vylozene rozne druhy trvaliek, jahody, bylinky a on vsetko obdivuje a chce kupit. A ked mu cosi dovolim, pekne si to zoberie a ide sam zaplatit, podakuje a pochvali ake to maju krasne :D uz zdialky ho zdravia. Tam uz som nechala penazi! Zachranuje ma jedine to, ze nenosim moc hotovost a kartou sa tam neda platit .

A v restauracii nevydrzi sediet ani minutu, preto tam nechodime, jedine v lete na terasy pripadne mu vrazim mobil s youtubom (co som sa kedysi zaprisahala, ze nikdy robit nebudem haha). Ale on je presne to dieta, ktore ludom v restauracii vadi, sposobne nevydrzi sediet nikde. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. března 2023 21:39

No a dnes ma 6 rokov. Vcera vecer potesene prehlasil, ze dnes urcite vyrastie. A dnes po skolke smutne konstatoval, ze nevyrastol a ze su od neho stale vsetci vacsi a je maly ako tretiaci (on je stvrtak predskolak). No luto mi ho bolo, ale snad sa mi to podarilo "ukecat". 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 29. března 2023 21:39

Len no ja si ani nemyslím, že to dělá většina matek, to by tam těch dětí bylo vic. ale minimálne by ten průvodčím mohli říkat jak tu situaci řešit. Treba pokud dítě do tří let brečí minimálně nabídnout ten odchod a ne dělat, že to nevidí. 

Já bych tam klidně počkala i minut pět než je doprovodí ven. Na tom hradě to průvodkyně zvládla v rámci možností lépe. Prostě řekla rodičům,že ona to nějak vydrží, ale je tady dalších 25 lidí, kteří na to úplně zvědaví nejsou. Nepomohlo to úplně, ale dalo se to vydržet. Jenže já nechodím na prohlídky hradů, abych to tam "vydržela".  

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:09

Můj muž šíleně nerad ruší ostatní. Stejně mu to vadí u dětí. Takže od nich vyžaduje chování jako u dospělých.  Takže my kamkoliv chodíme velmi málo. Je to dost na budku, protože ty dětí se to musí naučit a vyprávěním se to nestane, ale on je kolikrát tak vynervovany, že na to zase nemám já. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:24

MaeGandal my to máme stejné oba dva, neznasime rušit ostatní. Já bych s malinkým dítětem na zámek s komentovanou prohlidkou prostě nešla. Řešili jsme to tak, že čekali s mužem venku na hřišti, v zahrade nebo jsme chodili na místa bez komentované prohlídky. 

Baby friendly restauraci se zahrádkou a dětským koutkem je dost, osobně jsem nepovažovala za žádné omezení, že batole se nemohlo proběhnout zrovna ve Finestre. 

A nakonec se to normálně naučili, v šesti zvládli i balet v národním a to jsem se dost bála a koupila lístky hned u vchodu, ať při případném útěku rušíme co nejméně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 22:25

MaeGandal muže to taky stresuje víc než mě a to bych řekla, že jsme soudní a děti bereme do odpovídajících podniků a oni nikoho neruší. Blbé je, že jak je muž nervózní, tak oni to vycítí a pak zlobí o trochu víc. Ale myslím, že to zvládáme dobře, restaurace, kavárny, koncerty,... ale člověk prostě nemůže zaručit, že zrovna bude mít dítě blbý den, pak holt musíš odejít, no. To myslím každý soudný dospělý pochopí a tu chvíli nepohodlí přežije.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 22:30

continuity ten zámek je fakt blbý nápad, to podle mě nebaví žádné dítě. Ale chtěla jsem vzít děti na nějakou dětskou prohlídku a nic jsem nenašla, když nepočítám prohlídku, kde je vezmou do sklepa plného nevkusných figurek strašidel. Už jsme ale absolvovali prohlídku bývalé vodárenské věže, normálně pro dospělé, syn byl hrozně nadšený a o prohlídce větrného mlýnu oba mluví do teď. Ve Stavovském byl starší syn ve dvou letech, ale to třeba vím, že by mladší nedal, ten šel až o rok později a bylo to na hraně. (Druhou půlku strávil na zemi pode mnou, ale měli jsme lóži, tak to nikomu nevadilo)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:32

continuity s malými dětmi jsem seděla doma. To by nedal vůbec. Restaurace dlouho jen v nutnosti a baby-friendly. Pak odrostly, vypadalo to, že začneme, přišel covid, takže nic. Teď řeší, jestli se nebudou moc nudit=zlobit, když během 3 dnů dáme dvě technická muzea a jeden zámek. 

Evaeva jo, ta nervozita, co rozhodí děti, to je přesné 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 22:35

MaeGandal jojo, když s nimi jdu sama, jsou víc v klidu. Nakonec podle mě víc ruší to jeho okřikování, ale není to žádná hrůza, vždycky to zvládneme dobře. Já se teda nezdráhám jim případně vrazit ten mobil, restaurace není místo pro nějakou výchovu a občas čekáme tak dlouho, že si i já říkám, co v té kuchyni dělají, natož děti.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:37

Evaeva dětské prohlídky, které nejsou úplně pitomé, dělali tuším na Nelahozevsi. Teď nevim jestli si to nepletu, ale měli tam k půjčení i kostýmy.  A pak je výborný okruh pro děti v Schonbrunnu, kdyby jste někdy měli cestu. určitě jsou texty ve slovenštině a je tam dost všelijakých hádanek a interaktivních prvků. 

Zkoušeli jsme i ty nové hrady a to je, jak píšeš, nevkusné a príšerné. Ztráta času a peněz. 

Jo a ještě Loučeň, tam to bylo z pohledu, jak žili děti kdysi. 

Ještě někde byla prohlídka v zámku a v podzámčí zaměřena na děti z různých vrstev, ale to si už nepamatuji, jestli to byla ta Loučeň nebo ještě něco dalšího. 

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:39

Evaeva zámek v Mníšku pod Brdy má prý hezké dětské prohlídky. Ale nemám osobní zkušenost, chystáme se taky. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:39

continuity my jsme byli s batoletem na několika komentovaných prohlídkách a bylo to uplne na pohodu, vybrali jsme okruh do půl hodiny a domluvili se na případným odchodu, kterej nebyl nutnej 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 22:40

continuity jo no, u těch nových hradů jsme loni byli a to jsem rovnou zavrhla. Navíc tyhle věci akorát dělají ten dojem, že se na to smí sahat, jak je teď hodně interaktivních muzeí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 22:42

žluťásek na to jsem koukala a už nevím, buď to bylo moc dlouhé a nebo obsazené ale K. už je velký, já musím všude počítat s mladším, už dost trpí, když někam jde jen starší, a jemu jsou holt jen tři.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 22:45

Potrefenáhusa u nás mají úspěch ty technické věci, zámek by je tolik nezaujal, ale už jsme dvacet minut koukali na lanovku

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:48

Evaeva ve stare cistirne odpadnich vod jste byli? To by kluci asi zvladli. Me tam ted nadchnul vystup na komin. https://www.staracistirna.cz/index.asp

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. března 2023 22:49

Evaeva prosim ta, vedla v panelaku robia nove lodzie. Cim myslis, ze kazdy den po skolke travime cas? . Dva zeriavy su dva zeriavy, ani novy bicykel ho dnes nezaujimal.